ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens lokala herrfotboll

LFK vann derbyt mot Götene.
Och i den norra fyran tog Skara revansch på Ardala inför storpublik
Här en sammanfattning av helgen som gått i den lokala herrfotbollen.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Vänersborgs FK – IK Gauthiod 1-0

 

Kommentar:
Förlust på Vänersvallens konstgräs förra året mot Vänersborgs FK och det blev tyvärr för Gauthiods del samma visa denna säsong.
Hemmalaget i behov av poäng för att lämna bottenstriden var något hungrigare och trots att Gauthiod hade flertalet fina målchanser fick man gå mållösa från planen.

Det mesta talar således för att kvalplatsen till division ett är körd, men under måndagen fick FC Trollhättan faktiskt bara 1-1 i sin match och gapet upp är med fem matcher kvar att spela fem poäng.


DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

Lidköpings FK – Götene 5-1
Mål LFK: Kristoffer Bohrén, Husse Abdulhadi, Elias Lindell, Gustav Hellman, Dani Nikolla
Mål Götene: Johan Apell

Kommentar:
De knappa 700 åskådarna hann knappt bänka sig för än LFK satt tonen i detta derby. Kristoffer Bohrén satte på födelsedagen 1-0 redan efter två minuter och sedan kom även två- och 3-0 i snabb takt.
Under första halvlek var det LFK för hela slanten och först i den andra kom Götene in i matchen. Bäst läge hade kapten Patric Norismaa från straffpunkten, men Erik Ekblad räddade.

Under inledningen av andra halvlek hade Götene sin bästa period i matchen, men då målen uteblev kunde LFK under slutet kontrollera matchen och att det var hemmalaget som lämnade planen med tre poäng får anses som ytterst rättvist.
Därmed utökade man också sin serieledning med tre matcher kvar att spela. För Götene gäller det nu främst att hålla undan för lagen under strecket så att man kan få kvalspela för nytt kontrakt.


DIVISION 4 NORRA

Skara – Ardala 2-1
Mål Skara: Lukas Lilja, Ekrem Ibrasimovic
Mål Ardala: Peter Linde


IFK Hjo – Främmestad 1-1
Mål Främmestad: Emil Olesen

Ekedalen – Vara 0-0

Råda – Skultorp 0-1

ENV – Fagersanna 1-4
Mål ENV: Alfred Wemmert

 

Kommentar:
Derby på Sparbanken Arena i Skara och det blev hemmalaget som fick revansch på Ardala inför 800 betalande. Ett resultat som innebär att Skara nu är uppe på samma poäng som trean IFK Hjo. För Ardalas del innebar förlusten att man inte längre är ”bästa 2:a” som tar klivet upp direkt till division tre.

Främmestad fortsatt serieledare, men ”bara” 1-1 mot IFK Hjo efter att man tappat ledningen knappa tio minuter från slutet.

I bottenstriden är fortfarande trion Råda, ENV och Vara inblandade. De sistnämnda närmast tre viktiga poäng i helgen, men som så många gånger denna säsongen ville bollen inte in och laget klev av mållösa mot Ekedalen.
Tre omgångar återstår av serien och räkna med många spännande matcher i såväl toppen som botten.

 


DIVISION 5 VÄSTRA

Edet – Sil 0-1
Mål Sil: Jesper Svensson

Trollhättan Syrianska – Vinninga 3-1
Mål Vinninga: David Sahlin

Kinne Vedum – Trollhättans FK
Mål Vinninga: Robin Johansson 2, David Sahlin, Andreas Löfberg, Johan Gustavsson, Lukas Nordin

Corner – Trässberg 1-3
Mål Corner: Jakob Matanovic
Mål Trässberg: Anton Stenberg, Mikael Thörn, Rickard Kanyo

Levene Skogslund – Lundsbrunn 0-1
Mål Lundsbrunn: Yazan Ghadri

Axvall – Sjuntorp 4-4
Mål Axvall: Ola Hermansson, Marcus Erlingfors, Niklas Jorås, Marcus Lundberg

Kommentar:
Den västra femman är ännu en serie som kommer att bjuda på massor av spännande matcher i både toppen och botten under de tre sista omgångarna.
Börjar vi att titta till toppen så inkasserade Vinninga årets första förlust när man gästade Syrianska. Vinninga kom inte upp till förväntad nivå och Syrianska tog tre rättvisa poäng och Vinninga hastigt och mindre lustigt ner på tredje plats i tabellen.

