ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens lokala fotboll

Vinningas damer fick fira serieseger.
Och lag som Ardala, Råda och LFK dam närmade sig den samma
Här har du allt från helgens lokala fotboll.

Vinningas damer vann den västra damtrean och i Varasexan fick Östadkulle fira seriesegern framför ögonen på JK10.
Två av våra totalt 16 lokala serier har alltså fått en seriesegrare så här i början av september. Allt fler lag är dock på gång och vi på Lokalfotboll.se har som vanligt gjort vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som hänt under helgen och nedan hittar du resultat, intervjuer, målskyttar, bilder och referat.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Vårgårda – IK Gauthiod 1-3 (referat Vårgårda) (referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Kristijan Nikolla, Peter Mandic, Jacob Berg

Gauthiods målskyttar.

Nordvärmland – Lidköpings FK 6-0 (referat LFK)

 

Vacker, men tung hemresa från Värmland för LFK.


Kommentar:
Sju raka segrar nu för ett oerhört formstarkt Gauthiod. Mot Vårgårda satt de tre poängen hårt inne då gästerna var ytterst nära att kvittera på slutet. Men Jacob Berg punkterade matchen i slutminuten och så till att Gauthiod har fortsatt smygläge i serien. Närmast väntar otroligt viktig match hemma mot Karlstad BK.

För ett decimerat LFK blev det ingen rolig lördag i de värmländska skogarna. Enligt egen utsago vek laget ner sig och kom inte alls upp i nivå. Detta trots att så viktiga poäng stod på spel. Avståndet dock kvar på fem poäng upp till Skoftebyn, men övriga lag framför i tabellen är troligtvis nu för långt framför.


DIVISION 3 MELLERSTA

Holmalund – Götene 1-1
Mål Götene: Johan Apell

Kommentar:
Källbysonen Johan Apell fick chansen från start för första gången och han tackade med att sätta 1-0 för Götene borta mot Holmalund. Hemmalaget kunde dock kvittera och var kanske sedan laget som gick mest för ledningsmålet.
Men det blev delad poäng och Götene har fortsatt sex poäng ner till Gnosjö på den negativa kvalplatsen.


DIVISION 4 NORRA

Vara – Skara 2-2 (referat Vara) (referat Skara)
Mål Vara: Robert Barkin, William Strömfeldt
Mål Skara: Ekrem Ibrasimovic, Jacob Söderberg

IFK Mariestad – Lundsbrunn 3-2
Mål Lundsbrunn: Szymon Piotr Faruga, Fanus Desalegn

Ulvåker – ENV 0-4 (referat Ulvåker) (referat ENV)
Mål ENV: Per Westerberg, Anders Hötomt, Viktor Forsblad, självmål

Kommentar:
Fortsatt våra fyra lokala lag som ser ut att tvingas göra upp om den negativa kvalplatsen. Bäst i den striden denna helg gick det för ENV som lämnade kvalplatsen efter klar seger borta mot Ulvåker. Ett resultat som också hängde av just Ulvåker från fortsatt division 4-spel.

Annars var helgens match i denna serie derbyt mellan Vara och Skara. Gästerna klart bättre i första halvlek och hade också ledningen med 2-0. Dock scenförändring i den andra och Vara kunde gå ikapp. Ett resultat som gör att framför allt Skara är indraget i bottenstriden. Övrigt värt att notera är att formstarka Lundsbrunn fick ge sig borta mot Mariestad och nu åter är tillbaka på kvalplats.


DIVISION 4 SÖDRA

Främmestad – Skepplanda 3-3
Mål Främmestad: Johan Fredlund 2, William Åslund

Kommentar:
Drömstart för Främmestad i matchen mot Skepplanda. Två mål under de första tio och topplaget gick mot fortsatt serieledning. Blev dessutom 3-0-ledning innan gästerna fick till en reducering just innan halvtid.
Det målet fick fart på Skepplanda och i mitten av andra halvlek kom både 3-2 och 3-3. Ett resultat som också blev slutresultat och som innebar att Främmestad fick släppa serieledningen till Skene med fyra omgångar kvar att spela.


DIVISION 5 VÄSTRA

Trässberg – Mellby 2-2 (referat Trässberg)
Mål Trässberg: Anton Stenberg, Patrik Fogelqvist
Mål Mellby: Joel Hartmann, Mathias Laurell

Levene Skogslund – Corner 2-1 (referat Corner)
Mål LS: Per Källeskog Hesselmark, Simon Jonsson
Mål Corner: Anton Åkesson

Glada målskyttar.

 

 

Nossebro – Trollhättans FK 0-0 (referat Nossebro) (referat TFK)

Hugo Kälström poängräddare för Nossebro.

