ANNONS:
ANNONS:

Arenakollen: Lokalfotboll.se hårdgranskar Kinnevallen

Ett kallt ”blåshål” eller en mysig idyllisk fotbollsanläggning?
Lokalfotboll.se har hårdgranskat Kinnevallen.
Här ser du hur Kinne Vedums hemmaarena står sig i konkurrensen.

I vårt senaste upptåg här på Lokalfotboll.se gör vi nedslag i den västgötska myllan. Detta i form av att vi hårdgranskar våra lokala fotbollsarenor.
Målet är förstås att på sikt kunna kora den allra bästa anläggningen sett ur publiksynpunkt och som vanligt när det gäller denna sida är bedömningen subjektiv.
Sanningen finns som bekant alltid i betraktarens ögon och eftersom det är just vi som besöker arenorna är det alltså vår bedömning som gäller. Like it or not!

 

Varje kategori bedöms på en skala från 1 till 5 och maxpoäng är 45. Nedan finner ni vad betygssättningen egentligen betyder.

 

Bedömningsskala:
1 – Ruttet
2 – Inte godkänt
3 – Helt OK. Det funkar
4 – Bra jobbat!
5 – Lokal världsklass!

 

Korta fakta:
Arena: Kinnevallen
Hemmaarena för: Kinne Vedum IF
Tid för bedömning: Fredagen den 11 september (Soligt väder)
Match: Kinne Vedum – Sil  (Division 5)
IMG_0917
Inramning
Vägen ut till Kinnevallen är riktigt vacker. Slingriga vägar vid foten av Kinnekulle där kossorna betar vid vägkanten ger ett mycket naturskönt intryck. Väl framme vid planen är intrycket inte lika idylliskt. Kinnevallen ligger vid kanten av ett stort gärde och inramningen känns därför inte lika mysig som vägen till planen.
Våra besök på Kinnevallen genom åren har varit relativt få, men känslan är att detta är ett riktigt ”blåshål”. Något vi också får bekanta oss med under inledningen av matchen innan vinden avtar. Faktum kvarstår dock. Den som inte tagit med sig en vindjacka till Kinnevallen har gjort bort sig rejält.
Betyg: 3 poäng av 5 möjliga

IMG_0967
——————————–

Inträde:
Efter man parkerat bilen är det omöjligt att missa inträdet. Två flaggstänger och ett rött hus som innefattar både biljettkassa och kiosk välkomnar publiken på ett bra sätt. 50 kronor tar Kinne Vedum för att bevittna 90 minuters fotboll och kan man ljuga sig in och övertala den i inträdet  att man är under 16 år kommer man in gratis.
I entrén berättar vi hur som helst att vi är från Lokalfotboll.se och ska skriva om matchen och får till svar ett tveksamt ”Jahaja”. Charmpoäng till mannen i inträdet delas således inte ut denna kväll. Desto mer trevligt bemötande då när en dam strax efter insläppet frågar om en ”50-50-lott”. Vi avböjer, men får ändå ett trevligt bemötande. Pluspoäng!
Betyg: 3 poäng av 5 möjliga

IMG_0918
IMG_9336

——————————–
Programblad

Ett ihopvikt A4 är vad som agerar matchprogram på Kinnevallen och det kan förstås kännas urtrist. Men faktum är att Kinne Vedum klarar sig fullt godkänt på denna punkt. Programmet är nämligen i färg vilket ser trevligt och inbjudande ut. På framsidan hittar man en (inaktuell) lagbild, men att få se spelarnas ansikten med namn är mycket positivt.

När man öppnar programmet är utseendet inte lika trevligt, men det bjuds på två aktuella laguppställningar, namnen på dagens domare och en uppdaterad tabell. Det är mer än vad man kan hitta på många andra lokala arenor..
Nej, matchprogrammet får ett godkänt betyg med ett litet plus i kanten. Ett par rader om dagens match och kanske något annat trevligt hade på ett enkelt sätt höjt betyget ytterligare.
Betyg: 3 poäng av 5 möjliga

IMG_9364 IMG_9365

——————————–
Speaker och resultatrapportering
Laguppställningar läses upp innan match, målskyttar ropas upp vid mål och ”50/50-lotteriet” redovisas under den andra halvleken. Kinnevallens speaker sköter således sitt jobb, men entusiasmen i rösten kan det jobbas på inför framtiden. Detsamma gäller trycket i rösten för trots ett helt gäng med högtalare kan det ibland vara svårt att höra budskapet när vinden ligger på.

