ANNONS:
ANNONS:

14 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Ibland blir det inte som man tror.
Men underbart sägs vara kort
Precis som Victor Rojas tränarsejour
Det handla om pengar och inte om sport.Trässberg - Victor Rojas

Dags att öppna lucka 14 och i denna tar vi en titt på årets i särklass kortaste tränarsejour inom den lokala fotbollen.

2013 var ett år som var betydligt lugnare för våra lokala tränare än året innan. Ett år där flera huvudtränare fick lämna sina poster efter mer eller mindre goda resultat.
I år var Lidköpingstränaren Jörgen Sjöberg den ende som fick lämna sitt uppdrag då han och Falköpings FK gick skilda vägar under sommaren. (Läs här)

Nej, den konstigaste tränarhistorien dök upp så sent som under november och började med att Lidköping Uniteds Tobias Axelsson den sjätte november twittrade ”Tränare klar för United, namn och exklusiv intervju ges till högstbjudande.”
Lokalfotboll.se ringde förstås upp (pröjsade dock inte 🙂 ) och fick en intervju med ”Tobbe” som glatt berättade att Trässbergs Victor Rojas var ny huvudtränare för klubben. Detta efter att klubben fått Nej från just nämnde Jörgen Sjöberg. (Läs här)
– Han känns jättemotiverad och vill dra igång en tränarkarriär, berättade Tobias glatt och hoppades samtidigt på att Victor efter sina värvningsframgångar hos LFK skulle kunna hjälpa United att hitta nya spelare.
Vem som skulle bli assisterande i klubben var dock fortfarande oklart, men United hade lovat Victor att han fick fria händer att välja ut den han tyckte skulle passa bäst.

bild
6 november: Victor Rojas klar för United.

Här kunde denna historia slutat, men bara fem dagar senare kom ett pressmeddelande från United som fick den lokala fotbollspubliken att höja på ögonbrynen.

”Den 6 november gjorde vi klart med Victor Rojas som ny tränare. Nu 11 november så har vi valt att gå skilda vägar. Under mötet den 6 november så gick vi igenom planerna för att förbättra Lidköping United. Efter ett långt möte så kom vi överens om målsättningar, ersättning, spelartrupp osv. Vi skakade hand i slutet av mötet & var överens om allt. Dagarna efter vi gick ut med Victor Rojas som ny tränare för Lidköping United så visade det sig att ersättningsbiten var en större fråga än vad som hade uppfattas på mötet. Vi kom överens om att vi i slutet av november månad skulle betala Victor den ersättningen han skulle få för att träna Lidköping United under 2014. Då vi har haft problem med ekonomin så frågade vi om kunde ge ut ersättningen i början av 2014 då det skulle underlätta för oss i United. Där har vi tyvärr kommit i kläm då vi i United inte har ekonomin för att betala ut ersättningen i november som vi lovade Victor att vi skulle göra under vårt möte. Det är självklart för dåligt av oss. Vi hade ändå förhoppningar om att kunna lösa det med att betala ut ersättningen i januari/februari då vi vet att ekonomin finns där utan problem. Men det gick inte att lösa.

Vi i Lidköping United kan bara be om ursäkt för hur det här ser ut för våra medlemmar i föreningen & förstår om vårt agerande ses som pinsamt utifrån.

Vi vill önska Victor Rojas all lycka i fortsättningen & med de uppdrag han väljer att göra.

Lidköping United kommer nu jobba fram en ny tränare som ska träna Lidköping United 2014. Vi lägger oss inte & dör nu utan vi lär oss av det som nu har hänt & att unyttja den här erfarenheten i framtida förhandlingar med ledare/spelare. 

Föreningen Lidköping United kommer inte kommentera mer i den här frågan.

//Fotbollsektionen

Lidköping United gjorde med andra ord ”en pudel” och tog på sig hela skulden för det inträffade. Något som får anses mycket nobelt och snyggt gjort. Kvar återstod dock två frågor som många ställde sig efteråt.

1) När hände det senast att en tränare på lokal nivå fick betalt i förskott – innan utfört arbete?

2) Egentligen hur motiverad var Victor Rojas om han inte kunde vänta på pengarna i ett par månader?

Två frågor som vi kanske aldrig får svar på. Hur som helst så fick klubben till sist tag i en ny tränare. Lagets mittfältare/anfallare Dino Husic valde att ta ett sabbatsår från spel p.g.a. en axeloperation och tränar United i division fem nästa säsong. Under helgen framkom det även att Jörgen Sjöberg som först tackat Nej till United faktiskt kommer att träna klubben nästa år tillsammans med Dino. Gabrijel Matanovic blir assisterande tränare.

 

HUR MINNS DU ÅRETS KORTASTE TRÄNARSEJOUR FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Hela kalendern: (Klicka här)
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt, LFK, 4: Tråvad/Larv, 5: Götene ur tvåan, 6: Zlatan-imitatören ”Selle”, 7: Dåliga gräsplaner, 8: Lokala landslagstjejer, 9: Mattias Hofling, Gauthiod, 10: Edsvära / Norra Vånga, 11: Lofa inomhusturnering, 12: SM-silver för Sil i Futsal, 13: Spelare som ”tappar motivationen”, 14: Årets kortaste tränarsejour

Lämna en kommentar