ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens lokala fotboll

LFK:s målform höll i sig även i seriespel
Och både Ardala och Kinne Vedum leder serien som nykomlingar.
Allt från helgens lokala fotboll hittar du här.

Den lokala fotbollen rullade vidare med ännu en intensiv fotbollshelg. Vi på Lokalfotboll.se har som vanligt gjort vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som händer och nedan hittar du resultat, målskyttar och bilder.

På grund av semester får du dock denna gång leta upp referat på egen hand.

Aktuella tabeller från alla lokala serier hittar du HÄR


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

IK Gauthiod – Vårgårda 3-0
Mål Gauthiod: Kenan Mehovic, David Svensson, Wiktor Wersén

Lidköpings FK – Nordvärmland 5-4
Mål LFK: Rasmus Arvidsson 2, Elias Lindell, Gustav Norlin, Dani Nikolla

Kommentar:
Säker seger för Gauthiod där de fasta situationerna blev avgörande. Nu är laget uppe på en femteplats i serien – bara tre poäng efter serieledande Karlstad BK. I botten tog LFK en viktig seger där man för andra gången under veckan gjorde fem mål i en match. Släppte dock upp Nordvärmland på slutet och matchen slutade hela 5-4. LFK upp över strecket.


DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

Gerdsken – Götene 1-0

Kommentar:
Götene föll mot serieledande Gerdsken efter att gästerna nätat på straff just innan halvtidsvilan. Ännu en förlust innebär att det nu är hela sju poäng upp till just Gerdsken och i skrivande stund betydligt färre till lagen under nedflyttningsstrecket.


DIVISION 4 NORRA

Lundsbrunn – IFK Mariestad 2-4
Mål Lundsbrunn: Abel Tsegay, Fanus Desalegn

ENV – Ulvåker 1-1
Mål ENV: Alfred Wemmert

Kommentar:
ENV smyger med bakom toppen, men hemma mot Ulvåker blev det ”bara” 1-1. Alfred Wemmert tidig målskytt, men gästerna kvitterade innan halvtid. ENV trea i tabellen, men bästa lokala lag. Detta då Lundsbrunn spelade bedrövligt försvarsspel hemma mot Mariestad och föll med 2-4. Derby mellan Skara och Vara under måndagen.


DIVISION 5 MELLERSTA

Ardala – Annelund 3-2
Mål Ardala: Edvin Berntsson, Robin Björk, Simon Törnqvist

Hössna/Timmele – Vedum 0-4
Mål Vedum: Joel Lavén 4

Kommentar:
Ardala trummar på i den mellersta femman och är fortsatt obesegrade. Seger mot Annelund innebär serieledning med en poäng före Brämhult. Vedum tog också en skön seger när man klev upp på en femteplats efter att ha besegrat Hössna/Timmele borta. Stor matchvinnare Joel Lavén som satte två bollar i första halvlek och två i andra.


DIVISION 5 VÄSTRA

Nossebro – Trollhättan Syrianska 0-3

Råda – Lödöse Nygård 5-1
Mål Råda: Tom Johansson 3, Joakim Olsson 2


Kommentar:
Rådas herrar tar rygg på Edet i toppen och vann under fredagen med hela 5-1 mot Lödöse Nygård. Tom Johansson gjorde sista matchen i Rådatröjan (jobbar i Jönköping) på ett bra tag och avslutade med tre mål. I övrigt bara Nossebro i farten denna helg. 0-3 mot Syrianska innebär dock att man nu är tabelljumbo på sina två inspelade poäng.


DIVISION 5 ÖSTRA

IFK Värsås – Kinne Vedum 0-1

Mål K-Vedum: Philip Andersson

Axvall – Borgunda 2-5
Mål Axvall: Karl Zettervall, Marcus Erlingfors

Kommentar:
Kinne Vedum upp i serieledning och återigen var det defensiven som avgjorde. Nollan bakåt och ett tidigt mål gav segern borta mot Värsås. Axvall inte lika lycksamma i försvarsspelet mot Borgunda som gjorde fem mål och sköt ner Axvall mot det nedre kvalstrecket.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Källby – Rackeby 10-0
Mål Källby: Johan Apell 4, Rickard Nylander 2, Jonathan Sandén 2, Markus Olsson

