ANNONS:
ANNONS:

”Blindtarmar, bruna ben och blöta planer”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 18 av 22


5:a (5:a) –  Råda BK, 30 poäng

Hallå! 

Förra veckan inlägg hanns aldrig med. Vi var antagligen fortfarande på moln efter 1-1 mot Sjömarken. Den poängen satt som smäck. Lördagens seger mot Skara satt också skönt såklart. En seger som var svårspelad på grund av att planen var som en stor lerpöl. Men 3 poäng är alltid 3 poäng.

Seger mot Skara.

I helgen ska vi spela mot Homalund. Söndag närmare bestämt 16.00 på Rådavallen. En match där vi självklart vill ta så mycket poäng som möjligt. Vilket isåfall skulle innebära att vi tagit poäng från ett till topplag. Skulle vara en skön känsla!

Tränarna vakar över laget.

Annars då?  Jo, vi krigar på. Det märks att vi går mot slutet, mycket småskador och krämpor. Sämre närvaro.  Vi har fått träna på konstgräs då planerna har vart lite vattentäta.  I lördagens match mot Skara var våra vita dräkter inte längre så vita. Han inte vara roligt och vara tvättansvarig på Rådavallen emellanåt.. 

Annars har jag tyvärr inte så mycket skriva! 

Trevlig helg, vi ses på söndag! 

/Fanny

 


7:a (7:a) – Arentorp/Helås FK, 21 poäng

Från och med nu blir min uppgift att endast skriva på denna sidan, med en bortopererad blindtarm blir det inget mer matchspelande för mig denna säsongen!
Jag får stå vid sidan med kryckorna i högsta hugg!! Men oj så mycket tid jag kommer ha till att skriva!!

Och där kom höstsäsongens första förlust och en väldigt sur sådan. 2-3 hemma mot Tidaholm. En match där tjejerna spelade grymt bra och ledde med 2-0 efter många fina spelkombinationer, men det var inte på något sätt våran dag och en förlust blev det. Inga glada miner efter den matcher… Men vad ska man göra? Vi kommer igen och kör på ännu hårdare.

I helgen blir det en heldag med fotboll, först spelar våra herrar och efter det är det dags för oss att ta emot Mariestad. En match som kommer kräva en jäkla insats men tjejerna kommer göra allt för att ta poäng i den matchen.

Vad händer annars i laget?  Jo nu har vi återigen dragit igång med pass på gymmet vilket vi tycker är skit kul nu på hösten, komma in och köra skiten ur sig, vem gillar inte det?

Ha det gött så hörs vi! / Emma 


9:a (10:a) – Sils IF, 19 poäng

TRE POÄNG!!

Äntligen! Något finspel var det inte, men det visade sig att viljan och våran inställning gav utdelning, riktigt skönt att vinna på hemmaplan också!
Efter regn kommer solsken, nej inte precis… det såg till en början väldigt mörkt ut om matchen skulle spelas på a-plan eller alternativt konstgräsplanen. Domaren bestämde däremot att planen var spelbar, det hade iallafall slutat att regna. I omklädningsrummet var vi överens om att det är dem som vill och kämpar mest som kommer att vinna denna match, eftersom förutsättningar var som dem var… och genom rent slit fick vi med oss tre poäng!

Frågan är ju dock om vi sparkade mest boll liggandes på marken, för varken strumpor, skor eller någon av oss var speciellt rena… lera överallt, haha! Men som tur är har vi våran Julle (Julia Andersson) som läser till lärare, hon tog hand om oss och såg till att vi duschade oss rena precis som på dagis!

Veckans tuffing är nog däremot våran Sixtenblixten (Matilda Sixtensson) som ska iväg i 9 månader, för att göra lumpen! Riktigt imponerande om ni frågar mig! Vi önskar henne givetvis all lycka till!

Näst på schemat står helgens borta match mot Tidaholm på söndag! Vi hoppas på en fin bussresa och ytterligare tre goa poäng med oss hem!

/Ebba Rådmark


12:a (12:a) – Skara FC, 1 poäng

Jag måste bara börja med veckans kontrast.

Två nyanser av solbränna…

 

Jo men Moa & Alice har ju ett likvärdigt pigment… tur jag hade långbyxor den dagen & slapp va den med hudtyp blå/grå 😂

Helgens match mot Råda var pissesur både resultatmässigt & planmässigt. Det skvätte kring fötterna.

Inte lördagsmysigt någonstans, utom för Dahl då som tröst-åt sin marabou han hamstrat i fickan…

En u-lagsmatch har hunnits med också, Fagersanna/Mölltorp-Brevik/Hörnebo (det finns inga mer lag där borta att slå ihop till ett? 😂) fick pisk med 5-4, så gött!!!
Nästa vecka kommer recenseras utan min kära syster & lagets mormor, också känd som leoparden 😉 För när ni läser detta är jag på väg till ett land där vattnet är varmt & ölen kall!

So long! /Tove

Lämna en kommentar