ANNONS:
ANNONS:

”Bananer, assisterande & ända in i kaklet”

Näst sista Damtvåan på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 21 av 22


5:a (5:a) –  Råda BK, 36 poäng

Hallå! Hoppas allt är väl. Sedan sist har vi hunnit tränat en del och haft en seger borta i Hörnebo. Vi gör inte en jättebra första halvlek, men andra är desto bättre och vi vinner tillslut med 5-2. Personligen lyckades jag bryta fingret och fick kliva av 10 minuter in i matchen. Tur då att vår Lisa, 16 år, kliver in och gör det galant.

På lördag väntas sista matchen för A-laget mot Ulvåker. En match där vi bara vill vinna. För att vi ska avsluta som vinnare. På måndag väntar U-lagets sista match mot Gauthiod. Sen väntas en välbehövlig vila för samtliga, innan inomhussäsongen drar igång igen.
Just nu är det många som räknar ner. Färre och tränar. Men på tisdag när det vankas smörgåstårta kommer det garantera vara 35 personer på träningen.

Ni har väl hört… Om vår nya tränare? ASSI! Ingen annan än vår allas egna Sanna Sabel som vart lite skadedrabbad och då fått agera massör. Rolle har då tryckt upp en egen tröja till vår nya Assi. Att konstgräset numera är ett faktum varje träning för oss i råda dam. Mörkret lägger sig tidigt och planerna är tunga. Skönt då att man har det lika långt dit som till C-plan på Rådavallen. Sista matchen på lördag väljer vi dock att spela på gräs. 11.30, Rådavallen!!

Att avundsjuka är tufft. Får någon en tröja som det står Assi på, vill inte lilla Maria vara sämre. Efter besvikelse, tjat och gnat kommer en tröja till henne också när hon minst anade det. Chassi. Chefs assisterande om hon får välja själv, men får Sanna bestämma betyder det garanterat något annat. Men Maria var nöjd!

Att tränare Jens tyvärr valde att tacka för sig av en dyster anledning. Men vi vill tacka honom från laget för det han gjort för oss och önskar han lycka till med kommande uppdrag.

Att årets årsfest är på agendan, en kväll där supportrar, spelare och ledare firar året som gått ihop. Men först avslutning ihop på lördag, då väntas badtunna å bärs! Du glömmer väl inte som supporter att anmäla dig?

Vi hörs nästa vecka! /Fanny Karlsson


 

7:a (7:a) – Arentorp/Helås FK, 22 poäng

Slutspurten.
På lördag är det dags för säsongens sista seriematch för a-laget mot ett starkt Sjömarken och två matcher återstår för vårt fantastiska U-elitlag. Det har varit och är en fantastisk säsong där vi haft flera framgångar men även kämpat upp för tunga backar, men viktigast av allt är att vi som lag har gett allt och själva skapat oss möjligheten att komma tillbaka nästa år i division 2 ännu starkare, flera erfarenheter klokare med eventuellt några yngre tjejer som visat på kvalitet och vilja att delta i damtruppen!
Men innan vi säger tack och hej för säsongen 2017 är det som sagt 3 matcher kvar att ge järnet i!

Under veckan som varit har fokus legat på motivation ”hela vägen in i kaklet”, styrka, kondition och glädje! För även i tyngre perioder är de ledorden vi faller tillbaka på och bygger laget ifrån. Passar mig helt perfekt.
För vi är ett gäng vinnarskallar som kan tjura och slänga oss med ”starka ord” i omklädningsrummet när träningar eller matchresultat inte är med oss men vi är lika skickliga på att vända om och ge än mer när nästa tillfälle till kamp och prestation ges! Och det är det vi skall göra nu efter förra veckans blåtår.

Så nu är vi förberedda och taggade för kvarvarande seriematcher för att därefter övergå till futsal! Ett uppehåll från fotbollen med en annan form av fotboll, låter logiskt eller hur?! Haha!

Slut på detta bladder och dags knyta på dojjorna! Och förresten hörs det ylande och höga hejarop 28/10 uti ”Arentorp city” bli inte rädda för då är det vi som slår klackarna i taket under pågående årsfest!

På återseende! // Ida Carlsson


10:a (9:a) – Sils IF, 19 poäng

Då var säsongens sista vecka igång…

Det blev förlust mot Mariestad i helgen men denna gången en betydligt bättre match ön förra gången vi mötte dem. Det är ju iallafall positivt att vi har utvecklats. När jag skriver detta är det bara en träning kvar. Men som tur är börjar snart inomhussäsongen och sedan förberedelserna inför nästa säsong. På lördag åker vi till Friscopojkarna som står för årets sista motstånd. Det blir en tuff avslutning men vi hoppas på en rolig sådan.

Efter skulle vi nog också ut och äta vilket såklart alltid är roligt. Jag tror att det också var utgång på g för de myndiga💃Hoppas de kan lika mycket samba på dansgolvet som på planen.

Det får vi annars beskåda på årsfesten om några veckor. Det är också dags för rättning av våra så kallade Siltips. Undra vilka som tippade bäst i år inte brukar det vara jag iallafall…

//Elvira Essgärd


12:a (12:a) – Skara FC, 4 poäng

Så var den här, sista fotbollsveckan för den här säsongen. Det som på en svinkall, blåsig träning vid årsskiftet känns som en evighet har nu redan swishat förbi.

Denna säsong vet ni ju har varit sisådär resultatmässigt, MEN det var nog ändå väntat. Visst trodde jag att vi skulle ta mer poäng men ändå inte hamna sådär jättemycket högre upp i tabellen. Vissa år blir såhär… En ung, tunn trupp som under året tunnats av ännu mer pga skador, sjukdomar & barnafödande. Livet liksom 😊  Men detta får ses som en lärdom & våra yngsta som verkligen har fått kastas in i seniorfotbollen kommer märka stor skillnad nästa år. Övning ger färdighet heter det ju 💪🏼🔨

Sen sist då, ja vi har faktiskt bara hunnit med en match. Veckans enda träning är ikväll & det blir en uppladdning inför lördagens avslutning mot Tidaholm. ALLTID dessa avslutande matcher mot just Tiahölm, nu får vi dock chansen att spöa dem på hemmaplan såhär sista matchen annars har det varit krig på deras konstgräsplan….

Men till föregående match. I ett blåsigt Fristad där vinden verkligen var svinkall fick vi se en fin första halvlek. Vi hade mycket boll & kunde ta ledningen med 1-0 genom Arafo.

Kort därefter visade det sig att någon i hemmalaget spelat mycket Super Mario som liten & visste exakt hur man ska rulla som en sten så många varv som möjligt för det var exakt var hon gjorde i VÅRT STRAFFOMRÅDE. Ja vissa har ju skådespelartalang i alla fall för det var en riktigt billig straff 😨 1-1 & det stod sig halvleken ut. I den andra orkade vi inte hålla emot, det var vind, fulspel deluxe från motståndare & tunga ben. 1-4 blev slutresultatet & det var en tung resa hem…

Veckans värsta: Cindy har inte förstått det där med förberedelse inför match när hon mitt under pågående spel ber om banan & glatt trycker i sig den mitt i en spelvändning. Snark alltså 😂 

 

Veckans bästa: En ny fotbollsstjärna är född💞 Vår Stina P ”fick” för 3 veckor sen en välskapt liten goding vid namn Axel. Inget som på sikt kan hjälpa vårt damlag men herrlag måste ju med finnas 😅

Nu vet jag inte om tanken är att vi hörs nästa vecka igen & ni får ett spännande referat från FC vs Raggar-stan, återstår att se…

På återseende!

/Tove

 

Lämna en kommentar