ANNONS:
ANNONS:

20 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Något hade fastnat i en skåra med fjun
under en lagfest som spårat ur.
En vimpel i rosa som nu var brun.
Tongångarna efter var allt annat än i dur.

 DSC_0088_filtered

Dan före dan, före dan, före dan, före dan före Doppareda´n innebär den 20 december och i denna lucka tittar vi närmare på den ”stjärtskåre-skandal” som slog ner i början av augusti

2013 var säsongen där sociala medier fick en ännu större betydelse i den lokala fotbollen. Allt fler lag och spelare gjorde sina röster synliga på exempelvis Twitter. I så gott som alla fall var detta något positivt. Gemene man fick en bättre insyn i den lokala fotbollen och många spelare, ledare och publik kom med intressanta och vettiga inlägg i fotbollsdebatten.
I några fall gick det dock över gränsen och insynen blev lite i värsta laget…

Som sent en lördagskväll i augusti då alla de som följer Vinningas Michael Caspersson på Twitter fick en något ovanlig bild i sina flöden. Bilden föreställde en naken rumpa försedd med Lidköping Uniteds klubbvimpel mellan skinkorna.Inlägget togs dock bort under morgonen efter, men då hade reaktionerna redan dragit igång.
– Vi såg bilden och reagerade starkt. Det var en respektlös handling mot vår förening och något som inte är okej, berättade Uniteds ordförande Kenan Bektic vars förening kontaktade Vinninga.

– Vi ringde upp Vinningas ordförande och berättade att vi kände att handlingen var respektlös och en skymf mot hela vår förening. Vi förstår att det var ett skämt, men detta var ändå inte okej. Vi vill hålla oss på god fot med alla lag i kommunen och istället visa vad United står för och det är bra fotboll, berättade Bektic som fick ett samtal tillbaka från Vinninga senare under helgen.

Där berättade Vinninga att man skulle stänga av Caspersson i den avslutande matchen mot United och att man dessutom skulle bjuda samtliga United-supporters på gratis inträde till denna match. (slutade 2-0 till United som innebar nytt kontrakt)

Huvudpersonen själv i ärendet, Michael Caspersson var dock fåordig när Lokalfotboll.se ringde upp.
tweet-micke
– Vill inte säga så mycket, men det var ett fylleskämt som blev fel uppfattat. Det var barnsligt och det var inte meningen att United skulle ta det på det sättet, sa Michael som bett om ursäkt både på Twitter och direkt till United.

Dock lyste det igenom en tydlig besvikelse över att det bara var han som fick bära skulden för det inträffade då det var hans Twitterkonto
– Vill poängtera att det inte bara var jag som gjorde detta utan flera andra var också inblandade.
Ja, det var som sagt inte Michael som både tog kortet och hade vimpeln i röva och lite senare så blev det repressalier även för andra spelare under en höst som inte går till historien som en av Vinningas främsta – varken på eller utanför planen.

Ja, användandet avsociala medier på fel sätt kan dessa verkligen smutsa ner den lokala fotbollen. 140 tecken eller bilder som på fyllan eller direkt efter en tung förlust kan ta både heder och ära av såväl motståndarklubbar som spelare. Händelsen på Vinningas lagfest var långt ifrån den enda tweeten som höll en nivå som inte var acceptabel. Efter midsommar kallade exempelvis en LFK-Akademi-spelare Corner för ”samhällets drägg” i ett inlägg direkt efter match.

Nej, i och med lättillgängligheten med sociala medier gäller det också att man tar ansvar för vad man väljer att skriva och publicera. Det finns gränser för allt och man måste inse att det man publicerar kan få konsekvenser.
För även om man sitter där helt själv med sin telefon så räcker det med ett par knapptryckningar innan en hel ”lokal fotbollsvärld” kan se det.


HUR MINNS DU ”VIMPELN I RÖVA” OCH ANDRA TWITTERSTORMAR FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Hela kalendern: (Klicka här)
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt, LFK, 4: Tråvad/Larv, 5: Götene ur tvåan, 6: Zlatan-imitatören ”Selle”, 7: Dåliga gräsplaner, 8: Lokala landslagstjejer, 9: Mattias Hofling, Gauthiod, 10: Edsvära / Norra Vånga, 11: Lofa inomhusturnering, 12: SM-silver för Sil i Futsal, 13: Spelare som ”tappar motivationen”, 14: Årets kortaste tränarsejour, 15: Nossebros sorti ur femman, 16: Damettan, 17: Hangelösa, 18: Tung lokal säsong i Allsvenskan, 19: Sammanslagningar, 20: Vimpeln i röva

1 tanke på “20 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

  1. Hade ju inte blivit så stort om inte Semlan på nlt drabbats av panik… Han tyckte ju att detta var värre än när hans United slogs med Lundsbrunn.

Lämna en kommentar