ANNONS:
ANNONS:

Albansson får sparken från Arentorp/Helås

Michael Albansson och Arentorp/Helås herrar går skilda vägar.
– Jag har fått sparken, bekräftar Michael för Lokalfotboll.se.
Orsaken är enligt klubben att den sociala biten inte fungerat.

Inför denna säsongen gjorde Arentorp/Helås klart med en ny herrtränare. Michael Albansson som tränat ENV:s damlag återvände till laget han en gång representerat som spelare. (läs här)
– Ska bli otroligt spännande. Återstår nu att om man lyckas leva upp till det förtroende föreningen gett mig, berättade 51-åringen då.

Då var det oktober. Nu drygt ett halvår senare väljer parterna att gå skilda vägar. Eller rättare sagt. Michael Albansson får sparken. Detta efter ett extrainsatt spelar- och spelarrådsmöte i helgen.
– Det stämmer. Det är inte det sportsliga bitarna det handlar om. Michael är faktiskt en av de seriösaste tränarna vi haft i klubben. Det är den sociala biten som skurit sig med spelartruppen, bekräftar Sanny Naess, ordförande i klubben.

Micael Albansson

Michael Albansson själv vill egentligen kommentera ärendet men låter hälsa via SMS:
”Har fått sparken av AHFK idag. Kan tillägga att jag är mycket besviken på föreningen. Har varit ett väldigt jobb att överhuvudtaget få ihop lag till A-lagsmatcherna pga all frånvaro. En målvakt som tränar och står varje match finns fortfarande heller inte. Jag är väl helt enkelt för seriös för division 6”

Uppgifter till Lokalfotboll.se gör gällande att Michael Albanssons öppna och hårda kritik mot enskilda spelare i bland annat öppna SMS-grupper varit det avgörande skälet till splittringen. Detta är dock något som ingen av parterna vill kommentera.

– Kan inte kommentera detta, säger Sanny Naess som ändå är hoppfull inför framtiden.
– Vi har haft en del tunga uddamålsförluster, men vi är fortfarande med i racet och kan vi göra en lika fin höstsäsong som förra året kan det hända mycket.

Vem som kommer att leda laget framöver är fortfarande oklart, men det mesta talar för en intern lösning inom spelargruppen.
– Vi börjar så, men vi har ett par krokar ute, berättar Sanny Naess.

Klart är hur som helt också att Michael Albanssons fru Jeanette Albansson som varit assisterande tränare samt sonen Samuel också lämnar Arentorp/Helås.

Lämna en kommentar