ANNONS:
ANNONS:

Arenakollen – ”Mossbrott, en lokal pärla på västgötaslätten”

Att Mossbrott är värt en omväg känner de flesta till.
Men hur står sig egentligen matcharrangemanget på idrottsplatsen?
Lokalfotboll.se har granskat IFK Emtungas hemmaplan under vinjetten ”Arenakollen”.

I vårt senaste upptåg här på Lokalfotboll.se gör vi nedslag i den västgötska myllan. Detta i form av att vi hårdgranskar våra lokala fotbollsarenor.
Målet är förstås att på sikt kunna kora den allra bästa anläggningen sett ur publiksynpunkt och som vanligt när det gäller denna sida är bedömningen subjektiv.
Sanningen finns som bekant alltid i betraktarens ögon och eftersom det är just vi som besöker arenorna är det alltså vår bedömning som gäller. Like it or not!

 

Varje kategori bedöms på en skala från 1 till 5 och maxpoäng är 45. Nedan finner ni vad betygssättningen egentligen betyder.

 

Bedömningsskala:
1 – Ruttet
2 – Inte godkänt
3 – Helt OK. Det funkar
4 – Bra jobbat!
5 – Lokal världsklass!

Korta fakta:
Arena: Mossbrott
Hemmaarena för: IFK Emtunga
Tid för bedömning: Tisdagen den 15 juni 19:00 (Soligt väder)
Match: IFK Emtunga – Råda BK 2-7  (Division 5)
IMG_7985
Inramning
Idylliska Mossbrott är en riktig pärla på västgötaslätten. Inbäddad i en skogsdunge ligger anläggningen som också innehåller ett anrikt dansparadis. En tidig sommarkväll som denna när det dessutom bjuds på sol ger Mossbrott ytterligare en dimension. Den inramning som denna idrottsplats har är det inte många som slår och det blir givetvis full pott på denna punkt. Här är en plats man gärna besöker.
Betyg: 5 poäng av 5 möjliga
IMG_7984
Mossbrott är verkligen en pärla.

——————————–

Inträde
Efter man parkerat i en skogsglänta får man tyvärr en liten chock. Är det ett arbetsläger man kommit till? Ja, det ser i alla fall så ut vid första anblicken. Bakom en stängd gallergrind gömmer sig nämligen såväl planen som inträdet. Ingen höjdare!

Som tur är stämningen en helt annan när man tagit sig förbi den halvrostiga grinden. Personalen i inträdet är mycket tillmötesgående och välkomnande. 50 kronor kostar det att se på IFK Emtunga vilket får klassas som relativt dyrt i dessa sammanhang.
Emtunga är dock duktiga på merförsäljning och erbjuder besökande en ”paket-deal”. Inträde och tre stycken ”50-50-lotter” för 100 kronor innebär en ”tjänad” tia. Snyggt!

I inträdet bjuds det även på ytterligare nytänkande. Nymodigheten Swish har letat sig ända ut till Mossbrott och för den som glömt kontanter kan man Swisha och sedan visa upp sin mobil. Perfekt i dagens kontantlösa samhälle!
Betyg: 3,5 poäng av 5 möjliga

IMG_7971
Ingången till ett arbetsläger? Grinden är knappast välkomnande.
IMG_7972
Har man inga kontanter kan man Swisha!

 

——————————–
Programblad

Vid första anblicken ser programbladet påkostat ut och det lockar till läsning. Kanske kan man läsa om Emtungas trupp och lite om dagens match?
Nej, så bra är det tyvärr inte. Visst kan man hitta lite info om Emtunga, seniorlagens trupper och spelprogram, men det är allt och efter någon minut blir bladet snabbt mer användbart på brasan. Ett par rader om dagens match, aktuella laguppställningar och en tabell hade kunnat ge detta blad hela två poäng mer. Potentialen finns men innehållet är mossigt!
Betyg: 2 poäng av 5 möjliga

PicFrame
En lovande framsida, men tyvärr är programbladet inte annat än förtäckt direktreklam.

 

——————————–
Speaker och resultatrapportering

Anders Ekdéns välkända stämma ljuder i högtalarna och herr Ekdén kan sin sak. Det finns det inget tvivel om. Informationen är rak och utan krusiduller. Laguppställningarna läses upp innan match och under matchen rapporteras det från dagens övriga matcher i den lokala fotbollen. Verkar som att man använder sig av appen Lokalbollen vilket förstås är ett plus på denna sida.

