ANNONS:
ANNONS:

Veckans Topplista med det bästa från veckan som gick

”Veckans Topplista” är tillbaka på Lokalfotboll.se
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. Rådas damer

IMG_0612
Det sköljer en framgångsvåg över Rådavallen för tillfället, Klubbens herrar är obesegrade efter sex omgångar i den mellersta femman. Denna vecka väljer vi dock att hylla föreningens damlag som inför säsongen varit en av favoriterna till seriesegern. Och man kan väl lugnt säga att laget infriat förväntningarna inledningsvis. Fem raka segrar har det nu blivit och i en haltande tabell kommer man minst att ha en serieledning på tre poäng när omgång fem är färdigspelad.
Lägg där till att tränare Zacharias Svensson menar att lagets spel inte är i närheten av vad man hoppas på i framtiden och att man bara ser tendenser på vad laget ska kunna prestera.
Ja då kan man ju undra var denna resa ska sluta…

——————————–

2. Jonathan Nilsson, IK Gauthiod


IFK Åmål - Gauthiod: Dribbling längst med den inte allt för raka sidlinjen.
Även förra veckan hyllade vi en mittfältare i Gauthiod. Något vi faktiskt tycker är på sin plats även denna vecka. Nu handlar det dock inte om någon passningssäker tekniker, utan istället om en löpstark yttermittfältare med nyfunnen näsa för mål. Jonatan Nilsson är Grästorpssonen som trots sin unga ålder (23 år) har gjort mängder med A-lagssäsonger i klubben. Av utomstående är ”Jonis” ständigt underskattat, men inom det egna laget hålls han högt. Något som också styrks av att han så gott som alltid finns med i Gauthiod startelva.

”Jonis” sprider med sin spelstil mängder med energi i laget och är aldrig rädd för att utmana sin försvarare. Utvecklingskurvan går solklart uppåt, men det mest häpnadsväckande är förstås målskörden denna säsong. Hela sju mål har det blivit hittills på de första sju matcherna. Och då var den ärlige ”Jonis” så helylle att han senast gav bort ett mål (erkände att det var självmål) i matchen mot IFK Skövde.

——————————–

3. NLT:s livesändning av Rynninge mot LFK

CE54S7fWAAAmcTh

Finns säkert många åsikter kring
att Nya Lidköpings Tidningen väljer att låsa in stora delar av sitt innehåll på webben. Men för oss som prenumererar på tidningen och får tillgång till allt på webben gav förra veckans livesändning av Rynninge mot LFK mersmak.
Till skillnad mot LFK-damernas premiär mot Djurgården hade nu Semir ”Semlan” Hasanbegovic och Pontus ”PP” Pettersson tagit plats som kommentatorer och under cirka två timmar guidade de oss tittare igenom matchen på ett smakfullt sätt.
Matchen i sig var kanske ingen höjdare, men det var ändå underhållande att få se en lokal match live och med kommentatorer.

Härligt att NLT som den lokala tidning med överlägset mest resurser tar sitt ansvar och leder utvecklingen på detta område. För även om man gärna hade önskat lite grafik och ett par repriser var detta ett riktigt roligt grepp. Tacka framför allt uppfinningsrike ”Semlan” för detta!

——————————–

Inte ens nära… – Formen hos herrlagen i Skara kommun

Skara FC - Johan Persson
Det finns fyra herrlag i Skara kommun som spelar i det nationella seriesystemet. Och man kan väl lugnt säga att inte något av lagen rosar marknaden för tillfället. Om det är något med det kommunala vattnet låter vi vara osagt, men något måste det vara. För just nu underpresterar verkligen kommunens lag.

Skaras herrar är kommunens flaggskepp, men efter fem omgångar i den mellersta trean är man nästjumbo med bara tre inspelade poäng. I tre av de fem matcherna har man dessutom gått mållösa av planen och i veckan som gick föll man också i DM mot IFK Tidaholm med 0-3.

Ner till näst bästa ”Skara-lag” är snäppet dock stort. Via en niondeplats i Lidköpingssexan är Ardala näst bäst. Ett Ardala som ifjol åkte ur division fem och skulle vara med och slåss i toppen av tabellen. Men bara en seger på fem försök är förstås en otrolig missräkning. Och största boven i dramat är hemmaspelet. Man har faktiskt inte vunnit på hemmaplan sedan september 2013! Sedan dess har man 15 matcher utan seger med bara fyra gjorda mål. Helt otroliga siffror.

Sist ut i denna kvartett är duon Axvall och Varnhem. Två lag som skulle vara med och fightas om topplaceringar i Skövdesexan. Hur det går? Ja, inget vidare om man ska vara snäll. Båda lagen har mäktat med att vinna en av fem matcher och åkt på ett par riktiga storförluster. Just nu parkerar Axvall näst sist och Varnhem sist i tabellen.

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar