ANNONS:
ANNONS:

”Det finns ett par möjliga utvägar”

Vilket lag tar Hangelösas plats i fyran?
Och får Axvall en gratisplats i femman?
– Vi hoppas kunna ge svar på allt i veckan, säger Mats Karlén på VFF.

Sedan det kommit fram att Hangelösa haft spelarbrist och varit på väg att dra sig ur divison fyra kommande säsong har det spekulerats flitigt kring ersättare i såväl division fem och fyra.

När Lokalfotboll.se ringer VFF under tisdagen så är det dock en fåordig Mats Karlén som svarar att han ännu inte fått in en officiell begäran om utdrag ur fyran från Hangelösa, men att det lär komma inom kort.
– Otroligt tråkigt med detta. Hangelösa hörde sig för i fredags kring detta och visst har vi börjat att fundera, men vi kan inte dra igång med något arbete i frågan för än vi fått in en officiell begärna från klubben, säger Mats Karlén.

Så om jag frågar vilka lag som står på tur?
– Det väntar vi med att gå ut med tills vi diskuterat frågan noggrannt. Det finns ett par möjliga utvägar när det gäller detta och vi kommer av allt att döma ha ett möte inom kort.

Axvall är sugna på en gratisplats.

Ja, Hangelösas uttåg påverkar förstås ett gäng med övriga lag som nu antingen flyttas upp en division, eller som eventuellt får byta serie. Ett av de lagen är Axvalls IF. Ett lag som slutade som bästa tvåa i kvalet till division fem och som nu förstås är sugna på en gratisplats uppåt.
Och att VFF kommer vilja sina division fem- och fyra-serier råder det ingen tvekan på även om det inte verkar vara solklart att det måste vara ”bästa 2:orna” i kvalen till fyran och femman som går upp.

– Nej, det kan förstås handla om bästa kvallag, men även geografi kan spela roll. Men vi behöver se över alla möjligheter i frågan och jag hoppas vi kan komma med ett slutgiltigt svar i veckan, säger Karlén som inte heller utesluter att visa serieindelningar kan komma att förändras till 2017.

————————-
Om VFF tillämpar att ”bästa 2:orna” i kvalen till fyran och femman går upp ser rangordningen ut som följer.

Kval till fyran:
Skepplanda, 3 poäng (3-3 i målskillnad)
Kinnahult, 2 poäng (2-2 i målskillnad)

Kval till femman:
Axvall, 4 poäng (7-3 i målskillnad)
Hjärtum, 3 poäng (2-2 i målskillnad)
Sandhult, 3 poäng (5-6 i målskillnad)
Grimsås, 2 poäng (2-2 i målskillnad)

1 tanke på “”Det finns ett par möjliga utvägar”

  1. Det intressanta är om Skepplanda (eller Kinnahult) tvingas spela i den norra div 4 eller flyttas Gauthiod över till den norra? Tredje laget på tur är Lundsbrunn…

Lämna en kommentar