ANNONS:
ANNONS:

Denna säsong kan inget lag stoppa Hangelösa

Ingen uppflyttning trots en kanonsäsong.
Men denna säsong lär inget kunna hota Hangelösa från division fyra.
Så här tror Lokalfotboll.se att division fem östra slutar.

2015 slutade faktiskt rätt likt som vi på Lokalfotboll.se förutspådde. IFK Hjo var överlägset och bakom var Hangelösa det enda lag som kunde ta upp kampen. I år finns inte Hjo med i denna serie som faktiskt inte innehåller något lag som flyttats ner från division fyra.

Detta gör att Hangelösa måste anses vara storfavoriter till seriesegern och ska man hitta några egentliga utmanare så kanske det är vår lokala duo Lundsbrunn och Sil? Vi tror hur som helst att båda dessa lag kan greja en topplacering när vi summerar den östra femman efter 22 spelade omgångar.

Fjärde lokala lag är Vinninga som fått byta division fem-serie. Detta tror vi passar laget bra, men någon topplacering är svårt att tro på efter en blek försäsong. Istället tror vi på en mittenplacering för Mikael Andréns gäng. Hur som helst. Division fem östra blir en intressant serie att följa 2016.

Så här tror vi att division fem östra kommer att sluta och givetvis fokuserar vi extra på våra lokala lag.

1. Hangelösa

Hangelösa gjorde en riktigt bra säsong 2015. Problemet var bara två saker. IFK Hjo var snäppet bättre under seriespelet och i kvalmatchen mot Kronäng gjorde man en dålig första halvlek. Längre bort än så var inte laget från en plats i division fyra och man kan lugnt säga att Hangelösa hade gjort bra ifrån sig i division fyra om man spelat där i år.

Men nu är det alltså division fem som gäller för nye tränaren Jörgen Sjöberg och hans mannar. Ett par lite tyngre spelartapp har det blivit, men annars har det varit lugnt under Frimånaden. Hangelösa har en oerhört stark ryggrad med Marcus Sundén, Stefan Ehn, Goran Pupcevic, Andreas Nyblom och Peter Linde. Lägg där till att Fredrik Larsson nu spelar på allvar och ni förstår att Hangelösa är ett riktigt tungt lag att möta.
Om man nu ska hitta något som talar emot en serieseger så är det att spelare 15-20 inte ser lika vassa ut och skulle det bli skador på en rutinerad startelva så är inte riktigt bredden på plats. Men oavsett vilket. Hangelösa spelar nästa år i division fyra.

Silly Season:
Tränare: Jörgen Sjöberg (NY), Goran Pupcevic (NY, ass)
Nyförvärv: Haris Jusovic (Lidköping United), Dino Husic (Lidköping United)
Förluster: Martin Nordqvist (Skara), Yonas Tsegay (Lundsbrunn), Ajdin Vizlin (Lundsbrunn), Albin Nordström (Lundsbrunn), Simon Törnqvist (Ardala)

Försäsongen:
Stenstorp 5-1 (DM), Ulvåker 2-3 (DM), Ardala 3-1 (DM), Mellby 4-2, Skövde AIK 1-6 (DM), Lervik 3-3, Levene/Skogslund 1-0

Vunna: 4, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 19, Insläppta mål: 16
Poängsnitt: 1,86

IMG_1034

————————————–

2. Lundsbrunn

Lundsbrunn slutade fyra 2015 och inte mycket talade för en bättre placering 2016 i början av Försäsongen. Ett par tveksamma insatser samtidigt som man tappat många startspelare till Skara skvallrade om en blygsam säsong. Niklas Eklund och Ekrem Ibrasimovic hade trots allt varit två av lagets allra bästa spelare under de senaste säsongerna.
Men Lundsbrunn lade sig inte ner. Nej, istället fick man tag i ett gäng med nyförvärv som alla gav laget karraktär. Mest namnkunnig är kanske Yonas Tsegay som redan i sina första träningsmatcher visade klassen genom att tillföra en extra dimension i lagets anfallsspel.

