ANNONS:
ANNONS:

Allt ifrån en regnig fotbollshelg

Mycket regn och blöta planer.
Men flera lokala glädjeämnen i jakten på uppflyttning.
Här har du allt från helgens lokala fotboll.

Av de 16 serier vi på Lokalfotboll.se följer är tre än så länge helt avgjorda. Damernas division 3 östra avgjordes denna helg när Vartofta fick fira och LHK finna sig i att man efter en lysande säsong ändå bara blir tvåa.

13 serier är dock fortsatt vid liv och vi på Lokalfotboll.se har som vanligt gjort vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som hänt under helgen och nedan hittar du resultat, intervjuer, målskyttar, bilder och referat.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

IK Gauthiod – Karlstad BK 3-0 (referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Kristijan Nikolla 2, Jonathan Nilsson

Lidköpings FK – FC Trollhättan 1-7 (referat LFK) (referat FCT)
Mål LFK: Daniel Nordmark

Kommentar:
Gauthiod gjorde en av sina absolut bästa insatser när det väl behövdes. 3-0 mot tabelltvåan KBK var en genuin insats där laget var snäppet bättre än motståndarna på alla positioner. Kristijan Nikolla glödhet med två mål varav ett på frispark.

Segern innebär att Gauthiod ändå är kvar som fyra i tabellen, men nu bara har tre poäng upp till serieledning då Grebbestad förlorade i Vänersborg.

För LFK fortsätter det att gå tungt. 0-6 senast mot Nordvärmland följdes upp av 1-7 hemma mot FC Trollhättan. Kanske inget lag man ska slå, men sju insläppta är förstås på tok för många.
Kan dock tacka Nordvärmland som hämtade in tvåmålsunderläge mot Skoftebyn sista fem, vilket innebär att det ”bara” är sex poäng upp till säker mark.


DIVISION 3 MELLERSTA

Råslätt – Götene 0-0

Kommentar:
På en tungsprungen B-plan på Västerby tog Götene emot serieledande Råslätt. Stort bolleinnehav för gästerna, men Götene låg rätt i positionerna och fick ner farten hos ett bollskickligt motståndarlag.

Ju längre matchen led desto fler omställningslägen fick Götene och sett till målchanser var det faktiskt Götene som hade de hetaste. Dock 0-0 och två relativt nöjda lag som klev av planen. Kontraktet så gott som klart för Rolf Johanssons mannar.


DIVISION 4 NORRA

Skara – Ulvåker 3-1 (referat Skara) 
Mål Skara: Rasmus Holmqvist, Ekrem Ibrasimovic, Jacob Söderberg

Skultorp – Vara 1-0 (referat Vara)

ENV – Åsarp/Trädet 1-2 (referat ENV)
Mål ENV: Josef Ulvsgärd

Lundsbrunn – Tidaholms G&IF 2-3 (referat TG&IF)
Mål Lundsbrunn: Szymon Piotr Faruga. Fanus Desalegn

Kommentar:
Skara var den lokala vinnaren på den norra fyrans undre tabellhalva. Seger mot Ulvåker innebär att kontraktet är så gott som säkrat och att just Ulvåker kommer att åka ur. Trion Vara, ENV och Lundsbrunn har det fortsatt kämpigt och det lär bli en tight strid om att undvika negativt kvalspel i höst.

Just nu är Lundsbrunn mest illa ute. Trots en bra match mot serieledande Tidaholm blev det förlust. Laget är just nu en poäng bakom ENV som även de föll mot ett topplag – Åsarp/Trädet.


DIVISION 4 SÖDRA

Södra Ving – Främmestad 1-2 (referat Främmestad)
Mål Främmestad: Emil Olesen 2

Kommentar:
Främmestad ser ut att ha fixat minst kvalplats till division tre i höst. En kämpaseger på bortaplan mot Södra Ving innebär att man fortsatt är tabelltvåa bakom Skene. Emil Olesen satte två nya bollar i nät och i skrivande stund är faktiskt Främmesatd ett division tre-lag då man just nu är ”bästa 2:a” i Västergötlands division 4-serier vilket innebär uppflyttning.

Man är det på bättre målskillnad än Åsarp/Trädet i den norra serien och i nästa omgång kan man bättre på den då man möter tabelljumbon Borås AIK. Därefter väntar otroligt spännande matcher mot Skene och Kinna.


