ANNONS:
ANNONS:

Bosse Dahlberg ny tränare för Vedums herrar

Stora framgångar med Arentorp/Helås dam.
Men nu återvänder Bosse Dahlberg till Vedum för att träna föreningens herrlag.
– En driftig och drivande tränare, säger Lars Kempe i Vedums fotbollssektion.

Vedums herrar har fört en något anonym tillvaro i Vårgårdasexan under den gångna säsongen. Till sist blev det en sjätteplats. En placering som var en bit ifrån förhoppningarna innan start.
– Ja, ett par placeringar högre upp hade killarna nog hoppats på, säger Lars Kempe från Vedums fotbollssektion.

Denna säsong har lagets tränats av Erik Haglund och Martin Kempe, men till nästa säsong kommer det att bli ett tränarbyte. Det är Bo Dahlberg, närmaste från Arentorp/Helås damer som kommer att ta över huvudansvaret i Vedum.
– Det stämmer. En bra tränare och en riktigt bra person. Bosse är både driftig och drivande och bor dessutom här i Vedum så det passar perfekt, säger Lars Kempe som både tror och hoppas på att både Erik och Martin fortsätter att spela i laget.

Bosse Dahlberg
Bosse Dahlberg

Ja, Bo Dahlberg är alltså ny tränare i Vedum, men det är inte första gången han har ett tränaruppdrag i klubben. Föreningens damer har han nämligen varit huvudtränare för under ett antal säsonger, innan han nu de senaste åren tränat Arentorp/Helås till framgångar i såväl division tre som två.
Vem eller vilka som kommer att finnas med i ledarstaben runt Bosse är dock ännu inte klart, men Lars Kempe hoppas på att tre till fyra personer kommer tillkomma.

Även på spelarfronten hoppas Vedum på ett par nya spelare, även om man även fortsättningsvis kommer att satsa på egna produkter.
– Vi har en stomme med egna killar födda 1991 och det bygger vi vidare på. Vi kommer inte att ge oss ut och värva några spelare, men alla som vill får givetvis spela med oss, säger Lars Kempe.

Det ryktas om att Kristoffer Dahlberg från ENV ska komma tillbaka till Vedum nu när pappa Bosse är tillbaka. Sanning?
– Det vet man aldrig, men det är helt upp till Kristoffer om han vill byta division fyra mot sexan.

———————————
Hos damerna i Vedum blir det samma tränarduo även nästa säsong. Det innebär att Stina Rudolfsson och Sandra Johansson fortsätter. Detta trots att laget i år åkte ur division tre.
– De har byggt en härlig lagsammanhållning och gjort det bra. De kommer bygga vidare på det nästa år och visst ska vi vara ett topplag i division fyra nästa år, avslutar Lars Kempe.

Lämna en kommentar