Med detta som bakgrund ser Lundsbrunn betydligt mer intressanta ut än för någon månad sedan och på förhand är det svårt att hitta fler ”kanoner” i denna serie än Hangelösa. Ute på Sörbovallen är man svårslaget och laget har en förmåga att alltid nosa på en topplats i denna serie. Därför blir vi inte förvånade om man kniper en kvalplats denna säsong.

Silly Season:
Tränare: Ulf Bergqvist (2:a året)
Nyförvärv: Yonas Tsegay (Hangelösa), Ajdin Vizlin (Hangelösa), Armin Vizlin (JK10), Kauran Ahmed (Varnhem), Albin Nordström (Hangelösa), Alfons Andersson (Axvall), Arben Haxha (Axvall), Fisnik Sadiku (Axvall), Abel Tsegay (Skara)
Förluster: Erik Bergh (Skara), Johannes Åkervall (Skara), Victor Callerud (Kinne Vedum), Niklas Eklund (Skara), Yazan Ghadri (Skara), Ekrem Ibrasimovic (Skara), Oliver Pettersson (Skara)

Försäsongen:
Hällekis/Trolmen 2-3, Corner 0-5, Våmb (DM) 7-0, Björsäter (DM) 3-0, FC Skövde 8-0 (DM), Axvall 0-1, Valtorp 1-1 (DM) (4-1 es), Skultorp 1-5, Tidan 10-1

Vunna: 4, Oavgjorda: 1, Förluster: 4
Gjorda mål: 32, Insläppta mål: 16
Poängsnitt: 1,44

Corner - Hangelösa

————————————–

3. Ekedalen

Ekedalen är nykomlingar i den östra femman efter att ha vunnit division 6 Skövde i överlägsen stil 2016. Under försäsongen har man fortsatt att prestera på ett bra sätt vilket tyder på att ambitionerna inte stannar vid ett räddat nytt kontrakt i femman. Vi tror att man tar en plats strax bakom topplagen.

4. Sil

Sil har en bred spelartrupp även denna säsong. Något man drog nytta av redan förra säsongen då det blev en tredjeplats i division fem efter suveräna duon Hangelösa och IFK Hjo. Känslan är att Sil även denna säsong kommer att bli ett lag för toppen av tabellen. Och den känslan blev inte mindre stark av att Edgar Espinoza kom på lån från Götene. Edgar (på bilden nedan) kommer att vara den som driver lagets offensiv när Fredrik ”G:son” Gustavsson är fortfarande borta pga skada.

Framåt är laget även beroende av att Anton Lennartsson bombar in målen. Detta då offensiven i övrigt är det stora frågetecknet inför säsongen. Gör Sil tillräckligt många mål för att kunna skoja till det mot de bästa topplagen? På fasta situationer är man livsfarliga, men det bör produceras fler mål i det övriga spelet. I övrigt är det värt att notera att Peter Stjerna bytt en roll som målvakt i Götene till anfallare i Sil. Blir han lagets nya centertank?

Silly Season:
Tränare: Oskar Johansson (2:a året), Andreas Johansson (NY)
Nyförvärv: Peter Stjerna (Götene), Maumer Talic (Lidköping United), Marcus Lundgren (Kinne Vedum), Rene Göthe (comeback), Jasmin Jusovic (Lidköping United), Edgar Espinoza (lån från Götene)
Förluster: Albin Istrefi (Kinne Vedum), John Lieberth (Kinne Vedum), Arwid Lieberth (Kinne Vedum), Amel Dzafic (Götene)

Försäsongen:
Kinne Vedum 2-2, Värsås (DM) 3-1, Tidaholms GoIF (DM) 1-3, Corner 1-1, Råda 0-2, ENV 0-0, Vinninga 3-1

Vunna: 2, Oavgjorda: 3, Förluster: 2
Gjorda mål: 10, Insläppta mål: 11
Poängsnitt: 1,29

Sil Edgar

5. Valtorp

Laget med en av Skaraborgs bästa hemsidor är inte riktigt lika heta på planen som på webben. Men Heimerbekante Tommy Andersson har fått bättre och bättre ordning på laget och vi tror att fjolårets sjätteplats blir snäppet bättre i år.