DIVISION 5 VÄSTRA

Mellby – Levene Skogslund 1-2
Mål Mellby: Aldin Mesic
Mål LS:Rasmus Möller, Philip Rigfeldt

Trollhättans FK – Råda 1-0 (referat TFK) (referat Råda)

Sollebrunn – Nossebro 1-1 (referat Nossebro)
Mål Nossebro: Rickard Gunnarsson

Lödöse Nygård – Trässberg 0-3 (referat Trässberg)
Mål Trässberg: Christoffer Hansson, Marcus Eriksson, Anton Stenberg

Edet – Arentorp/Helås 5-0

FC Corner – Trollhättan Syrianska 0-0

Kommentar:
Råda för vänta med att fira serieseger och istället kom TFK betydligt närmare när laget vann seriefinalen med 1-0 med ett mål drygt tio minuter från slutet. Råda fortsatt serieledare med fem poäng ner till TFK.

Blickar vi istället nedåt i tabellen konstaterar vi att flera lokala lag både riskerar att åka ur och att få kvalspela för nytt kontrakt. Arentorp/Helås mest illa ute efter 0-5 mot Edet. Jagar främst Nossebro, Mellby, Corner och Trässberg som alla är illa ute.
Trässberg dock mest uppåt i helgen efter en viktig bortaseger mot tabelljumbon Lödöse Nygård.


DIVISION 5 ÖSTRA

Jula – Sil 1-1
Mål Sil: Anton Andersson

Kinne Vedum – Axvall 2-2
Mål Kinne Vedum: Daniel Hertzberg, Albin Istrefi
Mål Axvall: Tobias Gustafsson, Simon Storm

Kommentar:
Sil har fått jaga många kvitteringar på slutet och i helgen kom ännu ett oavgjort resultat borta mot Jula. Poängtappet innebär även tappad kvalplats och nu får Sil jaga Fagersanna som smet förbi.

Övriga två lokala lag spelade mot varandra och det var förstås Axvall som hade mest att spela för. Laget fixade i vätan också fjärde raka matchen utan förlust när det blev 2-2 mot Kinne Vedum. Poängen innebär att man fortfarande är under nedflyttningsstrecket, men att man knappar in på formsvaga Tymer.


DIVISION 5 MELLERSTA

Vedum – Grolanda 1-3 (referat Grolanda)
Mål Vedum: Johan Lundmark

Tvärred/Vegby – Ardala 2-3
Mål Ardala: Peter Linde 2, Viktor Berntsson

Kommentar:
Ardala är nu bara en poäng från serieseger och division fyra. Men det satt hårt inne mot Tvärred/Vegby och först på slutet lyckades man vända och sätta segermålet genom Viktor Berntsson. Att Ardala kan avgöra redan nästa måndag beror på att Brämhult överraskande föll mot Säven/Hol. Räkna därför med segerskumpa i strålkastarljuset på Ardala IP den 18 september.

Vedum åkte på förlust hemma mot Grolanda och tappade därmed tredjeplatsen i serien. Johan Lundmark målskytt på ett blött och svårspelat Nordvalla.


DIVISION 6 VARA

Frisco/Hudene – JK10 0-16
Mål JK10: Erik Berntsson 4, Hampus Svensson 4, Pontus Eriksson 3, Tony Berntsson 3, Anton Hjalmarsson, Adam Gustafsson

Spark – Tråvad/Larv 1-4
Mål TL: Jacob Nilsson 4

Östadkulle – Elmer-Fåglum 4-0

Kommentar:
Hela tre stycken fyramålsskyttar i denna serie under den gångna helgen. Två av dem i JK10 som krossade Frisco på bortaplan och vann med 16-0. Ett resultat som var välbehövligt för att ge sig en liten chans att fixa kvalplats. En kvalplats som just nu Tråvad/Larv har i ett järngrepp tack vare fyra nya mål från Jacob Nilsson mot BK Spark.

Tråvad/Larv har nu allt i egna händer då man först möter Östadkulle på hemmaplan och sedan Jk10 i den sista omgången. Blir den matchen helt avgörande vilket lag som kniper kvalplatsen?


DIVISION 6 LIDKÖPING

Kållandsö – ÖSIK 2-1 (referat ÖSIK)
Mål Kållandsö: Gustav Westman, Tom Blomberg
Mål ÖSIK: Johannes Albertsson

Järpås – Trollekis 1-3
Mål Järpås: Richard Fernow
Mål Trollekis: Anders Johansson 2, Anton Gustavsson

Varnhem – Vinninga 0-6 (referat Varnhem)
Mål Vinninga: Christoffer Lidberg 2, Johan Gustavsson 2, Johan Malmgren

Källby – Hangelösa 0-2
Mål Hangelösa: Simon Nygren, Andreas Nyblom

Kommentar:
Vinninga tillbaka på vinnarspåret efter förlusten senast mot Kållandsö. Lär fixa seriesegern om två helger. Bakom de helgröna blir det en fight om kvalplatsen mellan Trollekis och Hangelösa. Båda avväpnade Järpås respektive Källby i helgen vilket gör att den duon nu är borta från kvalracet.

