ANNONS:
ANNONS:

Division fem nordöstra

Dags även för våra lokala division fem-lag att göra premiär.
Lokalfotboll.se tog sig friheten att tippa utgången av division fem nordöstra.
Kolla in hur vi tror det går för Sil, Kinne Vedum, Lundsbrunn och Ardala.

Fredrik Gustavsson och Oskar Hansson spelar båda i Sil denna säsong.
Fredrik Gustavsson och Oskar Hansson spelar båda i Sil denna säsong.


Imorgon kväll startar den nordöstra femman. Av våra lokala lag är det då Lundsbrunn som kliver in i leken i och med bortamötet mot Sandhem.
Sedan väntar en het match på lördag mellan Ardala och Kinne Vedum innan Sil börjar sitt seriespel på söndag med hemmamatch mot Valtorp.
Men hur slutar egentligen årets säsong för våra lokala lag?

Lokalfotboll.se har tagit sig friheten och tippa utgången av den nordöstra femman.

1. IFK Hjo 
———————————
2. Jula
———————————
3. Sil
De rödvitrandiga har verkligen värvat klass till denna säsong. Lägg där till en bredare trupp och laget har egentligen alla ingredienser för att vara ett topplag i denna serie. Frågan är bara vem som ska göra de där 15-20 målen som krävs om man vill slåss om de ädlaste valörerna. Anton Lennartsson kommer såklart göra några, men han gör knappast 22 matcher.
Nej, Sil kommer vara svårslaget, men kryssa för ofta för att bli etta eller tvåa i serien.

4. Ardala
Har skrivit det förut och gör det igen. Ardala har ett riktigt bra lag med spelskickliga lirare. Någon gång måste det vara dags för de rödblå. Dock behöver man antingen damma av Peter Bergsten eller så måste någon av de yngre killarna kliva fram och göra mål. Ifjol vann Edvin Berndtsson skytteligan på 11 mål och det håller inte. Duktige Edvin ska ju ”lägga mackorna” till hungriga anfallare. Inte behöva göra målen själv. Vem tar klivet?

5. Mariestads BK

6. Lundsbrunn
Imponeras av att Lundsbrunn år efter år får till ett slagkraftigt lag som är med och hugger i toppen av femman. I år tror jag dock serien blir lite för tuff. Visst har man gjort bra resultat på försäsongen, men vem ska ersätta Peter Linde och Valon Rashiti?
Niklas Hedström gör säkert flest mål i laget, men inte tillräckligt för att Lundsbrunn ännu en säsong ska bli tvåa i serien.

7. Tymer

8. Väring

9. Kinne Vedum
Tror inte att Kinne Vedum kommer att spela med kniven mot strupen de sista matcherna av serien, men jag tror inte att man placerar sig bättre än nia som nykomling. Femman är trots allt betydligt bättre än tidigare år och bröderna Dahlin kommer inte få lika många lägen som i division sex. Givetvis glädjande att Andreas Nyblom förväntas spela redan under våren. Hans erfarenhet kommer att vara viktig för laget. Det samma gäller förstås tränare Jim Larsson. Om han är klok nog att ta ut sig själv förstås.
—————————————-
10. Skultorp
—————————————
11. Valtorp

12. Sandhem

Håller du med om tabelltipset, eller är vi ute och cyklar? Kommentera gärna!

Lämna en kommentar