6. Jula

Jula är tippade att kunna hota Hangelösa i toppen av tabellen denna säsong, men försäsongen har inte imponerat spelmässigt. Visst blir man säkert ett lag för den övre halvan, men vi tror inte att man kan leva upp till de högt ställda förväntningarna.

7. Vinninga

Vinninga med nye och ambitiöse tränaren Mikael Andrén har varit igång och tränat sedan november. Höga ambitioner har tränare Andrén, men frågan är om laget kan svara upp till detta redan i år? Vinninga blev sexa i den ”andra femman” men hade som de senaste säsongerna svårt med målskyttet vilket gav en uppsjö med oavgjorda matcher.

I år stångas man alltså i den östra femman och även om serien på förhand inte känns lika tuff som den mellersta så får Vinninga se sig som ett lag som slår ur underläge. Försäsongsresultaten är nämligen ingen munter läsning för supportrarna och truppen ser tunn ut när bland annat fjolårets mittältsterrier Oskar Hektor tillfälligt lagt skorna på hyllan.

Rutin och hjärta finns det massor av på Lindvallen, men återigen ställs frågan vem som ska blomma ut som den store målskytten 2016? Värvningen av Fredrik Synnergren från LFK ser väldigt intressant ut och kanske blir det han som får fart på Vinningas offensiv. Det lär behövas om laget inte ska få slåss på den undre halvan av tabellen.

 

Silly Season:
Tränare: Mikael Andrén (NY)
Nyförvärv: Johan Christiansson (Corner), Anton van de Velde (Mellby), Fredrik Synnergren (LFK)
Förluster: Henrik Brodén, tränare (slutar), Mikael Hasselström (Trässberg), Joel Flensén (Järpås), Patrik Pettersson (Järpås), Karl Johan Ellström (Rackeby), Victor Gull (Järpås)

Försäsongen:
Rackeby 2-0 (DM), Trollhättans BoIS 0-4 (DM), Nossebro 1-5 (DM), Ardala 1-5, Herrljunga 1-3, Mellby 2-1, FC Gauthiod 0-0, Sil 1-3

Vunna: 2, Oavgjorda: 1, Förluster: 5
Gjorda mål: 8, Insläppta mål: 21
Poängsnitt: 0,88

Vinninga - United Jakob JOhansson

8. Fagersanna

Nykomling som även de ”sprang igenom” sin division sex-serie underfjolåret. Lagets målsättning är nu att etablera sig i division fem och under försäsongen har man uppträtt stabilt. Nytt kontrakt löser man på ett komfortabelt sätt 2016.

9. Tymer

Tymer ville bli et topplag i denna serie under 2015, men slutade på en åttondeplats. Nu vill man revaschera sig för fjolåret, men i en tuffare serie lär det bli svårt och man ska nog vara glada om man slipper en av de tre nedersta platserna i serien.

————————————–

10. Töreboda

Ett svårbedömt lag med blandade resultat under försäsongen. Förra året klarade man av att undvika kvalspel för nytt kontrakt. I en tuffare omgivning trillar man ner ett pinnhål och tvingas till tuffa oktobermatcher mot division 6-lag.

————————————–

11. Väring

Det har varit mycket upp och ner med Väring de senaste åren. 2014 vann man hur som helst division sex och förra året klarade man nytt kontrakt. det är målsättningen för klubben även 2016, men vi tror att det blir för tufft och nästa år får man börja om i sexan.

12. Norra Fågelås

Seriens tredje nykomling fixade fjolårets uppflyttning via kvalspel. Av tradition vet vi att det skiljer en hel del mellan sexan och femman och det kommer Norra Fågelås få känna av. Allt annat än Respass till division sex vore en överraskning.

Lämna en kommentar