Denna kväll spelas det inte någon lokal fotboll som intresserad publiken på Kinnevallen, så rapporter från andra arenor uteblir också. Vad det står i matchen på plats är dock svårt att missa. Mellan de båda avbytarbåsen står nämligen en tydlig elektronisk skylt som visar både resultat och matchtid. Denna punkt renderar således i ett godkänt betyg, men potentialen för mer finns absolut.
Betyg: 3 poäng av 5 möjliga

IMG_0947

——————————–
Läktaren
Åskådarplatserna på Kinnevallen är långt ifrån spektakulära, men så gott som samtliga bänkar befinner sig på en vall ett par meter uppvilket ger en bra överblick över spelfältet. För att motverka kommande nackkrämpor pga blåsten har man också satt upp ett vindskydd längs med ena långsidan vilket också är ett klart plus för publiken.
Bänkarna då? Ja, dessa håller faktiskt hög lokal klass då man sitter upprätt och ryggen får avlastning av ett väl tilltaget ryggstöd. Att inte Kinnevallens läktare skulle få godkänt finns inte, men några överbetyg delas heller inte ut.
Betyg: 3 poäng av 5 möjliga

IMG_0946
——————————–

Målen
Ett bra fotbollsmål ska inbjuda till skott i krysset. Media ska kunna skriva att nätet ”stod som en strut” och termer som nätrassel ska förstås också kunna användas. Kan man då säga detta om målen på Kinnevallen? Ja, man kan väl lugnt säga att det var upp till bevis när Mikael Salquist satte 1-0 för Kinne Vedum på en oerhört läcker frispark i den första halvleken. Men letade sig bollen med målets hjälp upp i krysset? Stod nätet som en strut eller var det nätrassel? Nej, tyvärr inte och det skyller vi knappast på Mikaels skott. Nej, målen på Kinnevallen är vanliga rullmål på hjul som tyvärr inte är mer än just vanliga. Säkert praktiska för vaktmästaren, men knappast publikfriande. Nej, här kan det inte bli mer än godkänt.
Betyg: 3 poäng av 5 möjliga

IMG_0954

——————————–
Kiosken

När till och med den assisterande domaren stannar till i kiosken under halvtidsvilan (se bild nedan) så förstår man att kiosken på Kinnevallen måste vara någonting extra. Många verkar hur som helst vara sugna på någonting gott och den närbelägna kiosken får en lång kö utanför sig direkt efter att domaren blåst för halvlek.
När kön ebbat ut tar Testpatrullen från Lokalfotboll.se fram emot luckan för att se över utbudet. Lösgodis, bullar, kakor och förstås den klassiska korv med bröd. Yngste medlemmen får testa korven och kan konstatera att den knäpper så där gott vid första tuggan som bara en perfekt kokad korv kan göra. Således är ett högt betyg att vänta och när kiosken sedan erbjuder halva priset på Klings glass är förstås lyckan gjord.
Fortfarande krävs lite hembakt, en något snyggare skyltning och en något bättre överblick över sortimentet för ett toppbetyg, men Kinnevallens kiosk är helt klart värt ett besök.
Betyg: 4 poäng av 5 möjliga

IMG_9348 IMG_0953IMG_9351

——————————–
Kul kring matchen
Vi fick som tidigare berättat frågan om ”50/50-lotter” direkt vid ingång och med den starten på besöket på arenan kan man tänka sig att fler grejer skulle komma. Men icke. Det stannar alltså vid detta och då blir det svårt att nå upp till ett betyg som är godkänt.
Betyg: 2,5 poäng av 5 möjliga

IMG_0934

——————————–
Grejer för kidsen
Oj, oj, oj. Att ha med sig en snart 4-årig son med ett (än så länge) splittrat fotbollsintresse är inga problem på Kinnevallen. Vid planens ena hörn finns nämligen en lekplats av hög klass. Eller hög klass förresten. Detta är lokal världsklass så att det skriker om det! En rutschkana utan dödsfällor, klätternät, sandleksaker… Ja, listan kan göras lång på tidsfördriv så att föräldrarna kan se på matchen i godan ro. Lägg där till gungor som är vända mot planen så att man samtidigt som man ger sitt barn fart kan hålla koll på matchen.
Att se på fotboll med barn på Kinnevallen är alltså en ren fröjd och allt annat än full pott i denna otroligt underskattade kategori vore ett hån. Ett tag tänkte vi till och med ge betyget ”Hysén-klass”. det vill säga en 6:a.
Betyg: 5 poäng av 5 möjliga


IMG_0957

——————————–

Summering
Vägen ut till Kinnevallen lovar mycket. Det mesta känns upplagt för fotbollsidyll deluxe. Placeringen på ett gärde ger dock inte samma mysiga intryck och med vinden vinande i öronen blir det inte en lika varm inramning vilket också tar ner totalbetyget.
Det bör dock tilläggas att Kinne vedum har koll på sina grejer. det är en fräsch anläggning där man har bra koll på alla vesäntliga funktioner när det kommer till matcharrangemanget.
Med ett par små förändringar hade man till och med snuvat Hagavallen på förstaplatsen.
Betyg: 29,5 poäng av 45 möjliga

Vad tycker du om Kinnevallen och vår bedömning? Kommentera gärna!

Tidigare Arenakollen
1. Hagavallen – 30 poäng
2. Kinnevallen – 29,5 poäng
3. Mossbrott – 26 poäng
4. Lindvallen – 21 poäng
5. Ardala IP – 20 poäng

Betygen på Lindvallen och Ardala IP gjordes under tiden som Fotbollsbloggare på NLT och klickar du på länkarna hittar du dessa bedömningar.

Lämna en kommentar