ANNONS:
ANNONS:

Anna Ahlstrand fick ställa sig i mål i Allsvenskan

Inte ens Matilda Haglund i LFK har gjort det.
Det vill säga stå i mål i Allsvenskan.
Men i helgen som gick fick Rådafostrade Anna Ahlstrand bli allsvensk fotbollsmålvakt.

Det råder målvaktskris i allsvenska Kopparberg Göteborg. Holländska landslagsmålvakten Loes Gerts drabbades av hjärnskakning för ett par veckor sedan och är ännu inte återställd. Lägg där till att andremålvakten Fanny Lund var sjuk och att ”back up-målisen” Kristin Hammarström var på bröllop.

Således stod det allsvenska mittenlaget utan målvakt inför helgens möte med Hammarby. Lösningen blev då att ytterbacken Anna Ahlstrand fick axla målvaktsrollen. Något hon senast gjorde under sjumannatiden i Råda BK.
– Det var svårt som sjutton. Men jag var egentligen inte så nervös. Kände väl kanske att ingen satte någon press på mig, jag hade liksom inget att förlora, säger Anna till klubbens hemsida i en match som till sist slutade 3-2 till Hammarby.

LFK dam Svenska Cupen Anna Ahlstrand

– Jag hann inte med, kunde inte ta något av dem som jag ser det. En riktigt målvakt kanske hade gjort det, jag vet inte… säger Anna som dock fick stöd av tränare Stefan Rehn.

– Anna visar stort mod som tar det här ansvaret, tycker han. Och vi kan absolut inte lasta henne för att vi förlorade i dag. All cred till Anna. Hon är tuff och visade stort mod som ställde sig i mål i dag, säger Stefan.

Lämna en kommentar