ANNONS:
ANNONS:

Damer som kan få fira uppflyttning

Lidköpings FK och JK10.
Två lokala damlag som i helgen kan få fira uppflyttning.
Om det och all annan kvalfotboll i helgen läser du om här.

Förutsättningarna inför kvalspelet som började förra helgen har vi redan gått igenom (läs här). Nu är det alltså hög tid för spelarna på planen att bevisa att just deras lag bör spela högre upp i divisionerna, eller eventuellt behålla sin plats.

Nedan hittar du allt om de olika kvalspelen som är igång denna helg och som du märker lär det vara spänning på många arenor.


KVAL TILL DIVISION 3


Helgens matcher:

Grupp 8: Lärje Angered – Ödsmål, Kinna – Jonsered
Grupp 9: IFK Hjo – Främmestad – Holmalund – Waggeryd

Kommentar:
Det blev en mycket tung förlust för Främmestad i den första omgången och nu lär det krävas två segrar om chansen till division tre ska finnas. IFK Hjo är motståndare på Guldkroksvallen under lördagen och matchen blir en måttstock på om division fyra norra eller södra egentligen var den starkaste under årets säsong?
Hjo vann första matchen mot Waggeryd och har ett fint läge inför fortsättningen. Främmestad utan ordinarie målvakt Joachim Olsson som blev målchansutvisad senast.
Det mesta talar också för att denna grupp vinns av ett västgötalag. Något som förstås gynnar andra lokala kvallag längre ner i kvalpyramiden.

Inför helgens matcher i division tre-kvalet noterar vi också att Kinna nog behöver vinna mot Jonsered för att ha chans på avancemang. Eftersom de är enda västgötalag i Grupp 8 hålls en extra tumme för KIF.

Tabelläget:


KVAL TILL DIVISION 4

Helgens matcher:
Grupp 1: Trollhättans FK – Lundsbrunn
Grupp 2: Sätila – Gällstad

Kommentar:
Något överraskande fick Lundsbrunn bara 1-1 hemma mot Fagersanna förra helgen. När man dessutom förlorade den inledande straffläggningen tvingas man nu till spel redan denna helg. Tuff match väntar borta mot Trollhättans FK som inte förlorat en fotbollsmatch sedan den 31 maj. Lägg där till att TFK är obesegrade på hemmaplan denna säsong.
Lundsbrunn behöver med största sannorlikhet ta tre poäng på lördag om division fyra-kontraktet ska räddas.

Tabelläget:


KVAL TILL DIVISION 5

Helgens matcher
Grupp 1: Tråvad/Larv – Gullspång
Grupp 2: Trollekis – Dardania
Grupp 3: Annelund – Wargön
Grupp 4: Månstad – Sandhem

Kommentar:
Tråvad/Larv kliver in i kvalet mot Gullspång. Gästerna förlorade mot Nossebro i den första omgången och måste nu gå framåt för att ha chans på avancemang. Det lär öppna upp möjligheterna för Jacob Nilsson och hans lagkompisar. Seger för Tråvad/Larv och gruppfinal mot Nossebro väntar nästa helg.

Trollekis är andra lokala lag som spelar denna helg och laget måste verkligen gå framåt. Förlusten senast mot Jula (0-5) var blytung och dessutom skadades Alexander Tasevski tidigt i matchen. Är ”Tasse” tillbaka nu ökar förstås chanserna för Trollekis. En andraplats i gruppen kan trots allt räcka för att få kvala vidare…

”Kalle-Pip” får gära sitt bästa för att jaga fram sitt Trollekis.

Tabelläget:


KVAL TILL ELITETTAN DAM

Helgens matcher:
Lidköpings FK – Brommapojkarna

Kommentar:
I ösregnet på Grimsta IP tog LFK en blytung seger med 2-1 mot Brommapojkarna. Ett resultat som gör att man inför lördagens retur på IP Framnäs har ena benet i Elitettan. BP måste göra minst två mål och LFK har alltså råd att förlora med 1-0.
Första mötet mellan lagen var jämnt, men känslan var att LFK var tyngre. Till returen får man dessutom tillbaka Ida Mörk som skadat armen och nu spelar med skena.

Det mesta talar för att LFK precis som för tre år sedan får spruta champagne och dansa i guldhattar, men först ska två gånger 45 minuter av nervös och kvalfylld fotboll spelas inför fullsatta (?) läktare.


KVAL TILL DIVISION TRE DAM

Helgens matcher:
JK10 – Toarpsalliansen

Kommentar:
Östadkulle – JK10 1-1 och Toarpsalliansen – Östadkulle 1-1. Vem som helst förstås att damernas kval till division tre är en oviss historia inför helgens avgörande match. Mycket talar för att något av lagen på Jungavallen på söndag får fira uppflyttning, men vid 0-0 är det faktiskt Östadkulle som får ta klivet upp.
1-1 då? Ja, vid det resultatet är det straffarna lagen slått innan match som avgör. Räkna därför med spänning redan innan själva matchen på söndag när straffläggningen sker.

Tabelläget:

3 tankar på “Damer som kan få fira uppflyttning

  1. Kvalmatchen till div 3 dam mellan Östadkulle och JK10 slutade 2-2 (inte 1-1). Blir det 1-1 mellan JK10 och Toarpsalliansen så vinner JK10 gruppen eftersom de vann straffskjutningen mot Östadkulle. Det kommer inte behövas några straffar innan helgens match eftersom det bara är Östadkulle som kan få exakt samma poäng och målskillnad vid 1-1 eller 2-2. Dom straffarna är redan skjutna och Östadkulle förlorade båda gångerna.

Lämna en kommentar