ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens lokala fotboll

Första förlusten för tjejerna i LFK.
Och Lidköpingssexan ser ut att bli getingboet många förutspådde.
Allt från helgens lokala fotboll hittar du här.

Under det heta veckoslutet spelades det också en rad matcher i den lokala fotbollen. Bland annat tog sig Gauthiods herrar närmre serieledarna i division två och i damernas division ett åkte LFK på sin första förlust i toppmötet med Skövde KIK.

Lägg där till att Källby besegrade Trollekis i ”slaget om kullen” och att Skaras damer knep årets första poäng i hemmamötet mot Hörnebo.
Vi på Lokalfotboll.se har som vanligt gjort vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som hänt under helgen och nedan hittar du resultat, tabeller, målskyttar och bilder.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

IK Gauthiod – Vänersborgs FK 2-2 (referat Gauthiod) (referat VFK)
Mål Gauthiod: Albrim Demaliljaj, David Svensson

Kommentar:
Efter att besegrat Karlstad borta under veckan hade Gauthiod ett fint läge att ta sig ännu närmre toppen av tabellen. Något man också gjorde i och med en poäng hemma mot formstarka Vänersborgs FK. Det såg dock ut som att det kunde bli tre poäng, men gästerna kvitterade i spel 10 mot 10 med dryga tio minuter kvar att spela.


DIVISION 4 NORRA

Tidaholms G&IF – Lundsbrunn 4-1 (referat TG&IF)
Mål Lundsbrunn: Jesper Falk

Ulvåker – Skara 2-2 (referat Ulvåker)
Mål Skara: Victor Ekblad, Joakim Friberg

Kommentar:
Efter stabila insatser har Lundsbrunn nu släppt in åtta mål på två matcher. Fyra i helgen mot topplaget Tidaholm innebar förlust och att man nu är närmare botten än toppen. Skara var andra lokala lag som spelade i helgen och på förhand hade man nog gärna sett tre poäng borta mot Ulvåker. Nu fick man istället vara glada att det blev en då Joakim Friberg kvitterade i matchens sista minut.


DIVISION 5 VÄSTRA

FC Corner – Levene Skogslund 0-0 (referat Corner)

Edet – Råda 2-2 (referat Råda)
Mål Råda: Johan Höjer, Robin Kvick

Lödöse Nygård – Arentorp/Helås 1-2
Mål AH: Andreas Johansson, sjävmål


Kommentar:
Tabellettan Edet och tvåan Råda delade på poängen på Ekaråsen under fredagen. Detta efter att Råda haft ledningen med 2-0, men att Edet tagit över i den andra halvleken. Även kryss i matchen mellan Corner och Levene Skogslund. Mållöst i en match där dock båda lagen hade farligheter att sätta bollen i nät.
I tabellens nedre regioner konstaterar vi också att Arentorp/Helås tog årets första trepoängare. Något som gör att man tog sig upp över nedflyttningsstrecket.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Trollekis – Källby 1-3 (referat Källby)
Mål Trollekis: Liam Allen
Mål Källby: Christoffer Apell, Emil Andersson, Johan Apell

Kållandsö – Vinninga 1-3
Mål Kållandsö: Arvid Karlsson
Mål Vinninga: Johan Malmgren, Tobias Mörby, självmål

Saleby – ÖSIK 0-3 (referat ÖSIK)
Mål ÖSIK: Emil von Knorring, Filip Stadling, Fidaim Baftiu

Kommentar:
Lidköpingssexan har efter en fjärdedel av säsongen blivit den jämna och ovissa historia många förutspådde. Tidigare fullpoängaren Trollekis fick i helgen se sig besegrade av rivalerna i Källby. Ett Källby som nu har möjlighet att ta över serieledningen. Till dessa två lag kan duon Vinninga och ÖSIK läggas till. Båda lagen vann i helgen sina matcher och skuggar Kinnekulleduon i toppen av tabellen.
Saleby har i botten det fortsatt tungt och man är fortfarande utan poäng.


DIVISION 6 VARA

Spark – Elmer-Fåglum 3-1 (referat Spark)
Mål EF: Martin Härnälv

Kommentar:
Elmer-Fåglum hade chans att ta sig upp på kvalplats i bortamötet mot Spark, men riktigt nära kom aldrig gästerna. I den andra halvleken fick man spela med en man mer, men det blev förlust för EF som annars öppnat seriespelet stabilt.


DIVISION 6 TROLLHÄTTAN

Långared – FC Gauthiod 2-1 (referat Långared)
Mål Gauthiod: självmål

Kommentar:
Möte mot topplaget Långared för FC Gauthiod. Hemmalaget gjorde två mål innan halvlek, men Gauthiod kunde med en man mer reducera i den andra halvleken. Men någon poäng blev det inte för FC som fortsätter att ha det tungt i tabellens nedre regioner.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Lidköpings FK – Skövde KIK 2-5 (referat Skövde)
Mål LFK: Heather Williams, Maria Johansson

Örebro Söder – IK Gauthiod 2-1 (referat Örebro)
Mål Gauthiod: Josefin Andersson

Kommentar:
Efter fem raka segrar kom den första förlusten för LFK. Detta i seriefinalen mot ett heltaggat Skövde. Gästerna var laget som hade kommandot hela matchen och när Amanda Reinhardt åkte ut i den andra halvleken orkade LFK inte komma tillbaka ännu en gång. Man är dock fortfarande i förarsätet idenna serie, men marginalerna nedåt blev betydligt mindre. Även Gauthiod hade en tung helg. Förlust mot dittils vinstlösa Örebro Söder för Anna Ahlstrands tjejer. Ett resuktat som innebär att man i allra högsta grad är inblandade i striden kring det nedre strecket.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Skara – Hörnebo 1-1
Mål Skara: My Tiverman

Sil – IFK Tidaholm 1-2
Mål Sil: Amanda Staberg

Mariestads BoIS – Arentorp/Helås 4-1 (referat MBoIS)
Mål AH: Clara Johansson


Kommentar:
Hårdsatsande Sjömarken verkar rusa iväg i toppen av tabellen, men våra lokala lag får främst kämpa för att fixa nytt kontrakt. Därför glädjande att Skara tog årets första poäng genom 1-1 hemma mot Hörnebo. Tyvärr dock förluster för både Arentorp/Helås och Sil där den sistnämnda var den tyngsta. Sent mål gav Tidaholm segern och innebar att Sil inte kunde rycka från övriga lag i botten.


DIVISION 3 VÄSTRA DAM

Kållandsö – Mellby 0-5
Mål Mellby: Johanna Gustavsson 2, Emma Andersson, Åsa Svensson, Ellen Karlsson

Kommentar:
Match i tabellens bottenskikt mellan Kållandsö och Mellby. Och det var gästerna som fick fira årets första trepoängare efter klara 5-0 ute på ”öna”. Ett resultat som innebär att man tog ett kliv uppåt i tabellen. För Kållandsö är det jumboplatsen om gäller just nu.


 

 

Lämna en kommentar