ANNONS:
ANNONS:

Allsvenska spelare blickar hemåt mot ”schlätta”

Anna Ahlstrand och Daniel Nordmark.
Två allsvenska spelare som blickar hemåt.
– Jag har pratat med lite klubbar hemifrån, säger Anna Ahlstrand till P4 Skaraborg.

Lokala spelare i Allsvenskan är vi inte bortskämda med. Två av dem som spelat i den svenska högstaligan under den gångna säsongen är Lidköpingsduon Anna Ahlstrand och Daniel Nordmark.

Rådatjejen Anna Ahlstrand har representerat Kopparberg Göteborg FC under många säsonger. Gjorde allsvensk debut redan 2001, men valde att vända hem och spela i Gauthio mellan 2005-2008. Efter detta återvände hon till Göteborg och har sedan dess varit klubben trogen.

I helgen gjorde hon sin sista allsvenska match och blev också med all rätt hyllad för sina fina år i klubben.
– Det känns lite konstigt och vemodigt, säger Anna till P4 Skaraborg och fortsätter:
– Det var skitkul när jag kom tillbaka 2009. De åren kom vi tvåa i allsvenskan, vann cupen och fick spela Champions League.

Anna bor som bekant sedan flera år i Grästorp och även om det inte blir spel i Allsvenskan så stänger hon inte dörren för spel på lokal nivå.
– Jag har pratat med lite klubbar hemifrån om att kanske vara tränare eller spelande tränare. Så det kanske inte är helt slut.
Räkna således med att Anna lär få ett och annat erbjudande att ta ställning till inför kommande säsong.

En annan spelare som inför nästa säsong saknar kontrakt är Örebros Daniel Nordmark. Och även om 28-åringen känner att han vill fortsätta spela så högt upp som möjligt är framtiden oviss.
– Ja, jag bygger hus i hemstaden Lidköping. Så småningom är planen att flytta hem någon gång, men när det blir vet vi inte. Just nu vet jag inte så mycket åt något håll, så jag kan inte ge dig något bra svar, berättar Daniel för Nerikes Allehanda.

Totalt den här säsongen spelade Nordmark 20 matcher, men endast sju från start. I övriga 13 matcher handlade det om inhopp. Antal gjorda mål stannade vid två.

SONY DSC

Lämna en kommentar