ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens herrfotboll

Seriesegrar och lag som degraderades.
Helgens herrfotboll bjöd sannerligen på det mesta.
Här en sammanfattning av alla lokala herrserier.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

IK Gauthiod – Karlstad BK 1-4
Mål Gauthiod: Rasmus Arvidsson Gerhardsson


Kommentar:
En sista chans att skapa lite nerv i toppen av tabellen hade Gauthiod i lördags när serieledande Karlstad BK kom på besök. Men det slutade inte speciellt roligt för Gauthiod som förlorade med 4-1 i en het match.
Rasmus Arvidsson Gerhardsson satte visserligen 1-1 på frispark, men då spelande tränaren Rikard Nilsson åkte på rött kort i halvlekens sista minut efter en kontroversiell situation så gled matchen Gauthiod ur händerna. 2-1 på straff för KBK och i den andra halvleken hade Gauthiod svårt att få tryck på gästerna som höll undan.


DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

Lidköpings FK – IFK Tidaholm 2-0
Mål LFK: Daniel Nordmark, Gustav Hellman


IFK Skövde – Götene 1-0

Kommentar:
Det blev alltså serieseger redan denna helg för Lidköpings FK (mer om det i ett inlägg längre ner) då man besegrade IFK Tidaholm med 2-0 efter dubbla nickmål. Ett av dem signerat Daniel Nordmark som gjorde sista hemmamatchen i LFK-tröjan.
Vilt jubel på Framnäs, medan det var betydligt bistrare tongångar på Södemalms IP i Skövde under fredagskvällen.

Götene gästade då IFK Skövde i jakten på otroligt viktiga poäng. Men i ljljusets sken föll Götene och nu ska det mycket till om man ska rädda nytt kontrakt. Seger krävs hur som helst i sista omgången hemma mot Trollhättans BoIS om drömmen ska leva vidare. Annars blir det division fyra nästa år för Jim Larssons mannar.


DIVISION 4 NORRA

Råda- Ardala 1-2
Mål Råda: Johan Bergmer
Mål Ardala: Mathias Englund, Edvin Berntsson

Skultorp – Vara 1-2
Mål Vara:  Sebastian Bahnemann, Albrim Demaliljaj

Falköpings FK – ENV 3-4
Mål ENV: Albin Wemmert 2, Per Westerberg, Viktor Forsblad

Skara – Fagersanna 7-1
Mål Skara: Jakob Söderberg 3, Emil Skillermo, Oliver Jonsson, Lukas Lilja, Niklas Eklund

Ekedalen – Främmestad 2-2
Mål Främmestad: Simon Karlsson, Filip Fredlund

 

Kommentar:
Den norra fyran har utan tvekan varit en av de mest spännande under årets säsong. Mycket tack vare en både jämn toppen- och bottenstrid. Båda dessa kamper lever vidare in i den sista omgången, men vi kan konstatera att duon Vara och IFK Mariestad tvingas att börja om i division fem. Båda lagen med anor från spel högre upp i seriesystemet.

Kvalstriden står just nu mellan fyra lag där ENV är det lokala lag som är inblandat. Laget tog dock tre blytunga poäng genom ett sent mål av Viktor Forsblad borta mot Falköping. Fortfarande kan dock seger krävas i sista omgången mot Hjo för att undvika kvalspel.

I toppen av tabellen är det till och med ännu jämnare. Efter Främmestads oväntade poängtapp mot Ekedalen så är det nu Ardala som leder serien. Detta på samma poäng som Främmestad, men med ett måls bättre målskillnad!
Sista omgången blir alltså inte bara en jakt på tre poäng, utan också på mål för att fixa en direktplats till division tre.


