ANNONS:
ANNONS:

Apell vänder hem till Källby

I år 14 mål i division tre för Götene.
Men nästa år blir det Källby för Christoffer Apell.
– Blir en ny erfarenhet av detta, säger Apell som blir spelande assisterande tränare i moderklubben.

Källbysonen Christoffer Apell har varit ”på utflykt” till Götene under många säsonger. Flera år har han också varit lagets murbräcka framåt. Inte minst i år då han smällde in 14 mål i division tre.

Trots framgångarna i division tre har han dock alltid haft mycket av sitt fotbollshjärta på Eolsborg i Källby där fotbollskarriären startade och moderklubben har år efter år hoppats på att den förlorade sonen ska återvända till byn. Rykten säger till och med att man ett år tryckte upp tröjor med Apells namn på för att locka hem den nu 26-årige anfallaren.

Men nu kan äntligen Källby glädja sig åt att Christoffer Apell vänder hemåt i en roll som spelande assisterande tränare bakom Axel Bohrén.
– Det ska bli kul, men det är väldigt blandade känslor. Känner ju väldigt mycket för Götene med måste lägga mer tid på hemmet. Med det blir en ny erfarenhet av detta, säger Christoffer som håller seriesegern i division tre 2009 som bästa Göteneminne.
– Det var en otrolig känsla. Att gå till en ny klubb och vinna division tre var något extra.

Att Apell blir en tillgång för Källby i division 6 är förstås självklart och visst borde det kunna bli uppåt 20 mål för den nickstarke anfallaren. Men vilka förväntningar man nu bör ha på Källby vet inte huvudpersonen själv.
– Jag vet inte. Det är ju nytt för både Axel och mig så det kan kanske gå lite hur som helst. Men Axel är en tävlingsmänniska så han kommer att ha höga krav på spelarna, avslutar Apell. En blivande skyttaligavinnare i Lidköpingssexan?

Lämna en kommentar