ANNONS:
ANNONS:

18 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Lokala lirare av allsvensk klass.
Av dessa har vi en del.
Men årets säsong var verkligen kass.
Vad gick egentligen fel?
allsvenskan

Bara sex dagar kvar till Julafton och i lucka 18 tar vi en titt på våra lokala spelares tunga säsong i årets Allsvenska.

Vår lokala fotboll kan inte direkt stoltsera med att ha producerat allt för många spelare till våra högsta serier. Men en handfull med spelare elitspelare har vi och dessa hålls det förstås ett par extra tummar för hos den lokala fotbollspubliken.
I damallsvenskan har vi två representanter. Det är Anna Ahlstrand (Råda) i Göteborg och Maria Synnerdahl (Rackeby) i KIF Örebro. Båda dessa har haft bra säsonger i respektive klubb, men på herrsidan har  det verkligen varit en säsong som gått i moll för killarna.

Vi gör att försök att lite kort sammanfatta säsongen för våra lokala förmågor.

Jesper A Dif
JESPER ARVIDSSON, DJURGÅRDEN (Götene)
I november 2012 skrev Jesper på ett treårskontrakt med Djurgården. Pendlandet till Åtvidaberg tog mycket tid och det var dags för nästa steg i karriären. Höga förväntningar således både från Jesper och klubben. (Läs här) Götenesonen fick också gott om speltid i början av serien. Dessvärre gick Djurgården otroligt dåligt under inledningen och det satte sig på självförtroendet. När det sedan började vända med nye tränaren Per Mathias Högmo skadade sig Jesper och fick aldrig riktigt det förtroendet som han önskat. Under slutet av säsongen blev det dock mer och mer speltid och 28-åringen plockar säkert med sig en relativt god känsla.
”Jag är inte nöjd med min säsong överhuvudtaget” sammanfattar Jesper när han intervjuas av DIF-TV (Se här)
Minuter i Allsvenskan: 876, Matcher: 15 (5 inhopp), Mål: 0, Assist: 1, Gula kort: 1, Röda kort: 0

Daniel Nordmark
DANIEL NORDMARK, HELSINGBORG (Lidköpings IF)

”För egen del hoppas jag på fler mål. Gjorde som sagt sex mål ifjol och i år ska jag upp emot tio. Det borde kunna gå tycker jag.” Orden är från Daniel Nordmark när han intervjuades av Fredagsstafetten inför årets säsong (Läs här)
Året blev dock långt ifrån vad Daniel hoppats på. Det blev faktiskt mer speltid under försäsongen än under seriespelet. Mittfältaren fick aldrig tränare Roar Hansens förtroende och var inte ens det första reservalternativet i slutet av matcherna. 25-åringen fick också frågan i somras om att bli utlånad, men tackade Nej. Vinnarskallen hos Daniel är nämligen enorm och han ger sig inte i första taget. ”Jag tror fortfarande att jag har mer att uträtta här i Helsingborg” berättade Nordmark för Kvällsposten och väntar fortfarande på sin chans. Kommer den nästa år?
Minuter i Allsvenskan: 192, Matcher: 13 (11 inhopp), Mål: 0, Assist: 0, Gula kort: 0, Röda kort: 0

Anton-Lans-sjalvmal-sankte-Elfsborg
ANTON LANS, ELFSBORG (Vinninga)
Efter att ha varit utlånad under 2011 och 2012 har Anton Lans tillhört Elfsborgs A-trupp under hela denna säsong. Trots att Elfsborg har haft en tung säsong så har det dock inte blivit speltid i överflöd för Vinningasonen. Konkurrensen i backlinjen har varit stor och Lans har fått stå på tillväxt. Fem matcher har det blivit (tre inhopp) och med all säkerhet går Anton in i nästa års försäsong med stärkt självförtroende. Det första allsvenska målet kom nämligen i säsongens sista match mot Gefle.
Minuter i Allsvenskan: 281, Matcher: 5 (3 inhopp), Mål: 1, Assist: 0, Gula kort: 2, Röda kort: 0

528x300
MARTIN ANDERSSON, ELFSBORG (Arentorp)

198 allsvenska matcher blev det för Martin Andersson. Inga av dessa kom under detta år och den forne Elfsborgskaptenen hade återigen en säsong i frysboxen. Det blev dock en match från start för Martin i år. Detta var i Champions Leaguekvalets första omgång och då fick Martin slå en straff som han satte. Detta blev också punkten på 32-åringens fotbollskarriär. Arentorpkillen lägger nämligen nu skorna på hyllan och kommer istället att jobba på Elfsborgs kansli. Återigen en tung säsong för Martin, men en av lokalfotbollens kanske främsta allsvenska karriärer. Lagkapten och två SM-guld smäller otroligt högt!
Minuter i Allsvenskan: 0, Matcher: 0 (0 inhopp), Mål: 0, Assist: 0, Gula kort: 0, Röda kort: 0

svantesson-551x605
JOHAN SVANTESSON, GEFLE (Levene/Skogslund)

2011 skrev Johan Svantesson på för Gefle och drömde om en lång allsvensk karriär. Den drömmen gick i år i krasch och på grund av en efterhängsen fotskada tvingades Johan ge upp fotbollskarriären redan som 21-åring. (Läs här) Givetvis otroligt tragiskt då Johan med sin kraftfulla spelstil och näsa för mål kunde haft en lång och lyckosam karriär. I år blev det således inga matcher, utan bara massor med rehabträning. Tyvärr till ingen nytta alls.
Minuter i Allsvenskan: 0, Matcher: 0 (0 inhopp), Mål: 0, Assist: 0, Gula kort: 0, Röda kort: 0

Ja, en riktigt tung säsong var det för ”våra” allsvenska lirare. I Superettan var dock Stefan Rodevåg desto mer lyckosam tillsammans med sitt Falkenberg och nästa år får vi möjlighet att summera ytterligare en lokal spelares säsong i Sveriges högsta serie.


HUR MINNS DU ”VÅRA” ALLSVENSKA LIRARE FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Hela kalendern: (Klicka här)
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt, LFK, 4: Tråvad/Larv, 5: Götene ur tvåan, 6: Zlatan-imitatören ”Selle”, 7: Dåliga gräsplaner, 8: Lokala landslagstjejer, 9: Mattias Hofling, Gauthiod, 10: Edsvära / Norra Vånga, 11: Lofa inomhusturnering, 12: SM-silver för Sil i Futsal, 13: Spelare som ”tappar motivationen”, 14: Årets kortaste tränarsejour, 15: Nossebros sorti ur femman, 16: Damettan, 17: Hangelösa, 18: Tung lokal säsong i Allsvenskan

1 tanke på “18 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Lämna en kommentar