ANNONS:
ANNONS:

Dubbelt IK Gauthiod i Varaalliansen

Föga oväntat blev det dubbelt upp för IK Gauthiod när Varaalliansen avgjordes under måndagen.
Damerna besegrade lagkamraterna i FC Gauthiod med 6-2, medan herrarna fick det oväntat jämt mot IFK Emtunga och vann bara med 2-1.

Varaalliansen turnering i Sparbankshallen har pågått ända sedan Annandagen, men under måndagskvällen var det dags för ett avgörande när det skulle spelas semifinaler och finaler.
Här kommer en kort sammanfattning av matcherna som spelades under kvällen.

DAMER, SEMIFINALER
FC Gauthiod – Emtunga/Tråvad 3-0 (2-0)
FCG: Reena Lindell 2, Jenny Larsson

Kommentar:
Redan från start var FC Gauthiod numret större än sitt motstånd. Man hade bättre fart i sitt spel och så fort man hade lite skärpa i sina anfall hade Emtunga/Tråvad inte en chans. Spiken i kistan kom när kvicka Reena Lindell satte 3-0 i början av den andra halvleken.

IK Gauthiod – Arentorp/Helås 4-2 (1-2)
IKG: Frida Enström, Lisa Andersson, Ida Mörk, Helen Dahl AH: Frida Werner 2

Kommentar: Frida Werner satte säkert 1-0 på hcp-straff för Arentorp/Helås. Detta gav laget självförtroende och trots att IK Gauthiod var spelförande så vågade man anfalla när tillfällena dök upp. Visserligen kvitterade Gauthiod genom Frida Enström, men Frida Werner replikerade snabbt när hon vände snabbt och lobbsköt in 2-1 just innan halvlek.
En skräll var verkligen på väg, men med fyra minuter kvar fick Gauthiod äntligen igång sina avslut och Lisa Andersson kunde kvittera. I matchens sista minut kom sedan också trean och fyran för favorittippade Gauthiod

DAMER, FINAL 
FC Gauthiod – IK Gauthiod 2-6 (1-2)
FCG: Jennie Larsson, Stina Nyberg IKG: Frida Enström 2, Malin Ahlstedt, Louise Zakrisson, Ida Mörk, Sanna Jensen

Kommentar: Jennie Larsson satte hcp-straffen för FC Gauthiod, men knappt hade avsparken lagts för matchen innan Malin Ahlstedt kvitterade. Då trodde nog många att det snabbt skulle rinna iväg för IKG, men precis som i semifinalen hade IKG oskärpa i sina avslut och i halvtid stod det bara 2-1. FC spelade annars piggt och frejdigt i denna ”internmatch” och bjöd verkligen upp till kamp.
Det var dock aldrig något snack om vilket lag som var starkast och under den andra halvleken fick IKG ordning på sinna avslut och när domaren blåste av matchen stod det hela 6-2 på tavlan till IK Gauthiod som rättvist vann turneringen.

———————————————–

HERRAR, SEMIFINALER
Nossebro – IK Gauthiod 0-5 (0-3)
IKG: Anders Mogren 2, Klas Bohman, Pelle Ödlund, Emil Svensson

Kommentar: Peter Mogren missade hcp-straffen för Nossebro. Ett Nossebro som inte alls var vaket och hade för stor respekt för Gauthiod. Detta utnyttjade division två-gänget och två gånger om kunde Anders Mogren lura inne i straffområdet och på hockeyvis styra in både ett och 2-0. Klas Bohman fastställde sedan halvtidsresultatet till 3-0.
Inte heller i den andra halvleken vågade Nossebro äga bollen när man väl vann den och Gauthiod fortsatte att spela ut. Emil Svensson avslutade ett drömanfall till 4-0 och Pelle Ödlund smekte in 5-0 i krysset från 20 meter.

Emtunga – Vara 1 2-1 (2-0)
E: Jimmie Eriksson, Anders Hötomt. VSK:

Kommentar: Rutinerade Jimmie Eriksson satte säkert 1-0 för Emtunga på hcp-straff. I den första halvleken var det annars mest Emtunga. Nyförvärvet Anders Hötomt var bäst på planen och i mitten av halvleken avlossade han kanonen till 2-0 för IFK. Vara såg slitet ut efter allt inomhusspel och gick Wersén och Co. gick inte alls att känna igen.
Ett något vassare Vara i den andra halvleken kunde med fem minuter kvar kvittera genom Rasmus Johansson, men den riktiga forceringen kom efter detta av sig och Emtunga kunde inte alls orättvist avgå med segern.

HERRAR, FINAL:
IK Gauthiod – Emtunga 3-2 (1-2)
IKG:Emil Svensson 2, Erik Forsblad E: Jimmie Eriksson, Adam Vilhelmsson

Kommentar: Jimmie Eriksson lika säker som vanligt när han satte hcp-straffen. Annars bara Gauthiod under matchens fem första minuter. Publiken kunde räkna till fyra klara frilägen som duktige Axel Skaar i Emtungamålet motade. Emil Svensson kunde dock stöta in kvitteringen på Pelle Ödlunds vänsterinspel.
Emtunga gav sig emllertid inte och vågade verkligen hålla i bollen och ge Gauthiod en match. Man tog också överraskande ledningen när Adam Vilhelmsson krutade in en frispark från nästan halva plan.

Ledningen efter pausvilan blev kortvarig. Emil Svensson tryckte in kvitteringen redan efter 30 sekunder och efter 75 sekunder satte Erik Forsblad 3-2 på en frispark. En snabb vändning som hade kunnat knäcka vilket lag som helst, men Emtunga gav sig inte och under matchens sista minuter anade man faktiskt lite stress i Gauthiodsspelarnas ögon.
Närmast en kvittering var Patrik Gustavsson som efter en målvaktsretur prickade stolpens utsida. Men Emtunga föll ändå med flaggan i topp mot en övermäktig motståndare i form av IK Gauthiod.

Lämna en kommentar