ANNONS:
ANNONS:

Daniel Enggren tar över Trollekis

Stig Björk klev åt sidan i Trollekis.
Och ny tränare blir hallänningen Daniel Enggren.
– Trollekis är klubben i hjärtat och det blir kul att vara med i satsning som vi gör, säger 38-åringen.

Nytt namn (tidigare Hällekis/Trolmen) och en ny satsning för att stärka föreningen för framtiden. Ja, det har verkligen blåst positiva vindar kring division 6-klubben Trollekis under vintern.
Därför kändes det aningen överraskande när klubben bröt med tränare Stig Björk som tappat motivationen under försäsongen.

Men nu har laget gjort klart med en ny tränare. Daniel Enggren har tränat laget de senaste veckorna och i söndags blev det officiellt klart att han leder seniorlaget denna säsong.
– Det stämmer. Nu är alla bitar på plats. Richard Olsson blir lagledare och jag leder laget. Trollekis är laget i mitt hjärta och jag vill hjälpa till när jag fick frågan. Ett år är det som gäller. I alla fall just nu, säger 38-åringen som ursprungligen är från Halmstad.

Under spelarkarriären blev det bland annat spel högre upp i seriesystemet med IS Halmia innan han till sist hamnade på ”Kullen” och avslutade spelet på planen i just Hällekis. Nu finns han med i den Sportgrupp som jobbat stenhårt med att få föreningen i rätt riktning och nu blir det alltså också en tränarroll,.
– Jag vill att vi spelar en trygg fotboll där alla vet vad man ska göra. Tycker vi kommer allt närmare detta i framför allt försvarsspelet. Med det laget vi har passar det oss bra att spela en omställningsfotboll just nu, förklarar Enggren.

Många håller er som ett blivande topplag i serien. Håller du med?
– Jag vill jobba med tydliga målsättningar och killarna har själva fått bestämma vart vi vill och vår målbild just nu är att vi ska vara topp-3 i serien när vi går på sommarvila, säger Daniel Enggren som lär få en hektisk säsong 2017.

För inte nog med att han tränar Tollekis och finns med i Sportgruppen. Han dömer dessutom fotboll runt om i trakten.
– Ha, ha. Ja, det lär bli ett pussel i år, men jag går ner i antalet matcher jag dömer i veckan så det ska nog gå. Fotboll är ju det stora intresset och jag brinner för Trollekis, avslutar föreningens nye seniorlagstränare.

Lämna en kommentar