DIVISION 5 VÄSTRA

Vinninga – Corner 6-1
Mål Vinninga: Lukas Nordin 2, Johan Gustavsson 2, Rasmus Ajnestål, Christoffer Lidberg
Mål Corner: Ismaijl Restelica

Kinne Vedum – Sjuntorp 2-6
Mål KV: Peter Dahlin, Patrik Fahlgren

Levene-Skogslund – Sil 0-0

Axvall – Trässberg 0-4
Mål Trässberg: Pontus Malmström 2, Rickard Edman

Trollhättans FK – Lundsbrunn 6-0


Kommentar:
Lite överrraskande tvålade Edet till Syrianska under söndagskvällen och vips så stod Trollhättans FK som seriesegrare i den västra femman.
Syrianskas förlust bjuder också in Vinninga i matchen och just nu skiljer ”bara” sju plusmål från andraplatsen.

Annars fortsätter striden kring de nedre strecken. Axvall är redan klart för division sex, men Lundsbrunn kan om man skräller mot Vinninga nästa helg ta sig förbi Kinne Vedum. Ett Kinne Vedum som ska spela ett hett derby borta mot Sil.

Skulle dock Kinne Vedum vinna derbyt. Ja då måste Corner ta minst en poäng hemma mot Edet för att undvika kvalspel. Där har ni förutsättningarna inför sista omgången.


DIVISION 5 MELLERSTA

Vedum – Östadkulle 4-2
Mål Vedum: Gustav Westfelt, Pierre Karlsson, Kristoffer Dahlberg, självmål

Nossebro – Sandared/Sjömarken 0-3

Kommentar:
Vedum fixade tre viktiga poäng hemma mot Östadkulle under söndagen. Segern innebär att man inte riskerar direkt nedflyttning till sexan. Minst kvalspel alltså, men en seger i sista omgången borta mot Borås AIK kan innebära ytterligare lyft i tabellen.

Nossebro som är andra lokala lag i serien åkte på andra raka förlusten. Hemma mot redan klara seriesegraren Sandared/Sjömarken orkade man inte stå emot och gästerna vann till sist komfortabelt. Nossebro får i ett jämnt mittenskikt sikta in sig på att klättra ett par placeringar via en seger i den sista omgången.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Varnhem – JK10 0-10
Mål JK10: Arvid Bergman 4, Erik Berntsson 2, Olof Åkesson, Hampus Svensson, Jakob Berggren, Filip Jonsson

Hangelösa – Mellby 2-1
Mål Hangelösa: Erik Larsson, Robin Kling
Mål Mellby: Stefan Hellberg

Rackeby – Trollekis 0-6
Mål Trollekis: Max Frankén 2, Albin Andersson, Linus Bring, Johnny Andersson, Carl-Philip Angelöf

Saleby – Kållandsö 4-2
Mål Saleby: Jhimmy Svantesson 2, Tom Henningsson 2
Mål Kållandsö: Tom Blomberg 2

Källby – ÖSIK 1-2
Mål Källby: Carl Mann
Mål ÖSIK: Staffan Arkelöv, Aldin Mesic

 

Kommentar:
Ni har redan i ett inlägg längre ner kunnat läsa om Trollekis serieseger. 6-0 borta mot Rackeby tog laget till division fem 2019.
Dit vill också gärna JK10 komma och i helgen körde man över Varnhem med 10-0 vilket innebär at en pinne mot Källby i den sista omgången räcker för en kvalplats.

I övrigt noterar vi att Saleby klättrade två tabellplaceringar på den nedre halvan efter seger hemma mot ett höstsvagt Kållandsö.


DIVISION 6 FALKÖPING

Annelund – Elmer-Fåglum 4-0

Tråvad/Larv – Arentorp/Helås 0-1
Mål AH: Simon Ryttegård

Tomten – IFK Emtunga 5-3
Mål Emtunga: Jonatan Lund, Casper Thoreson, Philip Velander

Kommentar:
Ännu är ingen seriesegrare korad i Falköpingssexan där Annelund och Arentorp/Helås fightas in till sista omgången. Annelund har klar fördel där seger borta mot Södra Härene innebär ett återtåg till femman 2019.
Arentorp/Helås möter i sin tur Frisco och efter en uddamålsseger i derbyt mot Tråvad/Larv behövs fler tagna poäng än Annelund i den sista omgången för att vinna serien. Allt annat och det blir fortsatt kvalspel under oktober.

Lämna en kommentar