ANNONS:
ANNONS:

”Arga lagfoton, högrevsburgare och kaskadspyor”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 6 av 22


5:a (2:a) –  Råda BK, 11 poäng

Hola!

Årets första förlust är kommen, mot en mycket bra och serieledande Sjömarken.
Vi gör en riktigt bra första halvlek, medan andra halvlek är desto sämre. Även U-laget åkte på däng av Falköping i måndags, så denna veckan blommar inte lika fint som förra då obesegrade var första ordet.

IMG_3131

IMG_3132

Men vi hänger inte läpp över det, nya tag. På fredag är det derby borta mot Skara. Derby är alltid kul och denna veckan tränar vi stenhårt på att spelet ska sitta ordentligt på matchen. Vi ska göra allt för att åka hem med tre poäng.

Annars så ser laget i sig bra ut, många på träningarna och mycket tjöt i omklädningsrummet. Det märks att laget är revanschsugna och vill plocka poäng då det är bra fokus och hög intensitet.

I fredags hade vi tacokväll på Rådavallen, samtidigt som vi kollade på Let’s dance på högsta volym. Detta var väldigt viktigt då Hilda Mann envisades om att det minsann var final och då måste alla vara tysta. Tysta? Om det är något som vårt lag är dåliga på så är det att vara tysta, det slutade istället med att vi delade ut reklam över hela råda 22.30 en fredagkväll.

Under veckan har vi också diskuterat hur ni ska få känna oss bättre under säsongen. Vi tycker ändå att vi är ganska så roliga själva, om inte annat så har vi väldigt roligt tillsammans.
Men för att ni ska få lära känna vårt lag på ett helt annat plan så ska ni här få svar på några frågor:

Lagets partyqueen?
Denna är fortfarande oklart, även från vår sida. Någon kaskadspydde ner tre våningar i Sofias trappuppgång och än vet vi inte vem det är. Men det viktigaste är iallafall att någon i laget vet hur man verkligen festar.

Vem är sist ut ur duschen?

Lina Larsson tar hem detta med hästlängder. Kul tycker en del, tråkigt för oss i hennes bil som alltid måste vänta. Däremot så börjar Maria Makoul komma ikapp, senast tog det 25 minuter i duschen och 25 minuter att ens komma in i duschen.. Varför? Se film nedan!

IMG_3121

Lagets pajas?
När Tora Tigerberg sätter fart så finns det inte mycket som stoppar henne, det dansas sjungs och kommentarerna flödar.

Lagets pratkvarn? 

Sofia Karlsson tar hem detta ganska så enkelt. Truten brukar liksom alltid gå i ett på hennes vakna tid, när hon inte äter så vill säga. För då brukar det stora problemet vara att maten är runt munnen och inte i.

Lagets mamma?
Nu när Stina Adamsson börjar bli kallad ”stor-Stina” så har det slagit om i hennes huvud. Helt plötsligt är hon den som bär mest, tar hand om alla och ser till så att alla mår bra.

Sämst musiksmak?
Sanna Sabel vill ofta lyssna på Tagga till med Fredde Kalas. Men det kan lika gärna bli dansband som Basshunter om Sanna själv får bestämma.

/ Fanny Karlsson


7:a (9:a) – Sils IF, 9 poäng

Vecka 19 var en bra vecka. 2 matcher, 6 poäng och förstärkning i truppen! Underbart!!!

Det var på söndagen som vi tog emot Ulvåkers IF på hemmaplan. Efter vinsten borta i Hörnebo på måndagen var vi sugna på ytterligare tre pinnar. Matchen slutade 2-1 till oss genom mål av Klara Ahlström och ett vänsterskott av Amanda. “Ebba skrek skjut med vänstern så jag gjorde det och den gick in.” Det var Amandas kommentar efter målet. Tur att hon lyssnade på Ebba…

Det var en tuff match där det både fanns bra och dåliga perioder men en ordentlig kämparinsats av samtliga gjorde att vi lyckades vinna. Den skönaste känslan är ju trots allt att vinna med ett uddamål även om våra tränare som var ordentligt nervösa hade önskat att vi satte alla våra lägen för att få känna sig lite säkrare.

I veckan blev också Tilda Svensson från LFK Akademi klar. Woho! Tilda är född 1998 och befinner sig mellan stolparna där hon är grymt bra! Också kul för Vilma att ha någon att plågas med på målvakts träningarna.

Innan matchen i Söndags var det också dags för den årliga lag fotograferingen. Men det fanns två problem inför fotot. Det första var att det regnade och det andra var om man skulle le eller se allvarlig ut. Efter lite diskussioner kom vi fram till att vi skulle vara allvarliga. Motiveringen till det var att våra motståndare förhoppningsvis ska bli avskräckta när de ser bilden. Jag tyckte att bilden blev så fin så jag var tvungen att byta bort Coutinho till lagbilden på skrivbordsbilden på datorn. Och här har ni resultatet…

Lite skraja nu kanske? 

