ANNONS:
ANNONS:

Daniel Nordmark blir spelande Sportchef i LFK

Glädjebesked för LFK och den lokala fotbollen.
Örebros Daniel Nordmark flyttar hem och blir spelande Sportchef.
– Timingen var rätt nu, säger Nordmark till Lokalfotboll.se

Det har tisslats och tasslats ett tag nu i lokala fotbollskretsar och på lördagen blev det officiellt. Daniel Nordmark lämnar Örebro SK och Allsvenskan. Ny klubbadress blir Lidköpings FK och Lokalfotboll.se slog förstås Daniel en signal för att höra hur känslan är för det nya uppdraget som spelande Sportchef i division två.

Det har snackats om en hemflytt ett tag nu. Hur länge har det varit seriöst snack med LFK?
– Vi började höras efter sommaren och diskussionen började väl först då. Sen blev det mer intensivt efter säsongens slut. Eftersom inte den rollen jag nu får har funnits tidigare har jag viljat vara tydlig med vad jag vill och hur rollen ska se ut. Därför har det tagit lite tid, men nu känns det jättebra.

Ja, spelande Sportchef alltså. Vad innebär det förutom att du förstås ska spela?
– Det jag ser framför mig är att jobba med båda A-trupperna och Akademierna. Rollen rör både damer och herrar och det handlar om att sy ihop de bästa trupperna som är möjligt och även få ihop tränarbitarna. Så rollen är av sportslig karaktär.

Rollen som Sportchef är på deltid. Hur många timmar i veckan ska du jobba med det här?
– Man kan väl jobba hur mycket som helst med detta kan jag tänka mig (skratt) men rollen är som sagt på deltid och tanken är att jag ska jobba vid sidan också med något annat. Är en flexibel roll och jag kommer nog utgå från Lockörn. Nu i början kommer det handla om att sätta organisationen och hur vi ska jobba.

Ja, när börjar du egentligen med nya jobbet?
– Formellt är det väl från 1 januari, men jag kommer väl börja så mycket jag hinner redan nu. Handlar om att se över trupperna och börja dialogen med tränare och sektioner.

Du lämnar nu Örebro. Vad sa de när du valde att tacka för dig?
– Vi hade faktiskt bestämt oss för att gå skilda vägar redan innan LFK-jobbet blev verklighet. Men de har önskat mig stort lycka till och vi kommer att hålla kontakten och kanske hitta sammarbetsmöjligheter mellan klubbarna i framtiden.

Allsvenskan i år och division två nästa år. Är din elitsatsning över nu?
– Detta blir ett nytt kapitel i mitt liv och allt fokus är på LFK nu. Har bevisat att jag kunde fortsätta spela i Allsvenskan, men detta valet kändes rätt i hjärtat. Hade klubbar som visade intresse, men inget konkret bud.

I Helsingborgtröjan.
I Helsingborgtröjan.

Vad är det som gör att du just nu väljer att flytta tillbaka?
– Timingen var rätt nu. Det finns en roll i föreningen som jag vill ha. Vårt hus står klart efter nyår och Lidköping lockar för familjen. Har som du vet aldrig varit direkt diskret med att jag någon gång vill flytta hem till Lidköping. Och nu var det läge.

Sportchef vid sidan alltså, men vad kommer du bidra med på planen?
– Framför allt hoppas jag att på träning kunna bidra med att visa vilken nivå som krävs för att lyckas högre upp. Det gäller även under match. Sen hoppas jag kunna ge råd och tips också till killar och tjejer som vill nått med sin fotboll.

Namnet Daniel Nordmark är LFK:s drömvärvning alla kategorier. Hur mycket tror du ditt namn betyder för klubben när ni ska få till er nya spelare?
– Svårt att säga. Det får andra svara på. Jag är här får att göra ett så bra jobb som möjligt och se till att LFK tar sig framåt.

Sambon Carin Berling följer förstås med och spelar för LFK-dam nästa säsong.
– Ja, så blir det naturligtvis. Carin blir viktig i LFK med sin rutin och vi båda vill verkligen denna klubbs bästa.

Årsfest för LFK ikväll. Du är inte där alltså?
– Nej. Det får Carin gå på. Jag är hemma med barnen, avslutar Daniel. Lokalfotbollens hetaste nyförvärv på herrsidan denna säsong. För inte bräcker väl något lag i trakten denna värvning?

Fakta Daniel Nordmark
Ålder: 28 år
Bor: Örebro
Familj: Sambon Carin. Döttrarna Leona och Bianca
Klubbar: Lidköpings IF (-2003), Heimer (2004-2005), Elfsborg (2006-2011), Helsingborg (2012-2014), Örebro (hösten 2014-2016)

Lämna en kommentar