ANNONS:
ANNONS:

”34 domare, matvrak och prasselbyxor”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 12 av 22


6:a (7:a) –  Råda BK, 15 poäng

Hej allihopa!

I tisdagens match mot Ulvåker åkte vi på däng, eller nej lika menade jag. Men det kändes värre än var det var. Vi spelade riktigt bra emellanåt och har sämre perioder. När vi vände till 2-1 kändes det som vi hade energi till allt, men då åker vi på två skador inom loppet av några minuter.

Ulvåker spelar både tufft å fult, vilket vi har svårt för då vi gärna klappar på motståndarna istället. Lite som Ferdinand, vi luktar hellre på blommorna många matcher än att stångas med de andra.

U-laget mötte LFK på Lockörn igår och förlorade dessvärre med 4-3. En mycket bra match där våra unga förmågor födda 03 tar för sig som tusan. Så kul att se!!

Nu ska ni få höra lita om våra tränare denna veckan: 

I måndags bjöd tränare Roland på tårta. Nöjd som tusan åkte han upp på träningen med tårtorna. Saken var bara den att jag hade bakat och mamma garnerat, men äran – den tog han!

Hur går det för Jens då? 

Ja, det är inte alltid lätt att ha för mycket tid när man åker till match. Har man för mycket tid, hinner man också åka och köpa glass på Birgers. Jajemän, en nöjd Jens köper glass men vad händer då? Jo, Jens drar i fälgen i trottoaren på nya Volvon och kommer till matchen helt förstörd.

Mats körde i måndags en annan variant av träning med u-truppen. Helt plötsligt låter det som vi fått en överste löjtnant på planen och där står Mats och har militärövning med U-truppen. Upp, ner, höger, vänster var det enda som ekade över vallen.

Möller då? 

Ja målvaktstränaren Kent Möller har då inte förstått det där med nya joggingbyxor. För prasselbyxorna, de sitter fortfarande som smäck runt röven. Och så Sverige-solhatten, kanske för att dölja nya Eminem-frisyren.

Christer då? 

Ja, på Ulvåkers matchen lyckades Christer äntligen hitta en kompis på ett nytt sätt.

Christers favoritbyxor är nämligen ett par knickers i jeanstyg, direkt från Dressmann. Och när han hälsar i hand på tränaren i motståndarlaget har de lyckats hitta precis likadana byxor, i samma butik. Inte nog med det har de samma tröja, men i olika färger. En härlig syn minsann! Heja Christer och heja jeansknickers!

Veckans happening måste ändå vara familjen Qvasters nya hundvalp, Hubbe. Hubbe lyckades omedvetet ta uppmärksamheten från de flesta mest hela tiden på måndagsträningen. Men ah, gullig det är han ju.

Att ha så många goa ledare runt våra lag är evigt tacksamma för. Nu tränar vi en vecka till och sen tar vi sommaruppehåll, välförtjänt och väldigt skönt!

Trevlig sommar!!

/ Fanny Karlsson


8:a (8:a) – Arentorp/Helås, 13 poäng

God dag !!

Vi i laget har hittat vårt matvrak och även där får Ole ”fuskarn” Olesen ta på sig den.
”När ,an har gjort en bra första halvlek så har man förtjänat korv med bröd och en festis, hur underbart? och det gav dessutom en jäkla med energi.”
På matchuppvärmingen efter det hade hon med sig ett äpple i hande och käka, ja varför inte?

Igår tog vi 3 poäng mot Skara på hemmaplan. En solig och varm kväll som inte kunde bjuda på något annat än bra fotboll, men det blev istället en match som vi inte var riktigt nöjda med spelmässigt. Vi är för stressade i våra beslut vilket gör att det sista passet blir dåligt. Men jäklar vad vi springer och sliter för varandra.

