ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

Sverige mot England är förstås hetast.
Men denna sista vårfotbollshelg väntar även en rad spännande lokala matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste.
”Helgens hetaste” är tillbaka på Lokalfotboll.se och glädjande nog kan vi nu presentera detta återkommande inslag tillsammans med en samarbetspartner i form av Coolbet. Stort tack säger vi till detta som ger oss möjlighet att grotta ner oss i helgens mest spännande matcher.

Här har ni de fem matcher som vi upplever som de mest intressanta detta veckoslut. Är det någon du saknar? Ja, då är det förstås fritt fram och kommentera nedan och varför du tycker just detta.


SIL – LUNDSBRUNN

Dag: Fredag
Serie: Division 5 västra Västergötland herr

I vårens sista match vankas det derby mellan Sil och Lundsbrunn. Två lag som slåss på tabellens nedre halva. Mest utsatt läge har förstås tabelljumbon Lundsbrunn som fortfarande står utan trepoängare efter 12 spelade matcher.
Nu är det sex poäng upp till kvalplatsen och snart måste segrarna börja komma om man inte ska åka ur sin andra raka serie på lika många år.

Nio poäng framför Lundsbrunn ligger Sil. Ett lag som nog hade högre förhoppningar än bara 13 inspelade poäng. Laget är just nu inblandat i bottenstriden men har en grundkapacitet för en bättre placering. Offensiven har dock inte stämt och bara 13 mål talar om att man inte är tillräckligt heta den sista tredjedelen.
Detta lär bli ett hett och känslofyllt derby. Senast lagen mötttes avgjorde Sil på frispark med bara minuterna kvar att spela. Lika jämnt denna gång?

Senast avgjorde denne man matchen.

FC CORNER – LEVENE SKOGSLUND

Dag: Lördag
Serie: Division 5 västra Västergötland herr

Som en förmatch till Sverige mot England spelas denna match i den västra femman mellan två lag som just nu får blicka mer neråt än uppåt i tabellen.
Mest kritiskt är läget för gästerna som absolut är inblandade i bottenstriden. Mycket tack vare ett bortafacit där man ännu inte vunnit någon match så här långt. Det måste man börja göra snart om inte ett så annars stabilt ”Skôr” ska behöva spela med kniven mot strupen under hela hösten.

Lite mer lugn i Corner där man ser ut att göra ännu en säsong i tabellens mittenregioner. Än så länge har man lika många vinster som förluster och detta har kännetecknat de senaste årens Corner där man visat att man kan hota alla lag i femman, men att jämnheten inte riktigt finns där.
Seger på lördag och man lär kunna rikta in sig att under hösten jaga placeringar på tabellens övre halva. Kan Egzon Restelica avgöra ännu en fotbollsmatch hemma på Stenporten?


IK GAUTHIOD – VÄNERSBORGS IF

Dag: Lördag
Serie: Division 2 norra Götaland herr

Skulle Sverige ta sig till semifinal lär det bli vilt firande runt om i landet. Men kring Lunnevi får man ta det lite lugnare under lördagseftermiddagen och kvällen. Då spelar nämligen Gauthiod hemma mot Vänersborgs IF.
Gauthiod har efter en trevande inledning kommit igång ordentligt och helt plötsligt är avståndet till de två topplagen inte lika övermäktigt. Gör man sedan en lika briljant höst som förra året. Ja, då ser det helt klart kul ut för de rödblå som imponerat framför allt defensivt med bara 14 insläppta mål.

Men ska man jaga toppen måste det förstås bli tre poäng hemma mot Vänersborgs IF. Gästerna inledde säsongen starkt, men har fallit tillbaka på slutet. Man har problem med målskyttet och med Gauthiods fina defensiv i minne är förstås hemmalaget stora favoriter i matchen.
Senast man möttes på Lunnevi var tidigt på förra säsongen och då överraskade VIF med att vinna. Segerskytt då en viss Moe Abdou – nu spelandes för Gauthiod. Skjuter han tre poäng mot sin gamla klubb?

Moe i VIF-tröjan.

 


HANGELÖSA – JÄRPÅS

Dag: Lördag
Serie: Lidköpingssexan herr

Trollekis, JK10, ÖSIK och Järpås. Det ser just nu ut att vara kvartetten som kämpar om platser i division fem nästa säsong. Lördagens hemmalag Hangelösa var förut med i racet, men två förluster på raken har gjort att lördagens match mer eller mindre känns som sista chansen att haka på toppen.
Fortfarande har man ett av seriens bästa spel när allt fungerar, men jämnheten och bredden finns inte ute på Skogevi denna säsong.

Gästande Järpås har gått i motsatt riktning de senaste åren då man jobbat upp just bredden på truppen och jämnheten i spelet. Detta har gett resultat och man har verkligen flyttat fram positionerna i division sex. Men nu gäller det att bevisa att man är mogna att ta nästa steg och då är det tre poäng som gäller borta mot svårspelade Hangelösa. Fixar man detta ser hösten otroligt intressant ut för Järpås del.


LIDKÖPINGS FK – SUNDSVALLS DFF

Dag: Söndag
Serie: Elitettan dam

Sommarlov som ett allsvenskt lag? Ja, Lidköpings FK har faktiskt chansen att ta sommarledigt som ett av två lag på allsvensk plats i Elitettan.
Laget har överträffat alla förväntningar under våren och LFK:s amerikanska nyförvärv har tagit Kjell Larssons lagbygge till en ny nivå. En nivå som innebär att händer inget radikalt under hösten så kommer man att vara med och slåss om en allsvenk plats redan denna säsong.

Så bra är nämligen LFK och ett bevis på detta är senast då man körde över forna mästerinnorna i Umeå IK hemma på Framnäs. Nu väntar vårens sista prov för tjejerna när Sundsvall väntar. Laget ligger femma, fyra poäng efter LFK och hemmalaget har därför en lysande möjlighet att haka av gästerna och se till att det blir en kvartett av lag som gör upp om två platser till Allsvenskan i höst. Vem hade kunnat tro på förhand att LFK skulle vara ett av de fyra lagen?

 

2 tankar på “Helgens hetaste matcher

  1. Tyvärr så kommer inte Egzon Restelica till spel, då han har dragit på sig tre varningar. Han sitter på läktarna denna lördageftermiddag.

Lämna en kommentar