ANNONS:
ANNONS:

19 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Helt plötsligt blir det färre lag
både på ”kullen” och på ”schlätta”
Men så här ser verkligen ut idag
att två blir en är det enda rätta.
 DSC_0386_2834

19 december och i dagens lucka tar vi en titt på det faktum att vi återigen fick färre antal fotbollslag i regionen tack vare ett par sammanslagningar.

Kinne Vedum/Källby, Tråvad/Larv / Levene/Skogslund, Järpås / Saleby, Elmer-Fåglum/Nossebro på damsidan.
Elmer/Fåglum, Edsvära/Norra Vånga, Levene/Skogslund, JK10, Tråvad/Larv och Arentorp/Helås hos herrarna.
Ja, listan göras riktigt lång på klubbar som har valt att gå samman för att få ihop tillräckligt med spelare för att spela seriespel.

Det hann heller inte gå många dagar av 2013 innan Hällekis och Trolmen annonserade att man under 2013 skulle ha ett gemensamt U-lag. Spelarmaterialet var helt enkelt inte tillräckligt stort för två lag och dessutom bestämdes det att lagen skulle bedriva gemensam träning (Läs här) på obestämd framtid.
Det spekulerades då också i om det kanske skulle bli ett gemensamt A-lag under 2014, men svaret på den frågan kom snabbare än väntat.

Närmare bestämt den 11 maj då klubbarna gick ut med att man redan till innevarande säsong skulle spela under gemnesam flagg i Skarasexan. (Läs här)
– Vi har pratat om det länge och vi märker redan nu under våra träningsmatcher att vi har alldeles för tunna trupper. Att vi slår ihop A-lagen kom vi fram till tidigt i förra veckan och spelarna ser inte heller några bekymmer, berättade Per-Anders Spetz, ordförande i Hällekis för NLT.

Starten för den gemensamma satsningen blev också lysande. Med fem vinster av sex möjliga blev Hällekis/Trolmen segrare i Vintertabellen på Lokalfotboll.se.
I seriespel blev det dock tuffare. Visserligen stod laget för en fullt godkänd säsong, men Axvall och Hangelösa var helt enkelt för bra. Fyra av lagets fem förluster kom också mot de två topplagen, men en solklar tredjeplats blev det till sist slr det nykomponerade laget som under året tränades av bland annat bandyikonen Mikael Arvidsson.

Källby IF - Johan Apell

Årets andra sammanslagning lät dock vänta på sig, men redan i slutet av 2012 började samtal föras mellan de båda rivalerna Örslösa och Söne. Klubbarna hade visserligen redan en gemensam dam- och ungdomssektion, men frågan låg kring hurvida man också skulle slå ihop herrlagen. En fråga som skulle visa sig vara väldigt känslig.
Under Silly Season gick också halva Örslösas startelva över till ”satsande” Söne och många i ”Tigerlägret” var vansinniga.

Spelarflykten gjorde också att Örslösa drog sig ur division sex och istället spelade i reservlagsserien. Söne fortsatte på inslagen väg i division sex.
Snacket om sammanslagningen tystnade dock under säsong, men i det tysta jobbade en arbetsgrup stenhårt med att få till ett underlag inför hösten. Den tredje november skulle det röstas om en sammanslagning och förhandssnacket hade handlat om att det fanns två starka falanger i framför allt Örslösa.
De som röstade Nej syntes dock knappast på mötet och en sammanslagning mellan Örslösa och Söne var således ett faktum. Något som innebär att två klubbar blir en och att Örslösa/Söne IK spelar i Lidköpingssexan 2014.

Framträdandet i Lofa det allra sista vi såg av ett A-lag i Tuns IK
Framträdandet i Lofa det allra sista vi såg av ett A-lag i Tuns IK

Fyra lag blev alltså två under 2013. Något som får anses otroligt vettigt. För vad är alternativet? Ja, se bara på det som hände i slutet av 2012 när Tun medelade att laget hade stora problem inför årets säsong. Laget behövde få ihop ytterligare tio spelare och eldsjälen Jonas Andersson gjorde en kraftansträngning. (Läs här)
Men när Lokalfotboll.se ringde upp i början av januari var det en dyster Jonas i andra änden av luren.
– Responsen jag fick när jag försökte hitta folk var lika med noll. Känns jättetråkigt, men jag fick reda på att medelåldern i Tun är 69 år och med det som underlag förstår man att det är svårt att hitta någonting att bygga på. Geografiskt så ligger ju också Tun mitt emellan allting egentligen, berättade Jonas.

Lofas inomhusturnering 2013 var således Tuns sista framträdande på den lokala scenen.


HUR MINNS DU SAMMANSLAGNINGARNA FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Hela kalendern: (Klicka här)
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt, LFK, 4: Tråvad/Larv, 5: Götene ur tvåan, 6: Zlatan-imitatören ”Selle”, 7: Dåliga gräsplaner, 8: Lokala landslagstjejer, 9: Mattias Hofling, Gauthiod, 10: Edsvära / Norra Vånga, 11: Lofa inomhusturnering, 12: SM-silver för Sil i Futsal, 13: Spelare som ”tappar motivationen”, 14: Årets kortaste tränarsejour, 15: Nossebros sorti ur femman, 16: Damettan, 17: Hangelösa, 18: Tung lokal säsong i Allsvenskan, 19: Sammanslagningar

Lämna en kommentar