ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste hemmamatcher

De lokala serierna närmar sig sommaruppehåll.
Detta innebär förstås mängder av högintressanta matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.


HH-540x216

Lördag
Lidköpings FK – FBK Karlstad (Division 2 norra Götaland)
LFK har sex poäng och ligger under strecket. Gästerna från Karlstad har elva och ligger ett par placeringar ovanför. Detta är verkligen en av många ”Måstematcher” för Patrik Gustavssons killar i jakten på ett nytt kontrakt. FBK Karlstad som är nykomling ska kunna vara ett lag som LFK har bakom sig efter 26 omgångar, men då gäller det alltså att plocka trepoängare på hemmaplan.
Kan LFK visa upp den målform man hade för någon vecka sedan, eller kommer publiken få se ett LFK som har så förtvivlat svårt att hota i offensivt straffområde? Spännande lär det bli oavsett.


Lördag
IK Gauthiod – FC Trollhättan (Division 2 norra Götaland)
Derby och toppmatch i division två när Gauthiod tar emot rivalerna i FC Trollhättan. Gästerna tar med sig Grästorppojkarna Pelle Ödlund och Emil Svensson hem till Lunnevi och räkna med att duon lär vara spelsugna inför sin gamla hemmapublik. Känslan är också att skaran som tar sig till Lunnevi på lördag blir stor. Matchen lär inneålla mycket känslor och dessutom står tre mycket viktiga poäng på spel. Gauthiod lär inte få förlora matchen, då avståndet till topplagen då lär bli för stort. Nej, här gäller det för Kristijan Nikolla och lagkamraterna att ösa på framåt.

Kan Gauthiod ta sig närmre toppstriden?

Lördag
Ardala – Vedum (division 5 mellersta)
Nykomlingsmöte och derby på Ardala IP. Men också en toppmatch när tabelltvåan Ardala tar emot tabellfyran Vedum. Gästerna har efter en usel inledning hittat formen och har nu vunnit sex raka matcher. Mycket tack vare en stabil defensiv kryddat med ett par matchvinnare.
Favoriter i matchen är dock hemmalaget Ardala. Laget var obesegrat fram till i veckan då man åkte till Rångedala, ställde ut skorna och kammade noll mot tabelljumbon. Givetvis en missräkning och nu är man revanschsuget inför lördagen då serieledningen ska tas över från Brämhult.


Lördag
Källby – Vinninga (division 6 Lidköping)
Lidköpingssexan har blivit så där jämn och oviss som många förutspådde innan säsongen. Fem lag ser ut att göra upp om uppflyttning till femman och två av dem är definitivt lördagens kombatanter på Eolsborg. Hemmalaget Källby hade grepp om serien innan man föll mot Hangelösa senast. Nu är man hastigt och mindre lustigt trea i serien, men har chansen att klättra vid seger mot Vinninga. Ett Vinninga som efter en småtrög inledning spleat allt mer stabilt och nu är tabelltvåa.
Vinninga kan vara det mest stabila av topplagen, men saknar kanske den spets som exempelvis Källby besitter i spelare som Christoffer Apell.

Hur som helst. Lördagens match på Eolsborg kommer att peka ut fortsatt färdriktning för båda lagen i denna jämna Lidköpingssexa.

Kan Vinninga hålla tätt mot en het Källbyoffensiv?

Söndag
Lidköpings FK – Rävåsen (division 1 norra Götaland dam)
LFK leder damernas division ett på bättre målskillnad före Rävåsen. Och på söndag kommer Karlskogalaget till Framnäs för en tidig seriefinal. Senast LFK spelade toppmatch på hemmaplan gick det inget vidare. Storförlust mot Skövde KIK och tappat grepp om serieledningen. Men förra helgen spelade man upp sig och vann och har nu nu alltså chans till revansch mot Rävåsen.

Gästerna är formstarka och har seriens skyttedrottning i anfallaren Jade Flory. 14 mål har det blivit för amerikanskan som gjorde dubbla skörden under fjolåret i ettan. Det blir något att bita i för LFK:s backlinje som mycket väl kan innehålla ”sommarbarnet” Ebba Blomqvist som är hemma från studier i USA.
Som bekant är det bara förstaplatsen i serien som leder till kval mot Elitettan så man behöver inte vara något orakel för att förstå vilka viktiga poäng som står på spel under söndagen.

Ebba Blomqvist (mitten) är hemma i Sverige under sommaren.

Lämna en kommentar