Arentorp/Helås – Lödöse Nygård 2-3
Mål AH: Andreas Johansson, Magnus Werner

Råda – Edet 3-1 (referat Råda)
Mål Råda: Andreas Blom, Kasper Andersson, Tom Johansson


Kommentar:
Börjar vi med toppstriden så tog Råda ett stort kliv mot fyran via 3-1 hemma mot Edet. Laget leder nu serien med minst (Thn Syrianska har två matcher mindre spelade) sex poäng med fyra matcher kvar att spela. Ett lag som hjälpte Råda i toppstriden var också Nossebro som krigade sig till 0-0 hemma mot formstarka TFK.

Nossebro slåss som bekant i botten med flera andra lokala lag och den nedre halvan i serien är ett riktigt getingbo med flera lag som riskerar att åka ur eller kvalspela. Arentorp/Helås hade bland annat chansen att avancera, men föll mot jumbon Lödöse Nygård som nu är med i matchen igen.
Trässberg, Mellby och Corner är ytterligare tre lag som är inblandade i bottenstriden då inget av lagen tog full pott i helgen. En spännnade avslutning är att vänta.


DIVISION 5 ÖSTRA

Sil – Töreboda 1-0
Mål Sil: Jesper Svensson

Borgunda – Kinne Vedum 3-2
Mål Kinne Vedum: Patrik Fahlgren, Peter Dahlin

Axvall – Jula 3-2 (referat Axvall)
Mål Axvall: Ludvig Kristoffersson, Marcus Lundberg, Karl Zettervall

Kommentar:
Sil ger sig inte i toppstriden och även om segern satt hårt inne mot tabelljumbon Töreboda så blev det tre poäng och fortsatt tätkänning. Kvalplatsen just nu i egna händer. Just den kvalplatsen hade faktiskt även Kinne Vedum kunnat ha smygläge på, men kryss senast och nu förlust mot Borgunda gör att laget gå en händelsefattig serieavslutning till mötes.

Det gör dock inte Axvall som i allra högsta grad har spänning att vänta. Seger under söndagskvällen i ”sexpoängsmatchen” mot Jula innebär att man nu är med i jakten på nytt kontrakt på fullaste allvar. 12 poäng återstår det att spela om och även om spelschemat ser tufft ut för Axvall så finns klara chanser att få spela division 5-fotboll även 2018.


DIVISION 5 MELLERSTA

Herrljunga – Vedum 3-4 (referat Vedum)
Mål Vedum: Pierre Karlsson, Erik Winbladh, Emil Larsson, Gustav Westfeldt

Ardala – Brämhult 2-1
Mål Ardala: Oskar Jansson, Peter Linde

Peter Linde satte avgörande 2-1 i seriefinalen.

Kommentar:
Seriefinal i den mellersta femman mellan seriens två suveräner Ardala och Brämhult på Ardala IP inför fina 250 personer. Och det blev en välspelad och intensiv match som avgjordes först på slutet när Peter Linde satte 2-1 i den 82:a minuten. Ett mål som innebär att Ardala nu har hela sex poäng ner till Brämhult. Fyra omgångar återstår men absolut inget talar för att Ardala inte ska spela i division fyra 2018.

Vedum är seriens andra lokala lag och via en målrik segermatch borta mot Herrljunga har man nu kopplat greppet om tredjeplatsen. En placering som förstås skulle vara mer än godkänd för nykomlingen om det också skulle vara slutplaceringen när vi summerar i början av oktober.
Segern i Herrljunga togs förresten i matchens sista minuter då man kvitterade i den 88:e minuten och gjorde segermålet på övertid.


DIVISION 6 VARA

JK10 – Östadkulle 0-3

 

Jubel i Jung för Östadkulle. Inte lika muntert för JK10.

Elmer-Fåglum – Spark 4-2
Mål EF: Andrew Nielson 2, Javad Hosseni, Pontus Aghamn

Kommentar:
Guldhattarna på för Östadkulle på Jungavallen i helgen. Seriesuveränen kunde via 3-0 mot JK10 ta hem en välförtjänt serieseger. Hemmalaget försökte att stå emot, men orkade inte hela vägen. Chansen till kvalspel finns dock kvar, men för att det ska ske krävs full pott i de tre sista omgångarna, samtidigt som man får hjälp i ett par andra matcher.
Tråvad/Larv som besegrade Emtunga i torsdags och Mjörn är lagen som tillsammans med JK10 kämpar om andraplatsen.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Vinninga – Kållandsö 2-3
Mål Vinninga: Johan Malmgren, Christoffer Lidberg
Mål Kållandsö: Andreas Segerqvist 2, Totte Josefsson

Kållandsö skrällde på Lidvallen.

ÖSIK – Saleby 0-1 (referat Saleby)
Mål Saleby: Jesper Svensson

Källby – Trollekis 0-4
Mål Trollekis: Anton Gustavsson 2, Anders Johansson, Jimmie Olausson

Målskyttar i derbyt.

 

Hangelösa – Varnhem 5-1
Mål Hangelösa: Carl Olofsson 2, Rasmus Sundén, Andreas Nyblom, Simon Nygren
Mål Varnhem:

Hangelösa har chans på kvalplats.