Vi hämtar upp 0-1 till 2-1 i andra halvlek på grund av vår kondition. Vi äter upp dem de sista 15 och det är så jädra gött att se och känna. Så som vår tränare Christer brukar säga ”letar man efter stilpoäng kan man börja med simhopp” ett bra citat om ni frågar vårt gäng!!

Vårt U-lag åkte på en förlust i söndags hemma mot Råda. En riktigt sur seger men bara att ta nya tag och göra en grym nästa match.

I måndags vankades det träning på Almesåsen. Den bjöd på våran älskade ”engelskman”, den övningen kan göra ens dag. Kommer man till träningen trött och hängig och ser att den övningen står redo, ja då jäklar åker smilbanden upp!! och så är det för alla i laget, inte minst våran goalkeeper Tessan Johansson.

Träningen bjöd också på mycket kondition och teknik. Idag (torsdag) är det veckans individuella träning, där får man träna på det som man tycker att man själv behöver vilket kan vara allt från inkast till frisparkar. Vi får se hur många vi blir på den eftersom halva skaran har tagit sitt pick och pack och dratt till kusten för midsommarfirande, där har dom lovat löpning minst en gång varenda dag!!

Och med det sagt vill jag önska alla en glad midsommar så hörs vi igen om en vecka!

/ Emma Larsson


9:a (10:a) – Sils IF, 12 poäng

Texten från tjejerna i Sil denna vecka har uteblivit, men från sidan konstaterar vi att det sedan sist blivit tre poäng på planen.

Först en imponerande seger hemma mot Friscopojkarna med 3-2, sedan Ebba Rådmark gjort alla baljor. Under torsdagen gick det dock trögare mot seriesuveränen Sjömarken. En match som slutade med förlust 0-5 hemma på ”Hovet”.


12:a (12:a) – Skara FC, 1 poäng

Sen sist då..

Det var ett tappert gäng som tränade förra torsdagen, årskurs 9 hade skolavslutning & då stor del av vår trupp är precis så unga så var det bara ett par gamlingar kvar att räkna med. Jag kunde tyvärr inte vara med då jag hade packat fel skor, wooops…

Nej så illa var det inte men att vara frisör i student/midsommar/semestertider gör att man måste jobba häcken av sig rent ut sagt. Hade FC betalat lite lön hade man ju kunnat korta ner på arbetsdagarna & träna mera, ska nog lägga fram det förslaget ?

Tillbaka till träningen, Fanny är en riktig lagmänniska som skulle stå i mål på vår u-lagsmatch på söndag så henne fick tjejerna peppra på.. snäll som jag är filmade jag såklart Video. Men all cred till Fanny som ställer upp ??

Sen kom försäsongstränaren Malin gående & då tyckte Dahl att lite fys satt på sin plats, bara för han själv vill jobba på beach-formen så töserna fick glatt ställa upp. Jag då? Tog kort såklart ?

Helgen var spel-ledig för A men U mötte Kinnevedum/Hällekis/Lundsbrunn & fick tyvärr pisk.

Träning + spelarmöte på måndagen där jag tyvärr inte kunde närvara, min anledning var så kass att det borde va skyhöga böter på det.. födelsedag!! Ja, jag vet. Men det är faktiskt första gången någonsin som jag skippar en träning för att jag fyller år så det kanske är ok ändå ?

Det var i alla fall ett ganska välbesökt möte & jag hoppas att vissa gör ännu lite mer nu för att denna säsong ska avslutas på ett bättre sätt en den börjats.

Onsdag & serien vänder, Arentorp/Helås borta & torsk med 1-2. Vi ledde med 1-0 & det kändes hyfsat stabilt ändå men det är ju tillfälligheter som gör det & de kunde få in 2 mål. Surt som f*n & riktigt tråkigt att spela på ett ställe med tjötig publik, kändes som vi hade 34 domare ett tag..

Men that’s life & ikväll tränar vi innan vi får fira midsommar!

Hörs nästa vecka, då har vi 6 poäng att spela om!

/Tove

Lämna en kommentar