Botten då? Ja, ett formstarkt Lundsbrunn har inte gett upp och via seger borta mot Levene Skogslund har man nu häng på Kinne Vedum på kvalplats. Samma läge kunde även Axvall haft, men laget tappade 4-2-ledning med en man mer och bara minuter kvar till 4-4 mot Sjuntorp. Ännu ett blytungt poängtapp för Michael Roséns mannar.

Kvartetten Sil, Levene Skogslund, Trässberg och Corner kan alla bli indragna i kvalspel, men duon Sil och Trässberg lämnade helgen med ett leende på läpparna då duon tog var sin viktig trepoängare i jakten på nytt kontrakt.


DIVISION 5 MELLERSTA

Nossebro – Borås AIK 3-0
Mål Nossebro: Peter Mogren 2, Philip Gunterberg

Kommentar:
Ja, vad ska man egentligen säga om Nossebros höst förutom att den varit riktigt vass. I helgen var det återigen dags att visa formen när man slog tillbaka tidigare tabelltvåan Borås AIK.
3-0 imponerade och Patrik Widell kan vara mycket nöjda med sitt lag. Nu väntar två viktiga matcher när Säven/Hol och Sandared/Sjömarken står för motståndet. Notera dock att Sandared/Sjömarken i helgen blev klara seriesegrare och nästa år spelar i division fyra.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Järpås – ÖSIK 2-2
Mål Järpås: Patrik Petersson, Hampus Frandsen
Mål ÖSIK: Patrik Arvidsson, Aldin Mesic

Hangelösa – Kållandsö 1-1
Mål Hangelösa: Erik Larsson
Mål Kållandsö: Karl Andersson

Rackeby – Saleby 2-1
Mål Rackeby: Ulf Johansson, Christian Falk
Mål Saleby: Erik Ivarsson

Varnhem – Mellby 2-2
Mål Varnhem: Enis Aliu, David Larsson
Mål Mellby: Stefan Hellberg, Christoffer Svensson

Källby – Trollekis 1-6
Mål Källby: Markus Olsson
Mål Trollekis: Max Frankén 2, Albin Andersson 2, Liam Allen, Linus Bring

Kommentar:
Skulle ett derby mot rivalen Källby ställa till det för Trollekis jakt på seriesegern? Svaret blev ett solklart Nej. I orangea ställ gjorde gästerna processen kort med Källby och nu leder man serien med tre poäng när tre matcher återstår.

Bakom jagar ett i helgen spelledigt JK10 som bara kunde tacka och ta emot när Järpås och ÖSIK spelade 2-2. Något som innebär att när man möter Järpås nästa helg mer eller mindre kan säkra minst en kvalplats till division fem.

Till sist noterar vi också att Varnhem och Mellby i helgen gjorde upp om att slippa jumboplatsen i serien. Den matchen slutade oavgjort vilket innebär att Varnhem fortfarande har den mindre smickrande tabellplaceringen.


DIVISION 6 FALKÖPING

Vartofta – IFK Emtunga 1-7
Mål Emtunga: Alfred Larsson 4, Jakob Hedén 2, Albin Fritz Lundell

Arentorp/Helås – Södra Härene 2-0
Mål AH: Albin Regnström, Victor Lindelöf

Frisco – Elmer-Fåglum 1-2
Mål EF: Mohammad Haidari, Christian Luisa

Kinnarp-Slutarp – Tråvad/Larv 1-6
Mål TL: Viktor Johansson 2, Albin Lindahl, Johannes Johansson, Emil Larsson, Edvin Hofling

Kommentar:
Annelund eller Arentorp/Helås? Det är den stora frågan när det pratas serieseger i Falköpingssexan. Båda lagen står med tre matcher kvar att spela på samma poäng, men Annelund har en betydligt bättre målskillnad.
Således lär Arentorp/Helås behöva hjälp för att gå om och kanske kan den hjälpen komma nästa helg när ett målglatt Emtunga ska till Annelund och göra ett sista försök att komma ikapp toppduon.

När det kommer till våra två andra lokala lag i denna serie konstaterar vi att Elmer-Fåglum har höstform. Seger i helgen mot Frisco. Även seger för tabellfyran Tråvad/Larv som hade en enkel match mot tabelljumbon Kinnarp-Slutarp.

Lämna en kommentar