ANNONS:
ANNONS:

DM-guldet i hamn hos LFK

Segerfesten fortsatte för Lidköpings FK.
Under måndagen bärgade man DM-guldet.
Det efter 4-1 på bortaplan mot Sjömarken.

I lördags firade Lidköpngs FK återtåget till Elitettan. Men segerskumpan hade knappt torkat i struparna innan tjejerna på nytt skulle ut på en fotbollsplan för att spela en avgörande match. Denna gång DM-final mot det nyblivna division ett-laget Sjömarken.

Om sviterna från lördagen fortsatt satt i låter vi vara osagt, men LFK började småtrögt och hemmalaget tog ledningen i den 20:e minuten. Ett resultat som också stod sig halvleken ut.
Men iden andra akten vaknade LFK och visade klassen. Irma Jusanovic satte kvitteringen och sedan vände Sandra Lagerbratt på steken med två mål innan Heather Williams avslutade målskyttet till 4-1.

DM-guldet alltså åter till Lidköpings FK och skytteligatiteln i slutspelet gick föga oväntat till Sandra Lagerbratt som totalt satte sex mål i turneringen. Man kan väl lugnt säga att både LFK och Sandra haft en säsong att verkligen minnas.

Noterar från DM-finalen gör vi även att Gabriella Batmani gjorde sin sista (?) match i LFK-tröjan. Amrikanskan flögs som bekant in efter sommaren då Malin Björkman skadade knät och har sedan dess stått för en lysande insats mellan stolparna. LFK har faktiskt inte förlorat en match med ”Batman” i målet.

Vägen till DM-titeln för LFK:
Final: Sjömarken 4-1
Semi: Skoftebyn 2-0
Kvart: Gauthiod 7-2
8-del: Råda 3-1
16-del: TFK/Halvorstorp/TBoIS 5-1

Lämna en kommentar