ANNONS:
ANNONS:

9 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Målvakterna var lagets osäkra kort
snabbt blev det dock slut på allt snack.
Men drömmen om ettan försvann rätt fort
när mjälten fick smällen och sprack.

IK Gauthiod - Mattias Hofling
I lucka nummer nio tar vi en titt på Gauthiods målvakt Mattias Hofling som visade tvivlarna att Gauthiods missade serieseger knappast berodde på målvakten.

Inför årets säsong bestämde sig Gauthiodmålvakten Tobias Wennergren att trappa ner och istället spela med Halvorstorp. Ett stort tapp då ”Tobbe” varit en bidragande orsak till Gauthiods kvalitetshöjning se senaste åren. Ett stort frågetecken fanns därför innan säsongen kring vem som skulle kunna ersätta den rutinerade målvakten som dock fanns kvar i klubben som målvaktstränare.
Två ungtuppar skulle göra upp om förstemålvaktsposten i Gauthiod. Dessa var Pontus Valtersson och Mattias Hofling som fått stå varannan match under försäsongen. Vem av dessa skulle egentligen kliva ur Wennergrens skugga?

Svaret blev Mattias Hofling. Mattias fick chansen i seriepremiären och han var riktigt taggad. (Läs här)
– Det känns j-ligt bra. Det är äntligen dags att det drar igång om jag säger så. Formen är på väg uppåt och detta ska bli otroligt inspirerande och kul, berättade Mattias inför premiären.

Och det blev inte direkt tråkigare för Mattias som höll nollan i seriepremiären mot Sävedalen (5-0). Därefter fortsatte det på den inslagna vägen och efter åtta matcher var Gauthiod fortfarande obesegrade i seriespel och ledde serien med hela fyra poäng före tabelltvåan Tibro.
Nya poäng skulle sedan bärgas den 5 juni då laget gästade Götene för ett hett derby på Västerby. 0-0 en bit in i andra då Mattias kolliderade med en Götenespelare (Läs mer här) och blev liggande. Valde dock att spela vidare, men efter ett par minuter gick det inte längre och succé-keepern tvingades utgå.
Fortsätta smärtor gjorde att Mattias fick läkarundersökas under kvällen och efter att blivit hemskickad en gång fick han komma tillbaka till sjukhuset där det konstaterades en blödning på mjälten och omedelbar operation. En operation som var lyckad, men säsongen var av allt att döma slut – eller?

Mattias blev liggande, men valde att spela vidare en kort stund innan han skönk ihop igen och tvingades utgå.
Mattias blev liggande, men valde att spela vidare en kort stund innan han skönk ihop igen och tvingades utgå.

Ersättare under de två kommande matcherna blev Pontus Valtersson ersättare och fick under denna tid vara med om en vinst och en förlust. Fler matcher än så blev det inte för ”Valter” då Tobias Wennergren i samband med Hoflings skada på nyo skrevs över till Gauthiod. Mot Rynninge debuterade ”Tobbe” mellan stolparna, men succén uteblev och Gauthiod fick nöja sig med ett kryss.
Även fortsättningsvis hade både Wennergren och Gauthiod det tufft. För under de kommande fyra matcherna skrapade laget bara ihop en poäng. Man hade stora problem med målskyttet framåt, men även rutinerade Wennergren var ute ”och hängde tvätt” vid ett flertal tillfällen och fick således ta på sig ett par baklängesmål.

Tur då för Gauthiod att Mattias Hofling mirakulöst återhämtat sig efter operationen och nästan exakt tre månader efter skadan på Västerby fanns han återigen från start när laget mötte Jonsered. Det blev också bästa tänkbara start för både Mattias och laget som vann matchen med 6-2. Därmed var man uppe på vinnarspåret igen och med Mattias som burväktare återfann laget sitt självförtronde och radade upp segrar.
Förlusten i seriefinalen mot Uddevalla, tre omgångar från slutet blev dock avgörande. Trots flera bra chanser vann Uddevalla med 1-0 och Gauthiod hade inte längre chansen på seriesegern.
Man avslutade visserligen med två raka segrar, men hamnade till sist på en tredjeplats i division två. Tre poäng efter seriesegraren Uddevalla.

Utan tappet under sommaren hade man definitivt vunnit serien och åter tagit en plats i division ett. Tänk bara om Mattias Hofling hade fått vara skadefri hela säsongen…
Statistiken nedan talar sitt tydliga språk.

Mattias Hofling (innan skada):
9 spelade, 0,9 insläppta / match, 2,11 poäng / match

Pontus Valtersson:
2 spelade, 1,5 insläppta / match, 1,5 poäng / match

Tobias Wennergren:
5 spelade, 2 insläppta / match, 0,2 poäng / match

Mattias Hofling (efter skada):
6 spelade, 1,3 insläppta / match, 2,5 poäng / match

HUR MINNS DU MATTIAS HOFLING OCH GAUTHIOD FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Hela kalendern: (Klicka här)
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt, LFK, 4: Tråvad/Larv, 5: Götene ur tvåan, 6: Zlatan-imitatören ”Selle”, 7: Dåliga gräsplaner, 8: Lokala landslagstjejer, 9: Mattias Hofling, Gauthiod

Lämna en kommentar