ANNONS:
ANNONS:

Caspersson byter damer mot herrar i Vinninga

Han har tränat Vinningas damer i år.
Men nästa säsong blir han huvudtränare för herrarna.
– Ska bli spännande att ta ett nytt steg i min roll som tränare, säger Michael Caspersson.

Vinningas herrar har ett par tunga säsonger bakom sig. Med nöd och näppe har man fixat nya division fem-kontrakt. I år gick det dock inte längre och nästa år får klubben börja om i division sex. Mikael Andrén som tog över inför året meddelade direkt efter nedflyttningen att han inte blir kvar och sedan dess har man letat efter en ny tränarlösning.

Vinninga - Michael Caspersson

Och under slutet av förra veckan stod det klart att det blir Michael Caspersson som nästa år blir lagets nye huvudtränare.
– Det känns riktigt kul och ska bli spännande att ta ett nytt steg i min roll som tränare och träna ett herrlag, säger Michael som de senaste säsongerna tränat föreningens damlag och tagit upp dem till division tre.

I år slutade man på en fin tredjeplats som nykomlingar.
– Det var faktiskt riktigt tufft att meddela damerna ett sånt beslut och kommer absolut att sakna dem. Det har varit fyra helst fantastiska år.

Men nu blir det alltså ett nytt uppdrag som herrtränare och att Vinninga vill tillbaka till division fem råder det inga tvivel kring.
– Kan vi få behålla största delen av den trupp vi har nu och kanske få in några nya namn så tycker jag absolut vi är ett lag som ska tillhöra toppen. Sen om det räcker till att ta oss tillbaka direkt får vi se, avslutar 32-åringen som i nuläget inte kommer att spela själv nästa säsong.

Detsamma gäller lagets nye assisterande tränare Oskar Hektor. 31-åringen har spelat sporadiskt under denna säsong, men nästa år tar han ett nytt steg och leder laget.
– Har ett stort Vinningahjärta och man vill ju verkligen hjälpa laget så gott man kan. Nu blir det i en ny roll som assisterande tränare och det ska bli riktigt spännande, säger Hektor.

5266295

I ledarstaben 2017 kommer också Johan Birgersson att ingå. Johans roll blir som lagledare.

Lämna en kommentar