Vad annars då? Vi spelar en del gris innan träningarna och matcherna där vår käre tränare Micke inte är sen på att vara med. Även om vi inte alltid kör gris utan ibland bara trixar går Micke alltid in för att förstöra för personen han hamnar bredvid. Vilket oftast brukar vara Sixten (Blixten). Så fort han får bollen skarvar han den genast  till personen bredvid vilket gör att den är svår att få kontroll på. Som tur brukar det oftast bjuda på en del skratt (och en arg Sixten).

/Elvira Essgärde och Vilma Persson


8:a (6:a) – Arentorp/Helås FK, 7 poäng

Tjena alla!

Så var vår ordinarie skribent på solsemester i Cypern varpå jag, vice skribent, fick möjligheten att ta vid.
Tiden går snabbt när man har roligt och roligt är något som vi i laget har mer ofta än sällan. Mindre kul var det efter lördagens drabbning hemma mot Fristad/borgarna/Sparsör. Enligt mig var det perfekt matchväder med lagom regn och mycket syre i luften, men tyvärr var inte det stämningsfulla vädret tillräckligt (tror dock inte publiken hyllade dagens väderprognos).

Förra onsdagen genomförde vi en krigarmatch mot Ulvåker (vinst 0-2) och trots att vilja och krigarinställning fyllde även lördagens omklädningsrum fanns det även spår av något tunga ben. Vi gör en bra första halvlek och domaren blåser halvlek när vi har 1-0 med oss. Under pausen i halvlek pratade vi om att tagga till och sätta än mer press i andra halvlek då vi förutsatte att Fristad/ Borgstena/ Sparsör skulle göra desamma då de med säkerhet var än mer hungriga på att trycka in bollen i nätet och göra resan till Almesåsen mer ljuv än utifrån anläggningens egen skönhet. Vi hade rätt!

Våra motståndare tryckte på bra och vi slappna istället av för mycket. Förlusten som därefter stundade på 1-3 svider än idag för en vinnarskalle som jag och flertalet av mina lagkamrater. Men dags att sluta deppa och börja steppa (dvs klappa lagkamraten på axeln, bita ihop och sträcka på sig, knyta fotbollsskorna, pumpa bollen till max och ge sig ut för att förbereda inför nästa träning och match. För det är väl därför vi älskar fotboll, i både för- och motgångar?!

Träningarna under veckan som nu pågår har med det fokuserat på matchliknande situationer, högt tempo, bollkontroll, närkamper och en hög dos av pepp inför kommande matcher.

Så nu är vi taggade. Än mer förberedda och taggade för nästa och kommande utmaningar, träningar och matcher. Först ut är vårt underbara U-lag som under onsdagen möter LFK hemma på Kedumsvallen. Kom och hejja på! Därefter möter A-laget Tidaholm borta på söndagen. Nu jäklar brudar ger vi järnet! En match i taget med full styrka!

Våga, vilja, vinn eller som vi brukar säga blod, svett och tårar!

Tack för mig vice skribenten!

/ Ida Carlsson


12:a (12:a) – Skara FC, 0 poäng

Veckan hos FC:

För alla oss föreningsmänniskor är det sen gammalt att man måste jobba ideellt för att få allt att gå runt. Jag menar att ha så många fina planer som vi har, folk som sköter dem & allt annat är ju inget man får ta för givet, det får vi alla jobba för.

Sen finns de ju vissa jobb som är roligare än andra. I lördags stod vi som flaggvakter på Billingeracet & stoppade bilar & hejade på cyklister, ett utav de bättre jobben faktiskt!

Söndagens match mot Holmalund var både upp & ner. De huserar ju där uppe i toppen & vi gjorde ändå en bra insats måste jag säga. 0-3 i första halvleken & 2-2 i den andra blev ju som ni förstår en förlust ändå men vi är på väg åt rätt håll. Som våran käre Dahl sa ”bakom molnen finns solen” & det har han ju faktiskt rätt i.. kul för honom att vi kan hålla med om något också ?

Måndagens fotbollsträning byttes mot ett välgörenhetslopp mot Cancer & efterföljande högrevsburgare hos tränarn, bra saker båda två.

Imorgon väntas Råda hemma, ytterligare en tuff match såklart men nu känns det som vi är nära poäng ändå. Käkar vi taggtråd till middag ska vi nog kunna ta oss an den uppgiften på bästa sätt!!

Veckans bästa 1: U-laget spelade i torsdags lika mot K-V/H/L & spöade i tisdags Fagersanna, GÖTT!

Veckans bästa 2: Cindys frispark mot Holmalund som Arafo nickade in, tjusigt värre.

Veckans bästa 3: Är man gammal som en annan får man börja uppvärmningen med att ta en kaffe & snacka skit med tränarna, vissa förmåner ska man ju ha…

/Tove Ahlm

Lämna en kommentar