ANNONS:
ANNONS:

Brett Uttley återvänder till USA

Succén i LFK uteblev för amerikanen Brett Uttley
Nu återvänder mittfältaren till USA.
– Men jag lämnar med en ännu större vilja att nå så långt inom fotbollen som möjligt, skriver Brett på sin blogg.

Brett Uttley5
I mitten av mars kom amerikanen Brett Uttley till Sverige för att provspela (läs här)  med LFK.
Den 23-årige mittfältaren imponerade också under försäsongen och tog en startplats i division tre-laget, med en förhoppning om att spela minst hela denna säsongen i Sverige och LFK.

Men drömmen om att bli proffisionell fotbollsspelare i Europa gick i alla fall i kras för denna gången.
Efter att tappat sin ordinarie plats i laget skadade sig Brett under uppvärmningen i mötet mot Vara och efter detta gick det raskt utför även med motivationen.
– Efter skadan har Brett haft svårt att ta plats. Beslutet att lämna var hans. Vi hade förlängt uppehållstillståndet, så att han hade kunnat spela säsongen ut, säger Egon Ottersten från LFK:s herrsektion till NLT.

Ja, Bretts ”hypade” intåg i Lidköpingsfotbollen fick sig alltså ett snabbt slut, men den positive 23-åringen verkar inte gett upp sin dröm att kunna leva på fotbollen.
– Jag lämnar med en ännu större vilja att nå så långt inom fotbollen som möjligt. Är av den tron att allt händer av en anledning och så även detta. Att anpassa sig till ett nytt land på egen hand är inte lätt, men jag har fått hjälp av fantastiska människor i Lidköping. Jag kommer att sakna dem mycket, skriver Brett på sin blogg.

Bretts egna ord om att återvända till USA hittar du här.

Lämna en kommentar