ANNONS:
ANNONS:

Amerikanska ska hjälpa LFK i Elitettan

Lidköpings FK vänder återigen blickarna västerut mot USA.
Denna gång är det damerna som väljer att förstärka med en amerikanska.
Mittfältaren Heather Williams är senaste tillskottet i truppen.

Att damerna i Lidköpings FK har inlett Elitettan trögt kan nog de flesta vara överrens om. Endast en poäng på sju matcher talar sitt tydliga språk. Steget upp till elitfotbollen är stort. Men kunde laget och klubben gjort något annorlunda?
Ja, om detta hade man ett möte efter den tunga förlusten senast mot Östersund.
– Det stämmer. Vi hade ett möte där vi ventilerade våra åsikter och pratade om hur vi på bästa sätt ska gå vidare, säger klubbchefen Hans-Fredrik Johansson som passar på att tillägga att man har 100-procentigt förtroende för ledarduon Thomas ”Stisse” Nilsson och Erik Lundstedt inför fortsättningen.

HeatherWilliamsAllAmerica_sr

Som ett ytterligare led i satsningen framåt har nu laget också valt att förstärka truppen med amerikanskan Heather Williams. Den 22-åriga mittfältaren har just avslutat sina studier på California State University där hon representerat laget Golden Eagles.
– Det stämmer. Det var för tre fyra veckor sedan som Catarina Källgren som är ledare i vårt F14 lag snappade upp att Heather skrivit på någon fotbollsblogg. Hon var intresserad av att flytta utomlands och det tipsade Catarina mig om, säger Hans-Fredrik som dock var tveksam.

– Jag tänkte väl mest ”jaha, ännu en intresserad”. Får nämligen mail nästan dagligen från hela världen om folk som är intresserade av att komma till Sverige och spela fotboll. Därför var man lite skeptisk. Men så visade det sig att Emelie Johansson (från Holmalund) som tränar med oss ibland är kompis med en tjej (Amalia Arvidsson) som spelar tillsammans med Heather i USA. På så sätt fick jag Heathers nummer och kunde ta kontakt direkt, berättar Hans-Fredrik.heather2

Efter samtal med Heather och även egen research på nätet kunde klubbchefen konstatera att mittfältaren varit mycket framgångsrik på planen under sina collegeår och vunnit många utmärkelser. Men för att vara ännu mer säker på sin sak tog han hjälp från nära håll.
– Jag bad JC (Aikenhead, spelare i herrlaget) att göra research och ge sin bild utifrån de utmärkelser hon fått. Och hans kommentar var ”top notch” om Heather.

Med detta sagt kom klubben i dagarna överrens om att Heather Williams ska komma till Sverige den 26 juni. Då kommer hon till Sverige som turist och LFK kommer inte att hjälpa till med boende eller sysselsättning för amerikanskan.
– Nej, hon kommer att bo här som gäst och reser till Sverige med turistvisum. Då Elitettan för damer inte kräver att man skriver kontrakt med sina spelare kommer vi inte att skriva kontrakt med Heather och det innebär förstås att hon får lämna oss när hon så önskar. Vi både tror och hoppas att hon kommer att komma in med extra energi och bidra i vår offensiv så att vi tar de där nödvändiga poängen för att hålla oss kvar i Elitettan, avslutar Hans-Fredrik Johansson.

Lämna en kommentar