ANNONS:
ANNONS:

”Än har vi inte kastat in handduken”

Damettan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi följer Sil, LFK, Vara och Gauthiod på nära håll.
Denna gång om missade serieledningar, rensade golvbrunnar och vandringar uppåt i tabellen.

 


IMG_9460

Omgång 16 av 22

2. (2) Lidköpings FK, 35 poäng

Skribent: Amanda Reinhardt

Så var vi här igen, torsdag och dags för ett nytt inlägg. Det känns som att den ena veckan är den andra ganska så lik, det händer inte direkt något utöver de vanliga veckorutinerna just nu. Vi har i alla fall sedan förra inlägget skrevs genomfört 1.5 matcher. Vi började i lördags på bortaplan mot Falköping, en oerhört kontrollerad match som vi vinner med 2-0 och ytterligare 3 viktiga poäng bärgades. I tisdags var det så dags för den avbrutna matchen borta mot Skoghall. 45 minuter var vad som återstod och vi hade några dagar tidigare fått reda på att vi skulle spela på konstgräs, så därför valde vi att placera måndagens träningspass på Framnäs konstgräsplan.

Tyvärr får träningen ingen önskad effekt, och Skoghall lyckas på en studsig plan med att göra den andra halvlekens enda mål efter en hörnsituation och vi får endast med oss en poäng från Värmland. Riktigt surt och det är synd att säga att domaren från denna match står högst i kurs hos spelare och ledare i LFK dam. Men det är inte mycket att göra åt det, det är många matcher kvar att spela och många poäng som ska delas ut, än har vi inte kastat in handduken och fortfarande kan mycket hända.

img_2722

Vi går nu in i en intensiv men rolig period med många heta drabbningar. Först ut är derbyt på lördag mot Gauthiod, och gissa om vi är sugna på tre poäng där efter vårens snöpliga förlust. Vi tror på en rolig och välspelad match med mycket kamp, vi ses där!
 
Ha det gött och Forza LFK dam!

 

———————————————

3. (3) Sils IF, 28 poäng

Skribent: Maria Widström

Vi tappade återigen 2 poäng i fredags matchen mot Mariestads BOIS. Första halvlek inleds starkt, och efter bara 2 min sitter första målet. Caroline Olsson utökar ledningen i 23:e minuten. I halvlek pratar vi om att fortsätta trycka på och vara aggressiva. Spela som om det står 0-0 säger någon i omklädningsrummet. När vi väl kommer ut på plan igen är det som om vi gör precis tvärt om. Vi blir defensiva och ligger inte tillräckligt nära Mariestad spelarna. De trycker in både ett och två mål. Vi samlar oss och kommer igen i slutet, med det är för sent och matchen slutar 2-2.

U-laget mötte i tisdags Gullspång/Hova/Weimer. Det blev vinst med hela 13-1. De ligger just nu etta i tabellen med en differens på hela +73. Nästa match spelas den 3:e september mot Skövde KIK U.

Veckans hetaste går till Mariestad, då de denna gång lyckades utse matchens-lirare i respektive lag, och inte enbart i deras egna.

På lördag 16.00 får ni se till att ta er ner till Silbohof för då gästas vi av Falköpings KIK.

 

———————————————

9.(8) IK Gauthiod, 18 poäng

Skribent: Ida Mörk

Äntligen proppen ur! Så kändes det verkligen i fredags när vi besegrade Skövde med 4-1. Efter en lite trevande inledning hamnade vi tidigt i 0-1 underläge men sen vände det. Vi vaknade till ordentligt av baklängesmålet och tryckte snabbt in 1-1. Sedan fick vi verkligen upp farten och hann göra både 2-1 och 3-1 innan halvtid. I paus bestämde vi oss för att knyta näven och inte släppa in motståndarna i matchen igen, och det lyckades vi med på ett bra sätt. Vinst med 4-1 och återigen tre nya friska pinnar som är oerhört viktiga för oss.

 
Veckans hetaste går helt solklart denna veckan till vårt F-19 lag som i veckan blev klara för DM-final för tredje året i rad, ja ni läste rätt. Underbart att se de yngre tjejerna ta för sig och skönt för oss gamlingar att det finns hungriga talanger som fyller på underifrån.

Som jag berättat tidigare innebär torsdag alltid fika för oss efter träningen, men det innebär också städning för veckans jourgrupp. Denna veckan var det dags för vår grupp att städa och både golv och väggar skurades ordentligt. När det sedan blev dags för höjdpunkten, att rensa duschsilen var det inte lika muntert längre. Tur då att man har Björkman i jourgruppen som är van att dra på sig handskarna. Med dem på sig kunde inget smuts i världen stoppa henne och hon rensade silen på ett litet kick.

image

På lördag är det äntligen dags för match igen och ett derby är alltid lite extra spännande. Vi ska åka till Framnäs för att möta LFK och vi vet att det kommer bli oerhört tufft. Jag kan lova er att båda lagen är sugna på fler poäng så en hård och tuff fight kan utlovas. Hoppas vi ses på Framnäs 15.00.

———————————————

10. (9) Vara SK, 15 poäng

Skribent: Linnea Bergman

Nej nej nej!!! var känslan efter den gångna veckan. Ännu en match spelad, denna gång mot serieledande Holmalund, och ännu en poänglös match…
Vi bjuder ändå upp till spel och ger dem en bra match. Stundtals spelar vi riktigt bra, det står länge 1-0 och vi trycker på för kvittering men några enkla misstag och ett domslut emot oss gör att vi istället släpper in 2-0 mot slutet och det dödar tyvärr matchen och vår forcering. En förlorad match och vi är under strecket, riktigt surt…. men Vara SK:s damlag ska spela div.1-fotboll även nästa år och på lördag börjar vandringen uppåt i tabellen när vi möter Mariestad BoIS FF.

I veckan har vi tränat mycket och intensivt, vi är många på träning och stämningen är bra. Vi har fokuserat på noggrannheten i vårt spel, att inte bjuda våra motståndare på något, då vi via erfarenhet lärt oss att det kan kosta oss dyrt. Eftersom vi har den sämsta målskillnaden i serien vill vi naturligtvis bättra på den också så anfallsspel har varit prioriterat. Det har sett bra ut på träningarna med ett högt tempo. Nu är vi rejält taggade till lördag, vi vet vad som gäller så ni kan vänta er ett rejält revanschsuget Vara som går ut till match  när vi tar emot Mariestad BoIS FF på Torsvallen, kl 15.00 smäller det så Varmt Välkomna, hoppas vi ses!

/ VSK

Lämna en kommentar