ANNONS:
ANNONS:

Kvalextra: Allt om helgens kvalspel

I helgen börjar fotbollens kvalspel.
Och flera lokala lag spelar avgörande matcher.
Här har du allt du behöver veta om helgens Kvalspel.

Förutsättningarna inför kvalspelet som börjar i helgen har vi redan gått igenom i veckan (läs här). Nu är det alltså hög tid för spelarna på planen att bevisa att just deras lag bör spela högre upp i divisionerna, eller eventuellt behålla sin plats.

Nedan hittar du allt om de olika kvalspelen som är igång denna helg och som du märker lär det vara spänning på många arenor.


KVAL TILL DIVISION 3


Helgens matcher:

Grupp 1: Jonsered – Lärje Angered, Ödsmål – Kinna
Grupp 2: Främmestad – Holmalund, Waggeryd – IFK Hjo

Kommentar:
Främmestad har en mycket fin säsong bakom sig, men nu är det verkligen upp till bevis. I första gruppspelsmatchen möter man tuffast tänkbara motstånd när Holmalund gästar Bergevi. Gästerna spelade 0-0 i derbyt mot Alingsås i den sista omgång vilket gjorde att man klarade kvalplatsen. Division 4-spel för Holmalund var ett bra tag sedan och man är förstås fast beslutsamma med att stanna kvar i den divisionen. Främmestad får alltså slå ur underläge, men har visat att man är ett bra fotbollslag denna säsong så chanserna för en skräll finns helt klart.

Tabelläget:


KVAL TILL DIVISION 4

Helgens matcher:
Grupp 1: Lundsbrunn – Fagersanna
Grupp 2: Brämhult – Sätila

Kommentar:
Lundsbrunn är lokala laget att hålla koll på i division 4-kvalet. Laget möter i helgen Fagersanna. Ett lag som besegrade Sil med 4-0 förra helgen och knep kvalplatsen. Lundsbrunn är formstarkt och har gjort en bra höst. Därför får laget anses vara stora favoriter inför helgens spel. En seger hemma på Sörbovallen och man tar ett stort steg mot att få behålla division 4-status även 2018.

Tabelläget:


KVAL TILL DIVISION 5

Helgens matcher
Grupp 1: Gullspång – Nossebro
Grupp 2: Jula – Trollekis
Grupp 3: Bergdalen – Annelund
Grupp 4: Sandhem – Högvad

Kommentar:
Tre lokala lag med i division 5-kvalet och två av dem spelar redan i helgen. Nossebro som fixade kvalplatsen i den sista omgången inleder med att åka norrut till Gullspång. På Gullmovallen tar Patrik Widells mannar sig an tvåan i Mariestadssexan.
I samma riktning åker även Trollekis. Man får dock stanna ett par mil tidigare på Ullervad. Där väntar 10:an i den östra femman Jula och Daniel Enggrens lag får alltså känna på division 5-motstånd direkt i gruppen.

Tabelläget:


KVAL TILL ELITETTAN DAM

Helgens matcher:
Brommapojkarna – Lidköpings FK

Kommentar:
Som vanligt krävs mer än serieseger för att ta klivet upp till Elitettan. I helgen går den första av två superviktiga kvalmatcher av stapeln för tjejerna i LFK. På söndag väntar Brommapojkarna på bortaplan på Grimsta IP i Stockholm.
Hemmalaget har precis som LFK vunnit sin serie på ett övertygande sätt. Åtta poäng före tvåan Älvsjö blev det till sist och precis som LFK har man kunnat koncentrera sig på kvalet under ett par veckor. Bara vinnaren i dubbelmötet tar klivet upp en division nästa säsong.

Här kan du läsa mer om BP inför söndagens match.


KVAL TILL DIVISION TRE DAM

Helgens matcher:
Toarpsalliansen – Östadkulle

Kommentar:
JK10 och Östadkulle spelade 2-2 förra helgen, men i och med att JK10 vann straffläggningen innan match fick man fördelen av att stå över omgång två. Nu får man istället vänta in helgens resultat för att sedan ha allt i egna händer och fötter nästa helg.

Tabelläget:

Lämna en kommentar