ANNONS:
ANNONS:

15 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Vilken otroligt värdelös vår.
Spåret var knappast det raka.
Då går det faktiskt som det går
och hjälper gör inte ens sju raka.
Nossebro 2013

15 december innebär tredje advent. I dagens lucka hittar vi Nossebro IF som trots sju avslutande segrar åkte ur division fem.

Säsongen 2012 slutade Nossebros herrar på en fin fjärdeplats i division fem. Laget spelade seriens kanske bästa fotboll och inför årets säsong var förväntningarna höga. Laget från fjolåret var så gott som intakt och en klar chans att nå en topplacering fanns inom räckhåll. Detta i en serie där så gott som alla lag tippade sig själva på den övre halvan.

Redan på försäsongen kunde man dock se att någonting inte stämde i Nossebros spel. Resultaten i träningsmatcherna talade nämligen sitt tydliga språk. På åtta matcher förlorade laget sex av dessa. Detta med hela 13-27 i målskillnad. Som alla vet är det emellertid skillnad på tränings- och seriematcher och därför trodde många fortfarande på Nossebro när serien sparkade igång i slutet av april.

För motståndet i premiären stod ENV på hemmaplan. Ett lag som också haft det tungt under försäsongen. Gästerna kunde dock tända till bäst och vann med 3-1.
I omgång två skulle dock revanschen tas borta mot nykomlingen Lidköping United. Matchen slutade 4-1 till United och efteråt sågades Nossebros insats hårt i ”Måndagslistan”

”Nossebro har gott om kvalité i sitt lag och man bör kunna vara med och slåss om en topplacering i den nordvästra femman. Därför var det med spänning Lokalfotboll.se besökte Framnäs IP under fredagskvällen för att se hur Nossebro skulle testa ett vasst Lidköping United.

Men ur det perspektivet blev besöket en riktig besvikelse. För maken till lojt och energilöst lag var det länge sedan man såg. Verkade inte vara många Nossebrokillar som tyckte det var speciellt kul att vara på en fotbollsplan. Fjolårets löpvilliga och bollsäkra lag verkade vara som bortblåst och fortsätter man som i fredags tar man inte många poäng i år. Enda positiva är att tränare Fredrik Bengtsson verkar förstått allvaret och i sitt matchreferat från matchen skriver han.
”Vi får alla rannsaka oss själva, aldrig låta detta hända igen och sedan glömma för att fokusera på onsdagens drabbning mot Främmestad”

Hur det gick mot Främmestad? Ja, laget förlorade knappt med 0-1. Efter detta följde ytterligare fem förluster och efter åtta matcher hade Nossebro 0 poäng och 6-27 i målskillnad.
I omgång nio vann man dock mot Grolanda, men sedan var förlusterna igång igen och innan ett mycket välbehövligt sommaruppehåll följde fem ”0-poängare”. Den sista helt symptomatiskt med hur hela våren sett ut. Hemmamatch mot Lidköping United. Ställningen 1-1 och mängder med målchanser framåt. Ändå förlorade man i matchens slutskede efter ett självmål.
Ja, vårsäsongen var verkligen inte Nossebros och med tio poäng upp till kvalplats hade de flesta räknat ut de blåvitrandiga.

Nossebro

Vad sedan Nossebrokillarna gjorde, åt, eller drack under sommaruppehållet förblir en gåta? Faktum kvarstår dock att någonting hände. Den 17 augusti var det höstpremiär och i en målglad tillställning mot topplaget Floby spelade man 4-4. Detta var startskottet på en smått fantastisk höstsäsong. Helt plötsligt föll alla bitar på plats och Nossebros spel från 2012 gick återigen att se. Lag efter lag besegrade man och vann sex raka matcher innan slutomgången. Trots detta låg man fortfarande på nedflyttningsplats då övriga resultat inte gått med laget under hösten.

Hur som helst så hade man fortfarande chansen – både till en kvalplats, men även att klara sig undan både kval och nedflyttning. Men som så många gånger under hösten hände det igen. Nossebro gjorde sitt och vann med 3-1 hemma mot Herrljunga. Problemet var bara att både Grolanda och Lidköping United vann sina matcher. Något som innebar följande sluttabell:

8:a Grolanda, 26 poäng (-3)
9:a Vinninga, 25 poäng (-9)
——————————————-
10:a Lidköping United, 25 poäng (-10)
——————————————
11:a Nossebro, 25 poäng (-16)

Nossebro drog alltså det kortaste strået i en superjämn tabell. Samma poäng som både Vinninga och United, men sex mål sämre målskillnad. Snacka om att ha marginalerna mot sig.
Men en värdelös vår gav ett för stort försprång framåt och då räckte alltså inte ens sju raka avslutande segrar för att rädda division fem-kontraktet.

HUR MINNS DU NOSSEBRO FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Hela kalendern: (Klicka här)
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt, LFK, 4: Tråvad/Larv, 5: Götene ur tvåan, 6: Zlatan-imitatören ”Selle”, 7: Dåliga gräsplaner, 8: Lokala landslagstjejer, 9: Mattias Hofling, Gauthiod, 10: Edsvära / Norra Vånga, 11: Lofa inomhusturnering, 12: SM-silver för Sil i Futsal, 13: Spelare som ”tappar motivationen”, 14: Årets kortaste tränarsejour, 15: Nossebros sorti ur femman

Lämna en kommentar