Kommentar:
Skräll på Lindvallen när Kållandsö kämpade ner serieledande Vinninga. Laget har dock relativt lätt spelscema på slutet och behöver max ta sju poäng på de avslutande fyra omgångarna.
Bakom Vinninga ser det nu ut som att det är trion Trollekis, Järpås och Hangelösa som återstår i racet om kvalplatsen. Trollekis tvålade till Källby rejält i derbyt och har just nu bästa positionen i det racet. Just Källby lär inte fixa kvalplatsen och detsamma gäller nog också ÖSIK som på hemmaplan överraskande föll mot Saleby med 0-1.


DIVISION 6 TROLLHÄTTAN

FC Gauthiod – Långared 1-4
Mål Gauthiod: Johannes Andersson

Kommentar:
Tabellfyran Långared blev en för svår nöt att knäcka för FC Gauthiod. Man hade 1-2 en bit in på andra halvlek, men ett snabbt självmål gjorde att gästerna åter drog ifrån och kunde ta tre poäng på Lunnevi.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND DAM

Skövde KIK – Lidköpings FK 1-2 (referat Skövde)
Mål LFK: Sandra Lagerbratt, Caroline Olsson

IK Gauthiod – Örebro Söder 5-0 (referat Örebro)
Mål Gauthiod: Stina Adamsson 2, Sigrid Verngren, Stina Österberg, Sofia Olsson

Kommentar:
Tveksamma prestationer i tidigare toppmöten fick LFK att vara rejält på tårna i seriefinalen borta mot Skövde KIK. Sandra Lagerbratt och Caroline Olsson hann också med att nicka in var sitt mål innan halvtid.
I den andra halvleken spelade hemmalaget upp sig, men närmre än en reducering kom inte Skövde och LFK kunde vinna matchen rättvist och ta ett järngrepp om serieledningen.

Längre ner i tabellen besegrade Gauthiod Örebro Söder med klara 5-0. En stark period i första halvlek bäddade för storsegern och två av målen stod nyförvärvet från Råda Stina Adamsson för.


DIVISION 2 NORRA DAM

Råda – Sjömarken 1-1
Mål Råda: Malin Andersson

Fristad/Borgstena/Sparsör – Arentorp/Helås 3-3
Mål AH: Stina Högemark, Emma Larsson, Emma Olesen

Ulvåker – Sil 0-0 (referat Ulvåker)

Kommentar:
Råda luggade i helgen som andra lag denna säsong serieledande Sjömarken på poäng. En stark poäng som visade att laget har en hög högstanivå. Även våra övriga lag Arentorp/Helås oc

 


DIVISION 3 ÖSTRA DAM

LHK – Töreboda 11-0
Mål LHK: Jennie Dahlqvist 4, Pernilla Olsson 2, Frida Karlsson 2, Malin Kall, Lina Ander, Mill Eriksen

Axvall – Vartofta 0-6

Kommentar:
LHK fortsatt stabil tabelltvåa och man fortsätter att ösa in mål. Bara 14 kvar till 100 stycken och man har tre matcher på sig att fixa denna bedrift. 11-0 i helgen mot Töreboda tyder på att man kanske är för bra för den här serien. Ändå lär man få spela kvar i den även nästa år.

Axvall kunde inte hjälpa LHK i toppen då man föll hemma mot Vartofta med 0-6.


DIVISION 3 VÄSTRA DAM

Vinninga – Levene Skogslund 3-1
Mål Vinninga: Sara Andersson, Ida Johansson, Lisa Johansson
Mål LS: Eliinor Svensson

Vänersborgs IF – Vedum 6-1 (referat VIF) (referat Vedum)
Mål Vedum: Matilda Fransson

Kommentar:
Pliktskylldig seger hemma mot Levene Skogslund för Vinninga, men givetvis ingen champagne på kylning då det på förhand skulle krävas ett par poäng till. Men så kom det oväntad hjälp från Sollebrunn/Stora Mellby i mötet med Wargön och vips fick Vinninga fira serieseger under söndagskvällen.
Det riktiga firandet lär dock vänta till nästa helg, men Vinninga blev hur som helst första lokala seriesegraren 2017 – en mycket värdig sådan.

Vi noterar också att Vedum nog kan glömma en topp 3-placering. Laget har ändå gjort en fin säsong, men förlusten mot Vänersborg innebär att det lär bli en mittenplacering i år.


DIVISION 4 NORRA DAM

Jula – JK10 3-2
Mål JK10: Emma Berntsson, Kajsa Carlsson

Kommentar:
JK10 hade chansen att återta kvalplatsen i den norra fyran, men man föll något oväntat borta mot Jula. Ett mål i början av den andra halvleken blev avgörande för hemmalaget. JK10 har dock tvåan Moholm kvar att möta och således fortfarande saken i egna händer.


DIVISION 4 VÄSTRA

IFK Emtunga – Åsaka 3-2
Mål Emtunga: Linnea Magnusson 2, Elsa Kinnunen

Kommentar:
Emtunga enda lokala lag att spela denna helg och laget tog en hemmaseger i mittenmötet mot Åsaka.

Lämna en kommentar