ANNONS:
ANNONS:

De senaste lokala övergångarna

Frimånaden är slut sedan länge.
Men fortfarande sker en och annan övergång i den lokala fotbollen.
Vi sammanfattar här de senaste övergångarna.

Vissa övergångar under vintern får större uppmärksamhet än andra. Ofta beroende på spelaren eller lagets dignitet, men ibland också tidsbrist eller timing från oss som bevakar den lokala fotbollen.

För att du inte ska missa vad som hänt den senaste tiden kan du som vanligt alltid kolla vår Silly Season-sida till höger eller upp i menyn, men vi passar ändå på att i detta inlägg sammanfatta ett gäng med övergångar som blivit klara den senaste tiden och som kanske inte fått de största rubrikerna.

Om fler saker har hänt som vi inte känner till så tipsa oss i rutan till vänster.


Gauthiod dam
Via sociala medier har vi redan berättat att LFK-målvakten Linnea Persson valt att ta klivet över till Gauthiod. Den talangfulla målvakten har fått knappt med speltid i LFK och det lär inte bli mer nu när Malin Björkman kommit till Framnäs.
Värt att notera från Gauthiodlägret är också att Evelina Wilhelmsson börjat träna igen och är på gång inför 2017.

Linnea i Varatröjan.

Lidköpings FK dam
Vi har skrivit om samtliga stora övergångar för LFK som ser ut att få ett mycket slagkraftigt lag 2017. Dock bör det nämnas att förstamålvakten från 2016 Jenny Gustafsson återigen väljer att lägga handskarna på hyllan och avstår som det ser ut i dagsläget spel denna säsong.


Arentorp/Helås dam
Tränarfrågan löste sig till sist för Arentorp/Helås som under slutet av december kunde presentera Christer Persson som nytt tränarnamn inför 2017. Christer med ett långt förflutet som både spelare och tränare har bland annat tränat ENV dam och ENV herr. Närmast kommer han från ett uppdrag med Skaras juniorer. Vid sin sida har han Henrik Karlsson som fortsätter som assisterande tränare.


Vedum dam
Vedums damer presenterade i veckan sitt sjunde nyförvärv inför årets säsong. Elin Sanfridsson blir tredje spelare denna vinter som lämnar Hudene för spel med det nyblivna division tre-laget.


Lidköpings FK herr
LFK herr har fortfarande på sig att bressa och spetsa till sin trupp. 31 mars stänger fönstret för proffessionella övergångar. Att Alexander Tasevski lämnar för Trollekis har vi redan skrivit och klart är också att trotjänaren Erkin Hamidovic lägger dubbskorna på hyllan. Istället blir det full satsning på futsal med Lidköping United.


IK Gauthiod herr
Förutom de nya namnen vi redan skrivit om här på sajten har målvakten Anton Larsson och utespelarna Mårten Jäskild och Erik ”Lankan” Landqvist valt att skriva på nya kontrakt med division två klubben. Precis som LFK har man på sig till 31 mars med att spika truppen för seriespelet 2017.

”Lankan” förlänger.

Lundsbrunn herr
Med gratisplatsen i fyran steg också attraktionsvärdet på Lundsbrunn. Erfarne Goran Pupcevic valde att kliva över från Hangelösa och likaså målvakten Kristoffer Sundén samt Johannes Tesfai. Något som gör att Lundsbrunn nu fått både spets och bredd i jakten på ett nytt division fyra-kontrakt.

Goran till Lundsbrunn.

Ardala herr
Studier i Gävle och på sommaren spel med Götene. Det har varit verkligheten för Mikael Mörk de senaste säsongerna. Men till årets säsong blir det nu istället spel med moderklubben Ardala under de varma månaderna. Att Mörk kommer tillföra massor till den nyblivna division fem-klubben råder det inga tvivel om. Han började med att avgöra Sklt-cupen för sitt nygamla lag i lördags…


Nossebro herr
När Mikael Prodér tackade för sig redan efter någon månad så stod Nossebro utan tränare. Men till sist fann man en ny i Joakim Tidén. Han kommer närmast från klubbens P16-lag och kommer alltså att leda division fem-klubben denna säsong.


Råda herr
Ett helt gäng med offensiva spelare har lämnat Råda under Frimånaden och klubben har letat ersättare. Och kanske har man funnit sin framtida skyttekung i Nossebros Andreas Blom. 23-åringen som bor i Lidköping gjorde 2016 tio mål i den västra femman och har även ett förlutet i Elmer-Fåglum och LFK Akademi.


Rackeby herr
Rackebys herrar har länge letat en ersättare till Janne Magnusson som lämnade för ÖSIK. Nu har man hittat en rutinerad sådan. Hans Komaizko med ett förflutet i Mellby, Skogslund och Lidköpings IF kommer att flankeras av duon Christian Falk och Kenny Rygell under årets säsong i Lidköpingssexan.
En Fredagsstafett med Hans hittar du HÄR


Du hittar som vanligt samtliga klara övergångar på vår Silly Season-sida.

Lämna en kommentar