ANNONS:
ANNONS:

Derby och seriefinal – kan det bli bättre?

Seriefinaler och matcher för att lämna bottenträsk.
Helgen som stundar bjuder på massor av spännande matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.
HH-540x216

Fredag 18:30
Hangelösa – Fagersanna (Division 5 östra)
Får den östra femman ett avgörande på fredag? Ja, mycket talar för detta om hemmalaget Hangelösa skulle få med sig alla tre poäng från matchen mot tabelltvåan Fagersanna. Gästerna är just nu tre poäng efter Jörgen Sjöbergs svartgula lag och lär behöva i alla fall en poäng för att drömmen om serieseger ska leva. Hangelösa har inte visat toppform efter uppehållet, men segern mot Vinninga senast var ändå ett fall framåt. Rutinerade hemmaspelare älskar denna typ av matcher och lär vara supertaggade mot ett bollskickligt Fagersanna. Tar man ett kliv mot division fyra redan i helgen?
Tips: Detta vinner Hangelösa efter en tuff kamp. 3-1 till hemmalaget.

IMG_1045

………………………………………..
Fredag 18:30
LFK Akademi – ENV (division 4 norra)
Matchen senast mot Tidaholm vill LFK Akademi bara glömma. 6-0 i baken efter dryga halvtimmen spelad var inte kul och när Råda och Skultorp dessutom vann är man återigen tabelljumbo i den norra fyran. Nu väntar dock en match där det är fullt möjligt att ta tre poäng. ENV väntar hemma på Framnäs. Johan Sörstrands mannar är sex poäng före Akademin och för hemmalaget är det förstås bara seger som räknas. En seger för ENV däremot innebär att Akademin får det tufft att lösa kontraktet, medan ENV troligtvis inte riskerar direktnedflyttning. ”Sexpoängsmatch” är ett uttjatat begrepp, men passar verkligen in på denna match. En match som kommer att bli ett slag mellan två olika spelfilosofier. Vinner Akademins snabbhet och passningsstyrka eller ENV:s kämparglöd och fysik?
Tips: Hade ENV haft hemmamatch hade man vunnit lätt. Nu är det stora ytor på Framnäs och det passar LFK. Skrällseger är möjlig och vi tror faktiskt hemmalaget vinner med 3-2.

IMG_1952

………………………………………..
Fredag 18:30
FC Gauthiod – Främmestad (division 5 västra)
Seriefinal och derby mellan FC Gauthiod och Främmestad. Den västra femman blir inte så mycket bättre och mer spännande än så. Senast lagen möttes var det Främmestad som vann med uddamålet och inför fredagens match leder man serien på bättre målkvot än just Gauthiod. Just nu ser det ut som att båda dessa lag kommer att knipa de två främsta platserna, men vid en förlust på fredag så lurar antingen Edet eller Trollhättans FK bara någon poäng bakom.
Ja, det kommer att vara känslor, kamp och folkfest på Lunnevi i fredagssolen. Båda lagen skulle nog ta ett kryss på förhand. Främmestad för att det skulle innebära fortsatt serieledning och FC Gauthiod för att man i alla fall på pappret har en betydligt lättare avslutning på serien än just Främmestad.
Tips: Vi tror Främmestad kommer att gå tuffast för segern i matchen. Men detta slutar oavgjort. 1-1 känns gångbart.

6031676

………………………………………..
Fredag 18:30
Tråvad/Larv – Halvorstorp (division 5 västra)
Under fredagskvällen väntar en riktig ödesmatch på Hedensborg. Tabelljumbon Tråvad/Larv (6 poäng) tar emot nästjumbon Halvorstorp (9 poäng). Båda lagen jagar främst Mellby på den nedre kvalplatsen (10 poäng) och seger för framför allt hemmalaget är nästan ett måste om division 6 inte ska rycka allt närmre. Inget av fredagens båda lag har skämt bort sin publik med vinster (2 vardera) och det är förståligt att matchen kommer att vara krampaktig mellan två lag med stukat självförtroende. Kan Joakim ”Jocke Kanon” Andersson få fart på sitt lag och ta årets tredje seger?
Tips: Halvorstorp har sett vassare ut än hemmalaget på slutet och vi tror att man drar det längsta strået. Gästerna vinner med 2-1.

Kan Tråvad/Larv resa sig?
Kan Tråvad/Larv resa sig?

 

………………………………………..
Söndag 17:00
Lidköpings FK – Stenungsund (division 2 norra Götaland)
Cupmatchen mot Trelleborg innebar visserligen en förlust, men gav ändå mersmak för LFK som ändå kände att man gjorde en riktigt bra insats. Nu vill man ta med sig samma fina inställning till serien och för motståndet står under söndagen Stenungsund. Kustlaget ligger för tillfället fyra poäng före LFK. Ett LFK som just nu ligger ovanför det nedre kvalstrecket. Tabellen är dock jämn och skulle LFK vinna på söndag så är man faktiskt med och smyger bakom topplagen. Men då krävs en seger. Förlust och lagen bakom lär rycka allt närmre. Ja, söndagen kan mycket väl komma att avgöra fortsättningen av säsongen för LFK.
Tips: LFK är på gång och hemma mot Steungsund blir det seger. 2-1 för de rödsvartrandiga.

eliasmatchfoto

 

Lämna en kommentar