ANNONS:
ANNONS:

3 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Från djupa Smålandskog kom denna målglada tjej.
Att se henne på planen var en ren fröjd.
Hur kunde egentligen Skövde säga Nej?
Till 33-målsskytten som aldrig är nöjd.

LFK dam - Sandra Lagerbratt

I lucka nummer 3 hittar vi ingen mindre än Sandra Lagerbratt från Lidköpings FK.
Sandra som helt okänd kom till den lokala fotbollen från de småländska skogarna då studier i Skara lockade.
Att det skulle bli spel i LFK var dock långt ifrån självklart. Det första samtalet gällande fotboll gick till Skövde KIK. (läs mer här) Men då klubbens mottagande var kyligt styrdes istället kosan mot Lidköping där lagets allt-i-allo Calle Wellner stod med öppna armar.

”Fick därefter ett otroligt varmt välkomnande direkt när jag anlände till Lockörn! Så istället för att klanka ner på Skövde och deras förening (som de säkerligen annars sköter utmärkt), kan vi istället tacka Calle för att han är en helt underbar person som är guld värd för oss i LFK!” berättade Sandra för Lokalfotboll.seLFK dam - Sandra Lagerbratt

Redan under försäsongen anade sedan Kjell Larsson att något stort var på gång och lyfte ett varningens finger för att nyförvärvet från Småland kunde bli årets stora utropstecken.
Folk utifrån fick dock först upp ögonen för anfallarens målfarlighet när serien drog igång. Målen kom från höger och vänster. Via frilägen och inlägg. Ja, det verkade som att tjejen kunde göra mål från alla positioner.

Själv var Sandra dock aldrig nöjd med sin insats. ”Jag var kass” och ”Önskar jag kunde prestera bättre” var vanligt förekommande tweets efter matcherna. Då bör det tilläggas att Sandra i regel hade stänkt in en två, tre bollar.
Hel sju gånger under säsongen gjorde Sandra tre mål eller mer i en match och totalt stod hon för 56 % av lagets mål i seriespel. (33 st)
Rätt hyfsat för en tjej som dessutom spelat halvskadad under större delen av säsongen.

HUR MINNS DU SANDRA LAGERBRATT FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN

Hela kalendern:
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt

2 tankar på “3 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Lämna en kommentar