Utöver detta har Mossbrott en resultattavla i ena hörnet. Matchuret används korrekt, men i övrigt är det en tom och ouppdaterad tavla man får beskåda.
Betyg: 3,5 poäng av 5 möjliga

——————————–
Läktaren
Här bjuder Mossbrott på en lokal klassiker. Det vill säga träbänkar i relativt låg sitthöjd. Man har dock ”hottat upp” bänkarna och de tudelade brädorna ger bättre svaj för det bakre partiet. Bra också med välhyvlade brädor som inte ger flisrisk.
Precis som på många andra arenor ger de låga bänkarna ingen direkt bra överblick över spelet och längst bort på planen är det svårt att följa med i spelet.
Betyg: 3 poäng av 5 möjliga

IMG_7975
Dubbla plankor ger bättre svaj.

——————————–

Målen
Här kammar Mossbrott inte hem några höga poäng. Målen på A-planen känns rätt dassiga och man kan faktiskt skymta en mossbelupen ribba på det ena målet. Nej, här kan det bli betydligt roligare och även om kvällens match bjöd på nätrassel hela nio gånger så är det inga mål som direkt lockar till vackra skott i krysset.
Betyg: 2 poäng av 5 möjliga

IMG_7973

——————————–
Kiosken

Även i Mossbrotts kiosk kan man Swisha vilket förstås ger pluspoäng. Utbudet i kiosken är annars ingen ”kioskvältare” direkt utan relativt skralt. Det så kallade ”Kioskindexet” med korv med bröd plus kaffe finns givetvis och kostar 30 kronor vilket förstås får anses som prisvärt.
Dagen till ära festar vi loss på en ”dubbel i bröd”. Korven är lagom kokad och brödet upplevs färskt. Som tillbehör till korven bjuds det på senap och ketchup hängandes från två tuber. Den senapssugne kan såleds sprutta på senap för kung och fosterland.
Betyg: 3 poäng av 5 möjliga

IMG_7977
Fikasugen publik i halvlek.
IMG_7979
På Mossbrott kan man frossa i senap och ketchup.

 

——————————–
Kul kring matchen
Emtunga verkar känna att inramningen och spelet får tala för sig själva för så värst mycket annat händer inte på Mossbrott under match. Eller förresten. ”50-50-lotteriet” ropas ut i högtalarna under matchen och kvällen till ära får en lycklig vinnare hämta hem en hundralapp eller två. Kanske kan man inte begära så mycket mer än så av en division fem-match?
Betyg: 3 poäng av 5 möjliga

——————————–
Grejer för kidsen
Ska man som förälder lura med sig barnen till matchen gäller det att det finns bra möjligheter för de små att aktivera sig. Och här är verkligen Mossbrott ett paradis i klass med Stellas Lekland – eller?
Ja, absolut om favortilekarna handlar om att stirra på varandra i 90 minuter, leka med kottar eller leka i en ihopsopad grushög. För så mycket mer möjligheter till lek bjuder inte Mossbrott på. Visst finns det öppna ytor i form av andra fotbollsplaner, men utbudet är undermåligt och når inte upp till godkänt. Ska man plocka med något positivt så är det att det är en lugnt miljö kring planen utan farliga vägar och parkeringar.
Betyg: 1 poäng av 5 möjliga

——————————–

Summering
Mossbrott är verkligen en pärla på västgötaslätten. En anrik och vacker anläggning med fantastiska gräsplaner och en härlig atmosfär. Man mår helt enkelt bra när man besöker denna fina idrottsplats. Dock börjar faciliteterna att bli gamla och det märks att Emtunga inte längre är den maktfaktor på ”schlätta” som man brukade vara.
De stora penseldragen kring matcharrangemanget har man gjort bra, men det finns många detaljer för publiken som är eftersatta. Kanske kan man inte förvänta sig mer av en division fem-klubb, men man vill så gärna att allt runt omkring ska hålla samma fina klass som själva platsen.
Betyg: 26 poäng av 45 möjliga

Vad tycker du om Mossbrott? Kommentera gärna!

Tidigare Arenakollen
1. Mossbrott – 26 poäng
2. Lindvallen – 21 poäng
3. Ardala IP – 20 poäng

Betygen på Lindvallen och Ardala IP gjordes under tiden som Fotbollsbloggare på NLT och klickar du på länkarna hittar du dessa bedömningar.

1 tanke på “Arenakollen – ”Mossbrott, en lokal pärla på västgötaslätten”

  1. Att det inte är svårt att hitta idylliska arenor (?) på ”Schlätta” är ingen hemlighet … kul att ”lokalfotboll.se” tar tag i kontrollerandet … ska bli kul att läsa när verksamheten på ”min arena” ställs under luppen … tror att redaktionen kan lista ut vart man ska åka då …

Lämna en kommentar