Det samma gäller nu också definitivt ÖSIK som åkte till Hagavallen och förlorade mot ett Kållandsö som är inne i ett höstflow.


DIVISION 6 TROLLHÄTTAN

Sjuntorp – FC Gauthiod 2-0
Mål Gauthiod: Johannes Andersson

Kommentar:
Serieledande Sjuntorp blev som väntat för tuffa för FC Gauthiod som dock höll siffrorna nere. Fyra matcher återstår för FC som av allt att döma kommer att sluta 9:a av 11 lag i denna Trollhättesexa.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND DAM

Lidköpings FK – Rynninge 6-2
Mål LFK: Marie Sandberg 2, Sandra Lagerbratt 2, Heather Williams, Maria Johansson


QBIK – IK Gauthiod 1-3

Mål Gauthiod: Sigrid Verngren 2, Josefin Andersson

 

Kommentar:
Visst talade det mesta för serieseger för LFK även förra året, men nu ser det minst sagt ljust ut. Laget besegrade Rynninge utan några problem under söndagen och när sedan Skövde KIK återigen förlorade (Rössö) så flög de bort från toppstriden.
Istället är det nu bara Rävåsen kvar i striden. Ett Rävåsen som fixade tre poäng i den tredje övertidsminuten mot Ämtervik. Seriefinal mellan just Rävåsen och LFK till helgen. Chans för LFK att avgöra!

Denna helg noterar vi också att Gauthiod fortsätter att ånga på i höst. Fjärde raka när man besegrade Qbik på ett blött Tingvalla. Gauthiod jagar nu fjärdeplatsen i tabellen.DIVISION 2 NORRA DAM

Råda – Skara 5-0
Mål Råda: Sofia Karlsson 2, Malin Andersson, Tora Tigerberg, Hilda Mann

Arentorp/Helås – IFK Tidaholm 2-3
Mål AH: Emma Olesen, Stina Högemark

Sil – Fristad/Borgstena/Sparsör 4-2
Mål Sil: Anna Åkesson, Amanda Staberg, Klara Ahlström, självmål

Kommentar:
Då blev det i helgen definitivt klart att Skara FC spelar i division tre kommande säsong. Förlusten på Rådavallen innebär att det unga laget får börja om i en lägre division.
Duon Sil och Arentorp/Helås lär tillsammans med Råda få fortsätta i tvåan. Sil tog tre fina poäng i helgen och även om Arentorp/Helås tappade 2-0 till 2-3 mot Tidaholm är kontraktet inte i fara.

 


DIVISION 3 ÖSTRA DAM

Fagersanna/Mölltorp-Brevik – LHK 0-3
Mål LHK: Pernilla Olsson 2, Jennie Dahlqvist

Axvall – Våmb 3-3
Mål Axvall: Andrea Verona Grönberg 2, självmål

Kommentar:
Då var även denna serie avgjord. Vartofta fick dock inte fira på planen då Töreboda lämnade walk over. Men det innebar 3-0 och ett ointagligt försprång för tabelltvåan LHK. Ett LHK som fortsätter att vinna matcher och plocka poäng.

I övrigt inget säkrat kontrakt för Axvall, men oavgjort mot Våmb i helgen gjorde att Skövdelaget inte kom närmre. Ett par poäng ytterligare lär behövas för Tommy Odhs tjejer.


DIVISION 3 VÄSTRA DAM

Levene Skogslund – Wargön 4-3
Mål LS: Malin Ahlstedt 2, Moa Andersson, Alice Wejshag

Saleby/Järpås – Vinninga 1-5 (referat S/J)
Mål SJ: Emma Sahlberg
Mål Vinninga: Sara Andersson 2, Louise Johnsson 2, Lisa Johansson


Sollebrunn/Stora Mellby – Mellby 6-0

Kållandsö – Vedum 0-3
Mål Vedum: Matilda Fransson, Emma Gustafsson, Josefine Thunborg

Kommentar:
Vinninga vann serien redan förra helgen, men kunde nu fira på planen genom att besegra nästjumbon Saleby/Järpås. Just Saleby/Järpås lär få kvala för att behålla division tre-status. Klart är dock att Kållandsö efter ett par år i trean får återvända till division fyra. 0-3 hemma mot Vedum blev spiken i kistan.


DIVISION 4 VÄSTRA

Södra Härene – FIK/EF/Nossebro 1-3
Mål FIK/EF/N: Ellen Ölander, Elin Strömdahl, Josefin Härnälv

Kommentar:
FIK/EF/Nossebro vägrar ge upp kampen om kvalplatsen. Seger borta mot Södra Härene gör att man bara är en poäng efter Östadkulle. Man är dock beroende av att tabelltvåan tappar poäng under de två på förhand relativt enkla avslutningsmatcherna.

Lämna en kommentar