ANNONS:
ANNONS:

”Allt som krävs för att leverera in i oktober”

Serieledningar, målkavalkader och stölder.
”Veckans Topplista” fortsätter på Lokalfotboll.se
Listan där vi hissar det som hissas bör och dissar det som dissas bör.

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en får mindre smickrande omnämnanden. Här har ni veckans lista.


VECKANS TOPPLISTA

 

1. Främmestad i serieledning

Försäsongen för Främmestads herrar skvallrade om att något stort kunde vara på gång i år. Och när vi snart traskar in i juni kan vi konstatera att så också verkar vara fallet. För efter måltorka under serieinledningen har det verkligen lossnar för Magnus Zachrissons mannar.

Defensiven ser ramstark ut och framåt finns definitivt offensiva krafter som räcker för att vinna den södra fyran. Ja, Främmestad verkar ha ingredienserna för att kunna leverera hela vägen in i oktober.
Serieledning i skrivande stund för nykomlingen Främmestad är något som definitivt hör hemma överst på denna veckans lista.


2. Vinningas damer mot tvåanDet har blåst varma vindar kring Vinningas damer de senaste säsongerna. Michael Caspersson fick fart på damlaget och nådde Ifjol en topplacering i division tre. I år har Rackebyikonen Ulf Johansson tagit över rodret och helt klart är att det fortsatt går med rak kurs för Vinninga.

Idel segrar så här långt i den västra trean och frågan är om något lag kan stoppa Louise Johnsson, Systrarna Ida och Lisa Johansson och resten av tjejerna. Vinninga kan definitivt vara ett lag för division två 2018. Något som för ett par år sedan kändes otänkbart. Helt klart är att laget går en spännande framtid till mötes


3. LFK:s måltorka över?

Inför säsongen ställdes ett stort frågetecken kring målskyttet i Lidköpings FK. Och då pratar vi förstås om herrlaget.Tyvärr visades det sig också vara en befogad fråga då lagets målchanser var lika lätträknade som Pontus ”PP” Petterssons lördagar på hemmaplan istället för innanför Stadshotellets väggar.

Men under förra veckan hände något. Först fem fullträffar i DM-mötet mot Gauthiod och sedan ytterligare fem i seriematchen mot Nordvärmland. Starkt gjort av ett ungt och till stora delar oerfaret division två-lag som snabbt blir uträknade av traktens fotbollspublik om inte resultatraden går i dur.

Två målglada matcher gör förstås ”ingen sommar” men att haft en så ifrågasatt offensiv och sedan kruta in 10 bollar på en vecka imponerar. LFK tar en välförtjänt plats på listan.


Inte ens nära…
Att stjäla från ideella föreningar

Föreningar drivs till största delen av ideella krafter och ekonomin i de flesta av våra lokala föreningar är knappast något att skryta med. Spelare, föräldrar och andra eldsjälar lägger ner sin fritid på att dra in slantarna som ska få föreningen att gå runt och skapa meningsfull sysselsättning för sina utövare.

Just därför är det extra trist när utomstående (?) idioter tar sig friheten att stjäla från dessa föreningar. Något som sker med jämna mellanrum. Senast i veckan var det Vinninga som blev utsatta då någon tagit högtalarna ute på Lindvallen. Något som också skett på Rådavallen under det senaste halvåret.

Att stjäla från ideella föreningar som försöker bidra med glädje och sysselsättning till samhället känns både uselt och vedervärdigt. Något som definitivt platsar på denna position på Veckans Lista.


VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar