ANNONS:
ANNONS:

Dags att granska Lokalfotbolls tips inför säsongen 2016

Lokalfotboll.se tippar mer än gärna utgången för våra lokala lag inför året.
Men nu är det dags att granska om vi var rätt eller fel ute med våra tips?
Vi börjar med våra lag som spelat i förbundsserierna.

Inför varje fotbollssäsong brukar Lokalfotboll.se och övriga medier ha som vana att tippa hur det går för våra lokala lag under den kommande fotbollssäsongen.
Men sällan granskar vi våra egna tips för att se om vi var rätt ute. Vi tänkte nu ändra på detta och gå igenom våra profetior från april och se om de slått in? Eller är det så att vi var totalt fel ute.

Du som läsare får förstås bilda dig din egen uppfattning om vi varit något bra på att förutse säsongen 2016, men vi har nedan gjort en sammanställning över våra tips och givetvis kan du också läsa precis vad vi trodde om våra lokala lag innan serierna drog igång.

Vi börjar att granska våra egna tips i förbundsserierna 2016:

—————————————-

DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

IK Gauthiod
Tabellplacering: 7:a
Vi tippade: 2:a
Vår rubrik: ”Skaraborgs bästa lag 2015 siktar ännu högre”

Hela vårt Gauthiod-tips inför säsongen hittar du HÄR

Kommentar:
Vi övervärderade kanske Gauthiod då laget hamnade hela tio poäng bakom tabelltvåan Uddevalla. Ändå hade man länge häng på just den där andraplatsen, men allt för djupa svackor drog laget nedåt i tabellen. Vårt tabelltips kan emellertid absolut inte få godkänt.
Annars blev saknaden av Emanuel Adebayo blev också för stor och Heidar Geir Juliuson har inte kunnat fylla ”Emmas” skor på mitten. Pelle Ödlund vann förstås skytteligan och Erik Forsblad får man nog säga var lagets viktigaste spelare över hela säsongen. Vi trodde Erik Hjalmarsson skulle bli den som blommade ut mest och visst blev Nossebrokillen bättre, men vi hade kanske hoppats på ännu mer. Ett helt okej tips kring lagets spelare, även om vi var fel ute kring lagets kapacitet.

Lidköpings FK
Tabellplacering: 12:a
Vi tippade: 7:a
Vår rubrik: ”Kan slå alla lag –  men har man jämnheten som krävs?”

Hela vårt LFK-tips inför säsongen hittar du HÄR

Kommentar:
Vi tippade LFK som tabellsjua, men det har som bekant hänt en hel del i truppen efter vår text. Dopningsavstängningar, brutna kontrakt och annat har gjort att det ser annorlunda ut än veckan innan seriestart. Annars då? Jo, självklart är vi nöjda att vi såg potentialen i Elias Lindells ytterbacksspel och Albrim Demaliljajs målfarlighet. Men vi hade kanske fel i att Jacob Nilsson var årets bästa nyförvärv? Men överlag ett relativt bra tips gällande LFK.

Vem hade trott att Albrim skulle vara rödblå 2016?
Vem hade trott att Albrim skulle vara rödblå 2016?

———————————————-
DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

Götene
Tabellplacering: 2:a
Vi tippade: 4:a
Vår rubrik: ”En tunn trupp med potential för stordåd”

Hela vårt Götene-tips inför säsongen hittar du HÄR

Kommentar:
Götenes serie blev mycket riktigt jämn och Götene slutade till sist tvåa. Två placeringar bättre än vad vi trodde på förhand. Truppen förblev tunn under hela året, men startelvan plus ett par bänkspelare höll sig skadefria och nådde stordåd.
Nyförvärvet John Eriksson visade klassen under året och Martin Holmberg tog för sig på mitten. Johan Karlsson vann mycket riktigt skytteligan (tillsammans med Christoffer Apell) men vi gissade fel på antalet mål. Johan slutade på 14 fullträffar. Vi trodde på 15…
Nä, tipsen kring Götenes framfart 2016 måste vi få vara riktigt nöjda med.

Götene gladde många under året.
Götene gladde många under året.

———————————————-
DIVISION 1 NORRA DAMER

Lidköpings FK
Tabellplacering: 2:a
Vi tippade: 2:a
Vår rubrik: ”Kan damerna i LFK återigen hitta vinnarspåret?”

Hela vårt LFK-tips inför säsongen hittar du HÄR

Kommentar:
Vi hade gärna haft fel i vårt tips med LFK som tvåa i serien, men en blytung serieavslutning placerade LFK just där. Annars har Lotten Persson varit årets bästa värvning. Ebba Handfast kanske inte blommade ut i LFK-tröjan, men fick ändå göra allsvensk premiär i helgen. Johanna Elvelind har genomgående varit LFK:s bästa spelare. Ja, det finns många profetior som slog in. Dock trodde vi att ”Marre” Johansson skulle panga in över 20 mål och vinna skytteligan. Men då ”Marre” fick mer av en framspelarroll (11 mål) blev det istället Sandra Lagerbratt som efter en tyngre tid visade klass framför mål. 24 mål från Smålandstjejen blev det till sist.

IK Gauthiod
Tabellplacering: 5:a
Vi tippade: 4:a
Vår rubrik: ”Ryggraden borta – då ska Gauthiod ta nästa kliv”

Hela vårt Gauthiod-tips inför säsongen hittar du HÄR

Kommentar:
Vi bommade Gauthiod med en placering i tabellen. Men det var ändå sju poäng upp till fjärdeplatsen för Stefan Kristenssons tjejer. Ett lag som trots att man tappade sin ryggrad har presterat en bra fotboll. Man kan ju undra var laget hamnat om de inte tappat sin stomme inför året?
Annars blev Sigrid Verngren mycket riktigt den som slog igenom och hon kan nog titulera sig ”årets nyförvärv” också då hon också vann lagets skytteliga. Sigrids framfart gör därför att vi bommade några av våra andra tips och det är därför tveksamt om hur vi ska betygssätta vårt Gauthiodtips. Okej, men inte mer låter kanske rimligt?

Lagerbratt var tillbaka i gott slag.
Lagerbratt var tillbaka i gott slag.

Lämna en kommentar