ANNONS:
ANNONS:

4 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Åkervall höll på att vända på steken.
När han i 88:e på keepern fick hål.
Men då klev Mellergård in i leken.
Och hörnnickade serien i mål.

tråvad

När vi öppnar lucka nummer 4 finner vi division sex-vinnaren Tråvad/Larv.

Tråvad och Larv gjorde sin första säsong under ”gemensam flagg” 2012. Då slutade det med en fjärdeplats i Lidköpingssexan. Hela 20 poäng efter seriesuveränen Lidköping United.
Inför årets säsong var tongångarna mer positiva. Sammanslagningen hade fallit väl ut (Läs här) och optimismen frodade inför 2013. Laget hade stärkt upp med ett gäng nyförvärv där hemvändande Johannes Johansson från IFK Falköping var det mest välmeriterande.

Johannes drogs dock med skador under försäsongen och laget gjorde inte det största av avtryck när träningsmatcherna sparkadeJohannes_Johansson - Tråvad igång. Fyra segrar och två förluster blev ändå vinterns facit. Något som inte tycktes vara tillräckligt för att imponera på ”experterna” som visserligen trodde på Tråvad/Larv som ett topplag, men inte som seriesegrare.
Främst nämndes problemet med målskyttet och att laget inte riktigt hade den målskytt som kunde göra 20 mål om nu Johannes Johansson skulle fortsätta att vara skadad.

Hur som helst så kunde man utifrån se att laget trodde på sig själva. Det verkade finnas ett härligt ”go” i truppen. Något man inte minst kunde följa via lagets eminenta blogg. (Bloggen här)
Tråvad/Larv visade också redan från start att man var att räkna med. Visserligen fick man ”bara” 0-0 hemma mot Söne i den andra omgången, men när man besegrade Trässberg på bortaplan i omgång fyra satte man sig verkligen i ”förarsätet”. Efter detta rullade det också bara på och när serien tog sommarvila var laget fortsatt obesegrade.

Ett stort frågetecken kring hur man skött sommarträningen sattes dock när man i höstpremiären åkte på en ”dundertorsk” borta mot Söne med hela 5-1. Som tur var förlorade även Trässberg i samma omgång mot Vedum vilket ledde till en mer eller mindre avgörande match (Läs här) mellan T/L och Trässberg redan i omgång 13 (18 totalt).

Gästande Trässberg hade innan mötet tre poäng mindre än serieledande Tråvad/Larv. En bättre målskillnad gjorde dock att man vid seger skulle ta över förstaplatsen. Notoriske målskytten Anders Åkervall öppnade målskyttet för gästerna på en våt och svårspelad matta. Johannes Johansson kvitterade, men när Åkervall återigen nätade i matchens 88:e minut såg seriesegern ut att rinna Tråvad/Larv ur händerna.

Anton Mellegård
Anton Mellegård

Men laget reste sig. Flyttade upp med massor av folk. Fick en tveksamt dömd frispark på Trässbergs planhalva som ledde till en hörna. En hörna som försvararen Anton Mellegård nådde högst på och nickade in 2-2-målet. Ett mål som återigen höll kvar sitt lag i serietopp.
Vild glädje i hemmalaget och matchhjälten var förstås överlycklig.
– Ja, det känns fantastiskt bra, ett av de skönaste ögonblicken hittills. Det är inte så vanligt att jag gör nickmål så det var extra kul, berättade Anton efter matchen.

I Trässberg var det förstås besvikna miner. Luften gick helt ur laget och Ander Åkervall försökte beskriva läget efter matchen.
– Det känns oerhört tungt, Jag tror det är 2,5 minuter kvar av matchen när jag gör vårt 2-1-mål och sen tappar vi ändå segern. Det kan ha varit våran chans att vinna serien som försvann idag.
Ja, Trässberg orkade aldrig resa sig och i seriens näst sista omgång förlorade man hemma mot Arentorp/Helås med 2-3. Detta samtidigt som Tråvad/Larv vann hemma mot Norra Härene med 13-0. Resultaten innebar serieseger för Tråvad/Larv och en plats i division fem 2014.

Men varför vann man då serien? Ja, laget fick till sist sin 20-målsskytt. Johannes Johansson kom nämligen tillbaka som en hjälte till moderklubben. Blev skadefri och vann skytteligan på 21 mål. Dessutom gjorde vasse Emil Larsson 18 mål. Framför allt var det dock lagets breda trupp som avgjorde. Man hade drygt 20 spelare som alla aspirerade på en A-lagsplats. Nästa år lär det finnas ännu fler. Laget har som bekant redan gjort klart med LFK-kaptenen Markus Nilsson och fler namn lär vara på ingång. Kanske finns Tråvad/Larv med i en lucka i Julkalendern även 2014?

HUR MINNS DU TRÅVAD/LARV FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN

Hela kalendern:
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt, 4: Tråvad/Larv

Lämna en kommentar