Saleby – Hangelösa 0-5
Mål Hangelösa: Rasmus Sundén 2, Andreas Nyblom, Edvin Börjesson

Kållandsö – Trollekis 0-1
Mål Trollekis: Anders Johansson

Kommentar:
Räkna med en superhet match på Såtavallen nästa helg när serieledande Trollekis tar emot Källby i derby och seriefinal. Båda lagen vann sina matcher i helgen, men med lite olika resultat. Källby mosade ett formsvagt Rackeby med 10-0, medan Trollekis ”bara” fick 1-0 mot ett hårt kämpande Kållandsö. Tredje lokala matchen denna helg innabar Hangelösas första trepoängare mot tabelljumbon Saleby.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Töcksfors – Lidköpings FK 0-6
Mål LFK: Maria Johansson 2, Ida Mörk 2, Carin Berling, Sandra Lagerbratt

Kommentar:
Tidigare i veckan tog Gauthiod tre mycket viktiga poäng hemma mot Rössö, men i helgen var det bara LFK som spelade. Och efter 0-0 i halvlek mot värmländska Töcksfors lossnade det rejält. Sex mål framåt innebar femte raka segern för segertåget LFK. Nästa vecka möter man tabelltvåan Skövde KIK i säsongens kanske tuffaste utmaning hittills.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Skara – Råda 0-5
Mål Råda: Sofia Karlsson 3, Wilma Gustafsson, Malin Andersson

Fristad/Borgstena/Sparsör – Sil 2-0

IFK Tidaholm – Arentorp/Helås 7-2
Mål AH: Emma Olesen. Emma Lidberg

Kommentar:
Råda inledde helgen med att besegra tabelljumbon Skara med klara siffror. Tabellfyra och det lokala lag som främst kan titta uppåt i tabellen. Det är just nu inte lika lätt för övriga då både Sil och Arentorp/Helås åkte på tunga förluster under söndagen. Båda dock över nedflyttningsstrecket efter sju spelade omgångar.


DIVISION 3 VÄSTRA DAM

Mellby – Vänersborgs IF 3-3
Mål Mellby: Alma Mörk 2, Emma Andersson

Kållandsö – Wargön 3-5
Mål Kållandsö: Emma Berggren, Amanda Landahl, Cornelia Dagobert

Vinninga – Sollebrunn/Stora Mellby 3-2
Mål Vinninga:

Kommentar:
Dålig första halvlek, men i den andra taggade Vinninga till och lyckades vända till seger. Nu har ”Mål-Uffes” tjejer tagit fem raka och toppar serien i stor stil. Sämre går det för Kållandsö som är tabelljumbo efter förlust mot Wargön. I övrigt noterar vi att Alma Mörk i helgen gjorde comeback och stänkte in två mål direkt för sitt Mellby.


DIVISION 3 ÖSTRA DAM

Axvall – Skultorp 0-2

Kommentar:
Vi får nästan börja med LHK:s förlust mot Vartofta tidigare i veckan. Något som innebar tappad serieledning till just Vartofta. I helgen var det dock bara Axvall som spelade mot gamla rivalerna i Skultorp. Förlust med 0-2 innebär att Axvall nu är femma. Fyra poäng från serieledning.


DIVISION 4 NORRA

IFK Värsås – JK10 5-0

Jula – Rackeby 1-1
Mål Rackeby: Marlene Andersson

Kommentar:
JK10 spelade seriefinal mot Värsås, men hemmalaget var numret större och vann med klara siffror. Kvar på kvalplatsen. En kvalplats som även Rackeby hugger på. Marlene Andersson räddade poängen i slutminuten på frispark.


DIVISION 4 VÄSTRA

IFK Emtunga – Östadkulle 1-2
Mål Emtunga: Maja Larsson

Kommentar:
Emtungas sista (?) chans att haka på suveränen Östadkulle gick i stöpet. Förlust med 1-2 innebär klar serieledning för gästerna och Emtunga får rikta in sig på att försöka bli tvåa i serien och kvala sig uppåt till trean


Lämna en kommentar