ANNONS:
ANNONS:

Bohman negativ – men ersättare kan vara på gång till Gauthiod

Klas Bohman väljer för tillfället att tacka för sig.
Ett beslut som förstås är ett hårt slag för Gauthiod.
Ett Gauthiod som dock kan ha ett gäng nya spelare på gång in.

I fredags kunde man läsa i Nya Lidköpings Tidningen att Gauthiods mittfältskugge Klas Bohman i alla fall tillfälligt väljer att lägga skorna på hyllan.
– Tiden. Jag hinner helt enkelt inte tänka på fotboll just nu. Det är en orsak och det finns flera som jag inte vill gå in på. Just nu kommer fotbollen långt ned i min prioriteringslista, berättade Klas som i dagsläget inte kan se sig själv lira fotboll 2015.

KlasB

Att Gauthiod tappar sin kanske viktigaste spelare är förstås blytungt. Klas har de senaste säsongerna agerat både slitvarg och playmaker i det Gauthiod som överraskat (?) den lokala fotbollspubliken med att år ut och år in varit traktens bästa fotbollslag.
När Gauthiod mötte LFK i lördags fanns dock Klas ibland publiken på Rådavallen och tillsammans med övriga fick han då se sin möjliga ersättare på innermittfältet.

Där spelade nämligen 21-årige Emanuel Adebayo. En bolltrygg spelare, ursprungligen från Nigeria, men som under fjolåret spelade med Oddevold. Där var han ordinarie under vårsäsongen, innan skada och tränarbyte gjorde Adebayo till en bänkspelare. Totalt blev det 15 matcher, varav 12 matcher från start i division ett och Adebayo hade hoppats på en fortsättning.
– Det känns jättetråkigt. Jag ville fortsätta spela i Oddevold, men nu är det som det är. Tydligen ska ekonomin vara ett problem eftersom dem inte kan betala mig. Jag tycker att jag spelade väldigt bra förra säsongen och jag förstår inte varför klubben valde att bryta mitt kontrakt, berättade Adebayo för Bohusläningen i höstas.

Emanuel Adebayo

Nästa klubbadress kan alltså mycket väl bli Gauthiod. Adebayo har tränat med laget den senaste veckan och fanns dessutom med i Stenungsundströjan när Gauthiod mötte seriekonkurrenten förra helgen. Denna gång blev det dock alltså spel i rödblått och frågan är om det kommer att fortsätta så resten av säsongen. Det hoppas förstås Gauthiod på och så här säger tränare Kim Björkegren om det potentiella nyförvärvet.
– Väldigt stabil och trygg med boll. Så han bidrar med någonting som jag inte tycker riktigt att vi har. Och i och med att Bohman tillfälligt i alla fall valt att tacka för sig så tycker jag att han fyller den luckan på ett bra sätt.

Adebayo var dock inte enda nya ansiktet på Rådavallen under lördagen. Mittfältaren Jeton Krasniqi från Stenungsund fanns också med. 23-åringen har tränat med Gauthiod i snart två veckor och kan även han vara aktuell för spel den kommande säsongen.

4971639

Lämna en kommentar