ANNONS:
ANNONS:

Arentorp/Helås damer klara för tvåan även 2016

Arentorp/Helås damer får spela i tvåan även nästa år.
Det kan laget tacka Bergdalen för.
– Det är roligt att marginalerna och turen äntligen är på vår sida, säger lagets tränare Anders Bergqvist.

Arentorp/Helås kom på en åttonde plats i division två norra, men behövde inte kvala eftersom man hade bättre poäng än Wargöns IK i den södra tvåan.
Men det satt långt inne att man slapp ödesdigra kvalmatcher.

Först fick man förlita sig på att Mariestad BoIS skulle ta tre poäng i sin sista match mot Töreboda för att klara sig kvar i division ett, men så blev det inte. Töreboda IK, Sil och Mariestad åkte ner i tvåan.

Men hoppet levde kvar. Det räckte att Falköpings KIK eller Bergdalen klarade kvalet upp i division ett, så var man säkrad en plats i tvåan. Det såg dock mörkt ut länge. Falköping förlorade båda sina matcher och blev kvar i division två.

Bergdalen i sin tur hade förlorat sin första match och allt skulle avgöras i sista machen som spelades under söndagskvällen. Där besegrades Göteborgs DFF med 4-3 på hemmaplan och Bergdalen gick därmed upp i ettan vilket innebar att Arentorp/Helås klarar sig kvar i tvåan ett år till.

-Det är roligt att marginalerna och turen äntligen är på vår sida med tanke på hur det sett ut i år med mycke skador och oflyt, berättar tränare Anders Bergqvist.

Emma Olesen

Lämna en kommentar