ANNONS:
ANNONS:

”Det har varit ett nyttigt äventyr”

De allsvenska lagen var storleken större.
Och det blev en jumboplats i Svenska Cupens gruppspel för LFK.
 -Nu vet vi vad som krävs för att ta nästa steg, säger en inte allt för besviken Kjell Larsson.

Tre matcher och lika många förluster. Lägg där till en målskillnad på ett gjort mål och 17 insläppta. Äventyret för Lidköpings FK i Svenska cupen blev tufft – men bjöd på en hel del lärdomar av vad som krävs för att ta nästa steg.
– Det har varit en lärorik period, men nu vet vi vad som krävs på den nivån. De största skillnaderna är rörelsen tjejerna i allsvenskan har och deras fysiska förmåga. Där hänger vi inte riktigt med och jag förstår nu hur lagen i division ett kände de ifjol när de mötte oss, säger Kjell Larsson när Lokalfotboll.se når honom i bussen på väg hem från mötet med Limhamn Bunkeflo.

Matchen nere i Skåne slutade 6-1 för hemmalaget, men det var ändå glada miner hos både spelare och ledare i LFK-bussen.
– Vi gjorde det väldigt bra första delen av matchen och hade ju 1-1 och innan det bud på fler mål. Tyvärr kom 2-1 snabbt efter vår kvittering och 3-1 precis innan halvtid. Sedan blev siffrorna lite väl stora på slutet men vi drog mycket lärdomar från första matchen med Kopparbergs/Göteborg. Där var vi för naiva och sedan har vi spelat upp oss även om motståndet varit för tufft, menar Kjell Larsson.

Vi är nu inne i mitten av mars och inte allt för lång tid återstår till seriepremiären. Är du där ni vill att ni ska vara i era förberedelser?
– På många spelare är vi där vi vill vara, men inte riktigt på alla. Vi måste jobba mer på rappheten och farten den sista tiden inför serien. För vi har inte riktigt trycket i fysiken, men det är jag övertygad om att vi har på plats inför seriestart.

Nya erfarenheter både under och efter match.

Äventyret i Svenska Cupen slut för denna gång alltså. Sugen på en repris nästa säsong?
– Jag får nog svara både Ja och Nej på den frågan. Vi har ju inte planerat säsongen utifrån spelet i cupen och det har ställt till det lite i den ordinarie planeringen. Men det är ett nyttigt äventyr och sätter Lidköping på fotbollskartan så ur den aspekten har det varit jättebra. Och vi vill vinna alla matcher så det är klart vi kommer att kämpa för att få chansen i cupen även nästa år.

Matcherna i Svenska Cupen
Lidköpings FK – Kopparbergs/Göteborg 0-5
Lidköpings FK – Linköping 0-6
Limhamn Bunkeflo – Lidköpings FK 6-1 (Mål Sandra Lagerbratt)

 

Lämna en kommentar