ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens damfotboll

Ett LFK som är tillbaka på vinnarspåret.
Dessutom serieseger för Emtunga och räddade kontrakt.
Här allt du behöver veta om helgens lokala damfotboll.


ELITETTAN

Mallbacken- Lidköpings FK 1-3
Mål LFK: Taylor Townsend 2, Caroline Olsson

Kommentar:
Efter ett par tunga matcher kom LFK upp på vinnarspåret igen och laget har inte gett upp avancemanget till Allsvenskan. Borta mot ex-allsvenska Mallbacken fick man en drömstart och hade 2-0 tidigt i matchen. Spelet man visade upp lovade också gott inför serieavslutningen och nu är det fyra poäng upp till topp 2.

Att tränare Kjell Larsson ville få ut mer av laget visade sig också under matchen som blev en het historia där både vänsterbacken Shannon Horgan och tränare Kjell fick se avslutningen från läktaren. Duon missar således nästa veckas toppmatch mot Kungsbacka hemma på Framnäs.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Rössö – Gauthiod 4-2
Mål Gauthiod: Josefin Andersson, Stina Österberg

Kommentar:
Gauthiod åkte i helgen till Uddevalla för möte med serieledande Rössö. Efter en mållös första halva kom målen i den andra. Men det var Rössö som hann upp till 3-0 innan Gauthiod kom tillbaka. Reducerade två gånger om, men då hemmalaget fixade 4-2 var loppet kört och Gauthiod lyckades inte skrälla.

I och med segern stod det dessutom klart att Rössö mycket välförtjänt tog hem division ett och nu får kvalspela till Elitettan i ett dubbelmöte mot Brommapojkarna.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Arentorp/Helås – Fristad/Borgstena/Sparör 1-1
Mål AH: Moa Hötomt

Sil – Vartofta 2-2
Mål Sil: Felicia Ljung 2


LHK – Falköpings KIK 2-1
Mål LHK: Jennie Dahlqvist, Mill Eriksen

Vinninga – Råda 2-3
Mål Vinninga: Lisa Johansson, Stina Persson
Mål Råda: Malin Andersson 2, Emma Käll

Kommentar:
Arentorp/Helås var bara minuten från säker mark, men ett frisparksmål av gästande Fristad innabar 1-1 och fortsatt tabelljumbo. I den sista matchen möter man dock Ulvåker på bortaplan i en helt avgörande match om nytt kontrakt.

Ett lag som fixade nytt kontrakt i helgen var Sil. 2-2 hemma mot Vartofta innebär fortsatt division två-spel även nästa säsong. Övriga tre lokala lag LHK, Vinninga och Råda kämpar om tredjeplatsen i serien. LHK tog en imponerande seger hemma mot tabelltvåan Falköpings KIK, medan Råda lyckades vända 2-0-underläge till seger i matchens sista minut i prestigemötet med Vinninga. Emma Käll matchvinnare i 90:e minuten.
Sista omgången avgör vilket lag av trion som kniper tredjeplatsen.DIVISION 3 ÖSTRA

Fagersanna/Mölltorp-Brevik 0-0

Mellby – Vedum 3-4
Mål Mellby: Josefine Gustafsson 2, Olivia Gustafsson Opdal
Mål Vedum: Matilda Fransson 3, Charlotte Inedahl


Hörnebo – Levene-Skogslund 0-0

Främmestad/EF/Nossebro – Skara 0-0

Kommentar:
Sista omgången i den östra trean blev en målsnål tillställning med många 0-0-matcher. Mest glada var förstås duon Skara och Axvall som tack vare resultaten i den avslutande omgången klarade sig ifrån att tvingas kvala för att rädda nytt kontrakt. Räddare denna gång Levene Skogslund som fixade 0-0 mot Hörnebo.

Bästa lokala lag blev till sist FIK/EF/Nossebro som slutade fyra, men alltså hela 30 (!) poäng efter seriesuveränen Skultorp. Vedum femma i tabellen efter avslutande seger borta mot ett Mellby som nästa år får börja om i division fyra.


DIVISION 4 NORRA

Gullspång/Hova/Weimer – Rackeby/Kållandsö 1-3
Mål R/K: Julia Svensson, Marlene Andersson, Cornelia Dagobert

Kommentar:
Rackeby/Kållandsö gjorde verkligen sitt i den avslutande omgången och vann sin match på bortaplan. Men redan serievinnande och obesegrade Moholm lyckades inte mobilisera kraft mot tabelltvåan Töreboda, utan förlorade med 4-1.
Ett resultat som innebär att Rackeby/Kållandsö missar kvalspel och får titta tillbaka på en fullt godkänd säsong som slutade med en tredjeplats.


DIVISION 4 VÄSTRA

IFK Emtunga – Saleby/Järpås 6-0
Mål Emtunga:

JK10 – Halvorstorp 7-0
Mål JK10: Kajsa Carlsson 3, Klara Svensson 2, Natalie Andersson, Caroline Wall

Kommentar:
Emtunga seriesegrare i den västra trean och mer om det finner du i ett inlägg längre ner. Segern på bättre målskillnad än Östadkulle som får kvala för att ta sig uppåt, medan JK10 som gjort en riktigt bra säsong slutar trea. Bara en poäng bakom.
Sista lokala lag Salaeby/Järpås har gaft en yung säsong och får ladda batterierna inför nästa.


Lämna en kommentar