ANNONS:
ANNONS:

Ännu ett division 4-lag drar sig ur serien

Hangelösa vann femman 2015 – men fick dra sig ur fyran.
Och nu väljer FC Gauthiod att gå precis samma väg.
– En stor grupp ledare och spelare har kommit fram till att de inte klarar av den satsning som krävs för att spela i division 4, säger Lars Emanuelsson til NLT.

Historikerna som kan sin västgötska fotboll har såklart bättre koll, men frågan är om den turbulens som nu råder i den västgötska fotbollen har varit värre? I alla fall när det kommer till alla frågetecken som finns inför kommande seriestart.

Det som ligger till grund för oredan är förstås alla de lag som av en eller annan anledning valt att dra sig ur den serie som man tillhört efter avslutat spelår 2016.
Hangelösa var först ut redan i december. Något som startat en process kring gratisplatser och vem eller vilka lag som skulle ha rätt till dessa.

När sedan LFK Akademi valde att dra sig ur den västra femman för bara en vecka sedan blev det ännu fler frågetecken och som om inte detta vore nog blev det idag klart att ännu ett lag tackar för sig i tilldelade serie.
Det är FC Gauthiod som precis som Hangelösa vann sin serie förra året, men som nu alltså inte kommer att spela i den södra fyran 2017.
– Ja, vi bestämde oss i går kväll (torsdag) för att dra oss ur och vi har bekräftat det för förbundet, säger Lars Emanuelsson från Gauthiods fotbollsektion till NLT och fortsätter:
Det är olyckligt att beskedet kommer så här sent och det kan vi bara beklaga, men vi tror att det här blir bäst för alla parter.

Serieseger i höstas.

Vi kunde redan förra veckan berätta att laget stod utan huvudtränare, men enligt klubben fanns det då inga som helst tecken på att någon plats i division fyra var i fara. Dryga 20 man i träning och en stor ledarstab fanns till förfogande. Men trots detta blir det nu alltså istället spel i division sex för FC Gauthiod.
– En stor grupp ledare och spelare har kommit fram till att de inte klarar av den satsning som krävs för att spela i division 4. Vi har några rutinerade spelare, men framför allt ett 20-tal spelare födda 1998-2000 och både de och vi känner att de inte är mogna för det.

FC Gauthiods resa i seriesystemet får alltså börja om, men i efterdyningarna av beslutet får nu VFF:s tävlingskommitté ytterligare frågor att reda ut på sitt bord. Blir det Skepplanda som till sist får platsen i den västra fyran? Vilket lag får i så fall den lediga vakansen i den västra femman och i vilken division sex-serie hamnar FC Gauthiod?

4 tankar på “Ännu ett division 4-lag drar sig ur serien

 1. Vi måste berömma Hangelösa som direkt efter frimånaden haft kontakt med sina spelare och insett hur truppen skulle se ut nästa säsong. Givetvis ett tufft beslut med bra för alla lag! Om spelaren är osäker på att fortsätta så är det väl bättre att först säga nej och sedan bli en bonus om man ändå fortsätter?!?!

  Sedan så kan VFF som vanligt ta fram ett serieförslag direkt efter avslutad säsong i november men väntar med representationsmötet (där serierna fastställs) till slutet av januari. Då har föreningarna ett par veckor på sig efter frimånaden att se över sina trupper. VFF hinner troligen även att ta fram ett nytt serieförslag beroende på vilka lag som vill byta serie eller utgå. På så sätt kan VFF enklare gå efter kvalresultat när de behöver flytta upp något lag. Dessutom så blir alla kvalmatcher betydelsefulla även för de lag som förlorat sin första kvalmatch. En storvinst i den andra (och ev tredje) matchen kan innebära bästa tvåa och senare uppflyttning.

  Frågan är hur man sedan ska göra om ytterligare lag drar sig ur efter fastställandet? Ska man gå på geografi eller ringa runt till lag med bästa kvalresultat fast att de ligger i andra änden av distriktet? Ska de bästa kvallagen ge ett besked i förväg så processen går snabbare om det senare blir aktuellt?

 2. Undrande person
  Det är ett Stort misslyckande att FC Gauthiod drar sig ur Div 4, ( Ni som är bäst omkring) borde VETA Bättre.,
  I början av Januari vet man vad man har att spela med. Tänk om fler lag gör samma sak.,

 3. Nu när både Axvall och Trässberg blivit uppflyttade från Lidköpings sexan så återstår bara 9 lag. I Trollhättan sexan är det 10 kvar efter Åsakas uttåg. FC Gauthiod borde alltså placeras i Lidköping…

Lämna en kommentar